Het heeft Zijne Majesteit behaagd om in Udenhout en Biezenmortel 4 KBO leden te benoemen als lid van de Orde van Oranje Nassau.

Op deze pagina feliciteren wij Karien van de Laak, Cees de Graaf, Betsie de Laat en Bart Vissers van harte met de eervolle benoeming.

Vorig jaar beloofde Joost van de Loo dan ook om in 2017 weer een wandeling met KBO leden te maken; zijn keuze is gevallen op de Slimstraat. U kunt mee op 24 mei 2017.

Een babbeltruc is een vorm van oplichting die helaas veel te vaak voorkomt. Daarom bieden Stichting Welzijn Ouderen Udenhout en KBO Udenhout u op woensdag 24 mei een voorlichtingsbijeenkomst rondom oplichting aan. Om deel te nemen is aanmelden noodzakeleijk.

Thema: Het vrouwbeeld in de kunstgeschiedenis. Van de oudste Venusbeeldjes tot de Nana-beelden van Niki de Saint Phalle. Onze Udenhoutse Karin Haanappel vertelet u er alles over op 17 mei 2017. U moet u inschrijven om erbij te zijn.

De bestemming van de dagreis op 23 mei is dit jaar de Tweede Maasvlakte, onder de rook van Rotterdam. Om 8.45 uur vertrekken we vanaf ’t Plein aan de Van Heeswijkstraat. Rond 21:00 uur zijn we weer thuis. Meer over deze reis staat hier.

Lezing Ave Maria op 31 mei. Aan het einde van de Mariamaand is het goed om eens stil te staan bij de betekenis van Ave Maria. Met name in de liedkunst zijn veel Ave Maria’s bekend. Maar wat zingen we dan eigenlijk en waarom is de figuur van Maria zo belangrijk in onze religieuze beleving? Theo Vossen vertelt hier meer.

U kunt nu inschrijven voor de ZomerKBO.
Van maandag 24 juli tot en met vrijdag 4 augustus zullen er weer speciale activiteiten op het programma staan.  Het motto van de ZomerKBO is ook dit jaar weer ‘Kom kennismaken met.......’ Het programma is intussen helemaal rond.

Inschrijven voor de meerdaagse reis naar Lingenau is nog steeds mogelijk, er is nog plaats in de bus en in het hotel. De reis vindt plaats van 25 juni tot en met 1 juli. De reissom is vastgesteld op basis van onder meer alle vervoer, half pension in hotel Gasthof zum Löwe, excursies en entreegelden. Lees de omschrijving

Dit voorjaar bieden we u weer een serie computercursussen. Hierbij staan Windows 10, DigiD, smartphone en tablet centraal. Kijk hier voor het totale aanbod en de mogelijkheden om u aan te melden.

U hebt inspraak. Daarom vragen wij u om ideeën en wensen voor wekelijks/regelmatig terugkerende activiteiten aan ons kenbaar te maken.
Vul hier het formulier in.

Qigong is niet meer weg te denken bij KBO Udenhout. Inmiddels hebben we 3 groepen die iedere dinsdagochtend en dinsdagavond genieten van de fijne oefeningen die door Vera Leijten worden gegeven. Het seizoen 2016-2017 is weer gegonnen maar U kunt nog steeds inschrijven.

Voor veel senioren is het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte een groot probleem. KBO Udenhout biedt de helpende hand.
Versterkt u ons team? Is belastinginvulhulp voor senioren, iets voor u? Lees hier meer.

Er zijn heel veel geweldige vrijwilligers in Udenhout en bijna evenveel organisaties die in ons dorp van alles mogelijk maken. Om ervoor te zorgen dat mensen elkaar makkelijk kunnen vinden, hebben we Uurtje-Buurtje: een platform waar vraag en aanbod van vrijwillige diensten bij elkaar komen. Lees meer of ga direct naar de website.

Lijndansen is een heerlijke activiteit, waarin muziek, bewegen en gezellige contacten een centrale rol spelen. Op een ontspannen manier werk je aan je gezondheid, je bouwt conditie op en traint je geheugen. Bij de keuze van de dansen wordt gelet op de samenstelling van de groep.
Nieuwe leden zijn van harte welkom. Hebt u interesse? Laat het ons weten! Kom gerust vrijblijvend meedoen! Lees hier nog meer.

Actuele berichten staan ook wekelijks in de Wegwijzer.

KBO Udenhout

een vereniging in beweging

mei 2017
ma 08.Bingo