U hebt inspraak. Daarom vragen wij u om ideeën en wensen voor wekelijks/regelmatig terugkerende activiteiten aan ons kenbaar te maken.
Vul hier het formulier in.

Uw belangen zijn ook in 2017 onze zorg. Uw gezondheid, mobiliteit en financiën vragen ook in 2017 om goede zorg. De Werkgroep Belangenbehartiging kan u op de belangrijkste terreinen hulp bieden en doet dat ook graag. Lees hier de details.

Deze winter bieden we u weer een serie computercursussen. Hierbij staan Windows 10, DigiD, smartphone en tablet centraal. Kijk hier voor het totale aanbod en de mogelijkheden om u aan te melden.

De overheid gaat digitaal. U ook?
Vanaf 2017 verwacht de overheid dat iedere Nederlander zijn zaken digitaal regelt. Om mee te doen aan onze gratis workshop op 18 februari moet u u eerst aanmelden.

Op dinsdag 21 februari 2017 kunt u mee naar de Tweede Kamer in Den Haag. In samenwerking met het CDA biedt het kringbestuur KBO -Tilburg u deze mogelijkheid aan. Na afloop van het bezoek an den Haag wordt gezamenlijk gedineerd. U leest hier meer.

Op 27 februari begint het carnavalsfeest voor 55+’ers om 12.30 uur met een brunch in de Vorselaar. Daarna is een een bruisend middagfeest. Voor Haozenpotters en Kleuven.

De Werkgroep Cultuur organiseert ook in 2017 een cyclus Luisteren naar muziek. Theo Vossen maakte muzikale portretten van Robert en Clara Schumann, van Antonin Dvorak, Bedrich Smetana en Pjotr Iljitsch Tsjaikovsky. U kunt u tot 1 maart aanmelden.

Symposium Eenzaamheid en zingeving.In onze samenleving, waarin het ‘ik’ erg centraal staat, voelen veel mensen zich eenzaam. Daardoor krijgen zij het gevoel, dat hun leven niet zoveel zin heeft. De werkgroep Identiteit & Zingeving van KBO-Brabant organiseert een symposium over dit onderwerp.

Qigong is niet meer weg te denken bij KBO Udenhout. Inmiddels hebben we 3 groepen die iedere dinsdagochtend en dinsdagavond genieten van de fijne oefeningen die door Vera Leijten worden gegeven. Het seizoen 2016-2017 is weer gegonnen maar U kunt nog steeds inschrijven.

Voor veel senioren is het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte een groot probleem. KBO Udenhout biedt de helpende hand.
Versterkt u ons team? Is belastinginvulhulp voor senioren, iets voor u? Lees hier meer.

Er zijn heel veel geweldige vrijwilligers in Udenhout en bijna evenveel organisaties die in ons dorp van alles mogelijk maken. Om ervoor te zorgen dat mensen elkaar makkelijk kunnen vinden, hebben we Uurtje-Buurtje: een platform waar vraag en aanbod van vrijwillige diensten bij elkaar komen. Lees meer of ga direct naar de website.

Lijndansen is een heerlijke activiteit, waarin muziek, bewegen en gezellige contacten een centrale rol spelen. Op een ontspannen manier werk je aan je gezondheid, je bouwt conditie op en traint je geheugen. Bij de keuze van de dansen wordt gelet op de samenstelling van de groep.
Nieuwe leden zijn van harte welkom. Hebt u interesse? Laat het ons weten! Kom gerust vrijblijvend meedoen! Lees hier nog meer.

Actuele berichten staan ook wekelijks in de Wegwijzer.

KBO Udenhout

een vereniging in beweging

februari 2017
wo 01.Meer doen met Windows 10 (2/3)