Welkom
Welkom op de website van KBO Heesch

 

 

 

KBO Heesch draagt er aan bij dat senioren kunnen blijven deelnemen aan de samenleving.

In de Pas bieden we wekelijks een breed aanbod als dans, zang, toneel, biljarten, bridge en sjoelen etc.  Daarnaast kunt u deelnemen aan de wekelijkse fiets en/of wandeltochten. Voorts bieden we excursies, lezingen en dagtochten aan. Onder Activiteiten en in de Agenda vindt u alle informatie. Ouderenadviseurs helpen u bij zaken op het gebied van mobiliteit, zorg (wmo), wonen en participatie. Kijk hiervoor onder het tabblad Belangenbehartiging.

Nieuws

DE DIGITALE INFO VAN NOVEMBER IS OP DEZE WEBSITE BESCHIKBAAR

Lees verder . . . .

 

Zorgverzekeringen
Ook dit jaar kunnen leden van de KBO Heesch korting krijgen bij het afsluiten van een zorgverzekering. Dit kan bij de volgende zorgverzekeringen:

Lees verder . . . .

 

Theo van Orsouw de nieuwe penningmeester stelt zich voor

Mij werd gevraagd of ik penningmeester van de KBO Heesch wilde worden om Cees van Gestel te vervangen die zijn eerste jaar niet af kon maken. Dat is heel jammer voor Cees en ik hoop dat mijn gezondheid me niet in de steek zal laten.
Geboren en getogen in Heesch ben ik sinds een jaar of negen weer terug in ons dorp.Tot mijn genoegen mag ik zeggen namens mijzelf en mijn vrouw. Het voelde heel goed om weer terug te zijn al is het dorp wel anders dan in de jaren zestig. Dat was natuurlijk een heel andere tijd en zelf was ik toen ook anders: ruim 40 jaar jonger. Laten we maar zeggen dat alles anders is maar dat het dorp Heesch en ik nog steeds bij elkaar passen.

Lees verder . . . .

 

Sinterklaas 2016

 

De fotoreportage bij de foto-albums        

KBO Heesch en de Rabobank Clubkas Campagne
De KBO deed ook mee! Niet minder dan 445 stemmen zijn op de vereniging uitgebracht. Dat betekent een opbrengst van € 2225,-. Deze mooie som zal worden besteed aan het aanschaffen en het vervangen van materialen voor onze activiteiten op het gebied van sport en spel en ten behoeve van onze PC Helpdesk.
Leden en alle andere stemmers die ons een warm hart toedragen VAN HARTE BEDANKT.

 

KBO Heesch met de plusbus naar de Hermitage in Amsterdam

Dinsdag 25 oktober ging een groep KBO leden met De Museum Plus Bus naar de HERMITAGE in Amsterdam. Een reisje speciaal bedoelt voor de oudere en minder valide leden. Deze busreis werd aangeboden door de BANK-GiRO LOTERIJ.
De Museum Plus Bus is een initiatief voor ouderen in Nederland. Lees verder . . . .

Bij de fotoalbums staat een fotoimpressie.

 

Van de redactie Info

De veel te kleine letters van INFO nummer 8. Bij de redactie zijn veel klachten binnengekomen over de lettergrootte van INFO nummer 8. Wij kunnen alleen maar zeggen: terecht. De letters waren veel te klein. Sorry daarvoor. In de vakantieperiode zijn er dingen fout gegaan en wij zullen ons uiterste best doen om dit niet meer te laten gebeuren. Lees verder . . . .

 

Vrijwilligersmiddag

Wát kunnen we verwachten? Om 13.45 uur was de opening van deze jaarlijks terugkerende feestmiddag. “Feest” omdat op deze dag alle vrijwilligers en kartrekkers eens in het zonnetje worden gezet. Zonder die mensen kan de KBO geen handen en voeten worden gegeven!

En o, wat hebben we die handen en voeten nodig: steeds meer mensen hebben behoefte aan een activiteit buitenshuis en voor o.a. het vervoer

is men aangewezen op vrijwilligers. En daarom als dank deze middag.

