Dit najaar bieden we u weer een serie computercursussen. Hierbij staan Windows 10, smartphone en tablet centraal. Kijk hier voor het totale aanbod en de mogelijkheden om u aan te melden.

In de drukke decembermaand nemen we nog even de tijd om lekker uit eten te gaan. Een avond niet te hoeven koken is in deze periode altijd prettig. Restaurant Diamant, zet op woensdag 7 december de deuren voor ons open. Schrijf in een eet ook mee.


Tijdens onze jaarlijkse kerstviering in ’t Plein gaan we op zoek naar de warmte van de eigen haard. Seniorenkoor Zangvreugd, Toneelgroep Udenhout en zangduo Ad en Karen gaan daar zeker aan bijdragen. Meld u nu aan.


Iconen in/uit de kunst? Bekende kunstuitingen, denk bijvoorbeeld aan de Mona Lisa, inspireren andere kunstenaars. John Lommen, oud-docent en fotograaf uit Berkel-Enschot, geeft hierover een korte cursus van 4 middagbijeenkomsten. Lees meeer en schrijf u hier in.

Op maandag 9 januari 2017 gaat er, na een onderbreking van enkele jaren, weer een cursus Bridge voor beginners van start. Bridgedocente Jeanne en ervaren bridger Kees de Kort gaan deze cursus voor KBO Udenhout verzorgen. Lees meer en meld u aan.


In samenwerking met KBO Haaren organiseren we een bezoek aan de Seniorenbeurs in Veldhoven. Deze dagtrip vindt plaats op dinsdag 10 januari. U kunt in Udenhout bij het Tongerloplein op de bus stappen. Gemakkelijker kunnen we het niet maken. U kunt u hier aanmelden.


KBO Udenhout organiseert in samenwerking met de afdeling Welzijn van Woonzorgcentrum de Eikelaar ook in 2017 enkele kaartmiddagen. De eerste vindt plaats op 17 januari. U kunt hier inschrijven.


Op dinsdag 7 februari 2017 kunt u mee naar de Tweede Kamer in Den Haag. In samenwerking met het CDA biedt het kringbestuur KBO -Tilburg u deze mogelijkheid aan. Na afloop van het bezoek an den Haag wordt gezamenlijk gedineerd. U leest hier meer.


Qigong is niet meer weg te denken bij KBO Udenhout. Inmiddels hebben we 3 groepen die iedere dinsdagochtend en dinsdagavond genieten van de fijne oefeningen die door Vera Leijten worden gegeven. Het seizoen 2016-2017 is weer gegonnen maar U kunt nog steeds inschrijven.


Voor veel senioren is het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte een groot probleem. KBO Udenhout biedt de helpende hand.
Versterkt u ons team? Is belastinginvulhulp voor senioren, iets voor u? Lees hier meer.


Er zijn heel veel geweldige vrijwilligers in Udenhout en bijna evenveel organisaties die in ons dorp van alles mogelijk maken. Om ervoor te zorgen dat mensen elkaar makkelijk kunnen vinden, hebben we Uurtje-Buurtje: een platform waar vraag en aanbod van vrijwillige diensten bij elkaar komen. Lees meer of ga direct naar de website.


Lijndansen is een heerlijke activiteit, waarin muziek, bewegen en gezellige contacten een centrale rol spelen. Op een ontspannen manier werk je aan je gezondheid, je bouwt conditie op en traint je geheugen. Bij de keuze van de dansen wordt gelet op de samenstelling van de groep.
Nieuwe leden zijn van harte welkom. Hebt u interesse? Laat het ons weten! Kom gerust vrijblijvend meedoen! Lees hier nog meer.

Actuele berichten staan ook wekelijks in de Wegwijzer.

Disclaimer
Welkom

KBO Udenhout

een vereniging in beweging

Kalender
december 2016
do 01.Cursus Android tablet (5) (TrefpunT senioren)
13:30 => 15:30

ma 05.Bingo (Trefpunt senioren)
14:00

wo 07.Samen uit eten (Restaurant Diamant)
17:30

do 08.Cursus Android tablet (6) (TrefpunT senioren)
13:30 => 15:30

ma 12.Cursus geschiedenis (5) (de Peppel)
14:00 => 16:30

di 13.Puzzeluitleen (Trefpunt senioren)
15:30 => 16:30

wo 14.Kerstviering ('t Plein)

ma 19.Cursus geschiedenis (6) (de Peppel)
14:00 => 16:30