Welkom

Welkom op de website van KBO Baarle Nassau     

                                                                            

 

Speciale activiteiten

    September/oktober regionaal rik- en jokertoernooi, lees hier de uitslagen

    Woensdag 9 november Culturele middag in Alphen, meer info

    Donderdag 17 november najaar-reis met de bus naar Rotterdam met een rondvaart door de haven van Rotterdam, meer info

    Dinsdag 22 november lezing Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle, door bisschop Gerard de Korte. Thema: 'De zorg voor ons gemeenschappelijk huis'. Meer info

    Donderdag 24 november Samen uit dineren op donderdagavond 24 november bij Partycentrum Royale in Baarle-Nassau, meer info

    Woensdagmiddag 30 november najaar-ledenvergadering. Als thema komt tevens informatieverstrekking over het gebruik van de deeltaxi aan de orde. Nadere informatie volgt.

    Vrijdagmiddag 16 december Kerstviering in zaal de Lindeboom in Baarle. Nadere informatie volgt

Aanmelden/inschrijven

Wilt u zich aanmelden,

- als lid, klik hier.

- voor een activiteit, klik hier.

- voor de culturele middag KBO kringen Alphen-Chaam en Baarle Nassau, klik hier.

- voor samen dineren: klik op een van de mail adressen om het aanmeldingformulier in te vullen, jginneken@hetnet.nl of  henniewitte@hotmail.com

- voor de computer en tablet cursus, klik hier

Laatste nieuws

 

‘Samen uit dineren’ gaat van start!

 

Vanaf 24 november start onze nieuwe activiteit: samen uit dineren. We nodigen onze leden van harte uit om samen te gaan genieten van een uitstekend driegangenmenu.

Uw introducees zijn hierbij ook van harte welkom; zij hoeven geen lid te zijn van onze vereniging. Voor slechts 17,50 euro p.p. gaan verschillende restaurants uit Baarle-Nassau voor u een menu samenstellen. Het eerste restaurant dat ons ontvangt is Partycentrum Royal (het vroegere landgoed Schaluinen).

 

U kunt op deze manier niet alleen genieten van een heerlijk diner of lunch tegen een zeer aantrekkelijke prijs, maar u kunt ook andere leden ontmoeten in een ontspannen, gezellige sfeer.

 

Overzicht van de deelnemende restaurants

 

Hier onder vindt u een overzicht van de deelnemende restaurants en data voor het komende jaar.

 

  • Partycentrum Royal op donderdag 24 november;
  • Brownies & Downies op donderdag 26 januari (warme driegangenlunch voor 15 euro);
  • Restaurant den Engel op donderdag 30 maart;
  • Eetcafé De Lantaern op woensdag 31 mei;
  • Restaurant de Twee Leeuwen op donderdag 28 september.

Omdat we het eerste jaar rustig willen starten, is er voor gekozen om niet iedere maand, maar iedere twee maanden te gaan dineren.

Dat betekent dat we keuzes hebben moeten maken in het aantal restaurants. Restaurants die om die reden nu zijn afgevallen, kunnen op een later moment alsnog in aanmerking komen.

 

De restaurants verwelkomen u graag vanaf 17:30 uur. Om 18.00 uur begint het diner. Bij Brownies & Downies bent u welkom vanaf 12.00 uur. Om 12.30 uur begint de lunch.

 

Hoe kunt u deelnemen?

 

U moet zich vooraf via de mail aanmelden bij Jeanne van Ginneken of bij Hennie Witte.

Dat kan door te klikken op een van de volgende e-mailadressen: jginneken@hetnet.nl of henniewitte@hotmail.com In die mail kunt u aangeven voor welk voor-, hoofd- en nagerecht u kiest, wie u als introduceés meeneemt en voor welk menu zij kiezen.

Als u geen vervoer van en naar het restaurant heeft, dan kunt u dat ook vermelden in uw mail. Wij zorgen dan voor autovervoer voor u.

Mocht u later onverhoopt toch verhinderd zijn om aan het diner deel te nemen, dan verzoeken wij u dat tijdig aan Jeanne of Hennie door te geven.

Na afloop van het diner rekent u zelf uw diner en uw drankjes af.

 

Partycentrum Royal

Partycentrum Royal (zie de foto’s), is een prachtige locatie waar op donderdagavond 24 november een smaakvol Hollands diner met ruime keuzes wordt geserveerd. Hebt u dieetwensen? Geeft u dit dan door aan Jeanne of Hennie. De kok houdt daar rekening mee. Het restaurant beschikt over voldoende parkeerplaatsen, u kunt naast de ingang parkeren.

U kunt vanaf nu aanmelden voor u en uw eventuele introducees voor het diner bij Partycentrum Royal. Doe dat dus via de hiervoor opgenomen e-mailadressen.   

Aanmelden kan tot uiterlijk zaterdag 19 november.