Lees verder en bekijk het filmpje . . . .

 

Mededeling van uw (oud)ledenadministrateur

Beste leden, Ruim acht jaar heb ik de leden-administratie verzorgd van KBO Heesch. Vele leden heb ik in die tijd ingeschreven als nieuw lid, administratief verhuisd en uitgeschreven vanwege opzeggen van het lidmaatschap of de verdrietige reden van overlijden.

Lees verder . . . .

“Ontdek Vincent van Gogh in Nuenen ”.

Neunen ligt tussen prachtige bossen en mooie weidelandschappen. Die omgeving inspireerde Vincent van Gogh toen hij van 1883 tot 1885 in Nuenen woonde. Hij was al bedreven in het tekenen, maar schilderijen had hij nog maar weinig gemaakt. Na veel voorwerk maakte hij het wereldberoemde schilderij “De Aardappeleters”. Veel van zijn inspiratiebronnen zijn nog aanwezig in Nuenen. Lees verder . . . .

Lezing voor KBO-Brabant door bisschop Gerard de Korte

Monseigneur Gerard de Korte, de in mei j.l. aangetreden bisschop van ’s-Hertogenbosch, houdt speciaal voor KBO-Brabant op dinsdag 22 november in Goirle een inleiding over Laudato. In deze pauselijke encycliek staat de zorg die wij als bewoners van deze aarde hebben voor ons gemeenschappelijk huis en voor onze medewereldburgers centraal.

Lees verder . . . .

Vijfdaagse drielandenreis naar België – Luxemburg – Duitsland

5 dagen van 10 t/m 14 oktober 2016 Beste vakantiegangers, Fijn, dat we met een goed gevulde bus deze reis gaan maken. Wij gaan met 29 personen van onze KBO. In Zeddam wordt de bus aangevuld met toeristen die zich daar verzamelen. Wie dat zijn weten we niet maar dat zal beslist geen belemmering zijn om er een mooie vakantie van te maken.

Lees verder . . . .

Computer Helpdesk

Elke maandag zitten er vanaf 10.00 uur enkele vrijwilligers klaar in CC de Pas om mensen die daar behoefte aan hebben en zich aangemeld hebben, te helpen met de computer. Sommigen weten nauwelijks hoe ze de pc moeten bedienen, anderen zijn al gevorderd, maar iedereen wordt stapje voor-stapje verder geholpen bij het doorlopen van een lesprogramma dat helemaal wordt aangepast aan uw tempo en uw kennis.

Lees verder . . . .

 

VAN HET BESTUUR (Oktober 2016)

Om een gezegde te gebruiken van een bekende Nederlander: mag ik zeggen dat het goed gaat met de KBO? Ja, dat mag ik zeggen! In de vorige INFO stond dat we 1216 leden hebben. Dat betekent dat wij in Heesch, weliswaar langzaam, steeds meer leden krijgen.

Lees verder . . . .

 

Ouder nieuws:  lees verder . . . .

 

 

 

Agenda

Iedere donderdag 10-12 uur: PC-helpdesk in CC De Pas.
Iedere dinsdagavond 19-22 uur: Avondsoos Den Herd in CC De Pas.
Iedere donderdag 10-12 uur: Vrije inloop computerhoek.

Tweede maandag van de maand 19-21.30 uur: Alzheimer-café in ontmoetingscentrum “De Binnenstad”,
St. Barbaraplein 6 Oss, tel 0412-638897
Donderdagavond 20-22.30 uur: Cafe Brein in Buurthuis
De Kortfoort, Floraliastraat 93 te Oss.

 

Inleveren kopij voor de volgende INFO vóór 26 nov. 2016.

Vergadering van de redactieraad op 29 nov. om 10 uur in CC de Pas.

 

Website

Indien u informatie over KBO activiteiten op de website geplaatst wil hebben, kunt u zich wenden tot Dhr Theo van Haren: communicatie.kboheesch@gmail.com

Webmaster: Henry Thijssen

Mededelingen

 

KBO Heesch dankt haar sponsoren van het Begeleid Fietsen