 

Het diner

 

Het driegangenmenu bij Partycentrum Royal ziet er als volgt uit:

 

Voorgerechten:

 

1 - Gerookte zalm tartaar met mierikswortel dressing

2 - Cocktail van verschillende vissoorten

3 - Rundercarpaccio

 

Hoofdgerecht

 

1 - Gevulde kalf medaillon met crab, geserveerd met kreeften

     saus

2 - Gepocheerde koolvisfilet geserveerd met een groente tomaten

     saus

3 - Kipfilet gevuld met ananas, hazelnoot, geserveerd met sinasappelsaus

 

Nagerecht

 

1 - Tiramisu of vanille parfait

2 - Coupe Royal

3 - Vanille ijs chocolade ijs met caramelsaus

 

 

 

Hulp- en klussendienst van start gegaan

 

Onze hulp- en klussendienst is na het bezorgen van de huis-aan-huis brochures ‘KBO Baarle stelt zich aan u voor’ van start gegaan.

De klussers staan klaar om leden van KBO Baarle en KBO Ulicoten te helpen. Dat geldt ook voor niet-leden die door een handicap of chronische ziekte niet in staat zijn om in of rond het huis kleine klusjes te doen.

 

Het moet gaan om werkzaamheden die doorgaans met enig technisch inzicht en bescheiden middelen in een korte tijd gedaan kunnen worden. De geboden hulp wordt beperkt tot maximaal twee uur. De uurprijs is bijzonder laag, namelijk 5 euro.

Hebt een klusje en zit u daarmee omhoog, schroom niet en bel gerust met een van de KBO-klussers.

Voor meer informatie, zie onze brochure. U vindt daar ook een opsomming van mogelijke klusjes en de namen en telefoonnummers van onze klussers.

Een van onze leden bij wie een klusje werd gedaan, toonde zich bijzonder tevreden over de door klusser Huub Smeets geboden hulp. De vraag aan de hulp- en klussendienst was om een kraantje in het toilet te vervangen en een trapleuning vast te zetten. Op de twee foto’s ziet u Huub Smeets aan het werk.

“Ik liep al heel lang rond met de gedachte dat deze probleempjes opgelost moesten worden. Ik kan dat zelf niet. Een kraantje dat zeer moeilijk open en dicht gedraaid kan worden is lastig. Ronduit gevaarlijk is het wanneer de trapleuning echt los van de muur zou komen. Ik ben blij dat ik een beroep op de klussendienst heb gedaan. Binnen het uur loste Huub op een prima manier alles op. Ik vind de door KBO Baarle in het leven geroepen hulp- en klussendienst een schot in de roos”, aldus een enthousiaste Baarlese senior.  

 

 

 

Huis-aan-huis brochure KBO Baarle valt in de smaak!

 

De huis-aan-huis brochure ‘KBO Baarle stelt zich aan u voor’ is inmiddels bij de inwoners van Baarle-Nassau en Castelre bezorgd. Hebt u onverhoopt de brochure nog niet ontvangen? Neem dan even contact op met André Moors, telefoon 06 521 80 388. Hij regelt dan dat bij u alsnog een exemplaar wordt thuis bezorgd.

De kleurenbrochure, prachtig opgemaakt en gedrukt door Koninklijke Drukkerij Em. de Jong, telt niet minder dan 60 pagina’s en 60 kleurenfoto’s. Er is alle reden voor onze vereniging om trots te zijn!

 

Dat blijkt ook uit de eerste lovende reacties die we hebben gekregen.

Op dinsdag 20 september jl. zijn de eerste exemplaren overhandigd aan burgemeester M. de Hoon-Veelenturf en wethouder J. Vermeer van de gemeente Baarle-Nassau (zie enkele foto’s bij dit artikel).

Voorzitter André Moors overhandigt aan burgemeester M. de Hoon-Veelenturf het eerste exemplaar van de brochure (Foto gemaakt door Hanne Dirven)

 

In de brochure staat o.a. beschreven wat de doelen zijn van onze vereniging en welke activiteiten er allemaal worden georganiseerd. Uiteraard is er ook aandacht voor enkele nieuwe activiteiten: Taiji/qi gong, Senioren in beweging (gymnastiek), de Hulp-en Klussendienst, Samen uit dineren en Meerdaagse busreizen. Via deze website, Ons Weekblad, Facebook, Lokale Omroep en via de maandelijkse informatieverstrekking, gevoegd als bijlage bij de ONS, houden wij u op de hoogte van ontwikkelingen op dit terrein.

Wethouder J. Vermeer neemt eveneens een exemplaar in ontvangst (Foto gemaakt door Hanne Dirven)

 

Erg leuk is dat naar aanleiding van de bezorging van de brochures de eerste nieuwe leden voor onze vereniging zich al hebben aangemeld.

Is uw interesse voor onze vereniging na het lezen van de brochure ook gewekt? Schroom niet, meld u aan. U bent van harte welkom!

In de brochure kunt u ook lezen dat we nog op zoek zijn naar meer vrijwilligers die handig zijn en die hun diensten willen aanbieden voor de Hulp- en Klussendienst. Ook daarvoor hebben zich al enkele mensen aangemeld. Geweldig toch!

V.l.n.r. penningmeester Joke Laurijssen, wethouder J. Vermeer, burgemeester M. de Hoon-Veelenturf, voorzitter André Moors en secretaris Cees Raats (Foto gemaakt door Hanne Dirven)

 

Via de link lees meer kunt u de brochure ook op uw computer bekijken.

 Voorzitter André Moors bladert met de nodige trots door de mooie brochure (Foto gemaakt door Hanne Dirven)