Welkom

Welkom op de website van KBO Baarle Nassau     

                                                                            

 

Speciale activiteiten

    Woensdag 22 februari a.s. Themabijeenkomst over blijverslening, schuldhulpverlening en werking huisartsenpost Breda, klik hier

    Donderdag 23 februari om 17.00 uur gezellige carnavalsmaaltijd in het eetcafé van Janshove. Lees meer

    Zaterdag 25 maart om 14.00 uur optreden Enclavekoor in De Hoogt te Alphen

    Woensdagmiddag 29 maart a.s.  om 13.30 uur Algemene Ledenvergadering in de La Salle zaal van het Cultureel Centrum. Na de pauze een bijzonder amusante voordracht over huisslachtingen en de tijd van vroeger, verzorgd door Rien Vermaire uit Hilvarenbeek. Nader informatie volgt. 

    Dinsdagmiddag 18 en woensdagmiddag 19 april a.s. lenteconcert in de Concertzaal in Tilburg. Meer informatie

    Carnaval: Ons lid Cor de Vogel zingt een leuk carnavalslied met als titel 'Meneer Pastoor'. Klik hier

Aanmelden/inschrijven

Wilt u zich aanmelden,

- als lid, klik hier.

- voor een activiteit, klik hier

- voor het verrichten van een klusje door een van de klussers van onze hulp- en klussendienst, klik hier

- voor het op 8 maart 2017 te  houden symposium over eenzaamheid en zingeving in het Cultureel Centrum De Schakel in Gilze, klik hier

- voor wandeltrainingen in combinatie met oefeningen op en rond het atletiekveld, verzorgd door Claudi Olieslagers van atletiekvereniging Gloria, klik hier

- voor Themabijeenkomst over blijverslening, schuldhulpverlening en werking huisartsenpost Breda, klik hier

Laatste nieuws

 

Themabijeenkomst over blijverslening, schuldhulpverlening en werking huisartsenpost Breda

 

K.B.O. Kring Baarle-Nassau nodigt haar leden uit voor een themabijeenkomst over de “blijverslening, schuldhulpverlening en werking huisartsenpost Breda”.

 

Deze interessante themabijeenkomst wordt verzorgd door Bart van Linder, beleidsmedewerker van de ABG gemeenten, door Angelique van der Heijden, manager huisartsenpost Breda en door Bianca v.d. Weerd, teamleider en triagist van de huisartsenpost Breda.

 

U bent hierbij van harte welkom op woensdag 22 februari.

De la Sallezaal is vanaf 13.30 open.

De bijeenkomst start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.

 

 

Namens Bart van Linder komen aan de orde;

  • Het gemeentelijk beleid betreffende integrale schuldhulpverlening
  • Preventie van schulden
  • Borging van kwaliteit schuldhulpverlening
  • Wat is een blijverslening?
  • Wie komt er voor in aanmerking?
  • Hoe is de procedure van aanvraag en toewijzing?

 

Namens de huisartsenpost Breda zijn Angelique van der Heijden, manager huisartsenpost Breda en Bianca v.d. Weerd, teamleider en triagist aanwezig.

Zij bespreken het thema “Hoe werkt de huisartsenpost Breda”.

 

Voor leden van de K.B.O.afdeling Baarle-Nassau en Ulicoten is deze bijeenkomst gratis, hetgeen ook voor niet-leden van toepassing is.

 

In verband met de voorbereiding vragen wij uw deelname tijdig te bevestigen.

Dat kan door vóór 20 februari a.s. een mailtje te sturen naar ons bestuurslid Will van Gool. Geef in dat mailtje aan of u wel of geen lid bent van KBO Baarle of Ulicoten.

Haar e-mailadres is jjfvangool@concepts.nl

 

 

 

Wandelen is zó gezellig en gezond!

 

Elke donderdagmiddag maakt een aantal senioren van KBO Baarle een wandeling door het buitengebied van Baarle en omliggende dorpen.

In het in februari bij alle KBO leden in Noord Brabant bezorgde blad ‘ONS’, stond een  leuk artikel met wat foto’s van een in januari gehouden wandeling in Baarle.
De schrijver van het artikel en de maker van de foto’s is Ivo Hutten. Hij stemde er mee in om de foto’s die hij maakte, ook te gebruiken voor de website van KBO Baarle, waarvoor dank.
Bij deze een oproep aan andere KBO’ers in Baarle: Sluit je aan bij de wandelgroep!

 

Belangrijkste motivatie voor de huidige deelnemers om mee te wandelen is de gezelligheid en het feit dat wandelen gezond is.
Iedere donderdagmiddag trekken we er op uit. We starten stipt om 13.45 uur op het parkeerterrein van atletiekvereniging Gloria. Je hoeft je niet aan- of af te melden. Ben je in de gelegenheid, dan ben je van harte welkom. Ben je verhinderd, geen probleem. De deelname aan de wandelgroep is gratis.

De ene week wandelen we vanaf de parkeerplaats in het aangrenzende buitengebied van Baarle. Die wandeling duurt ca. een uur en een kwartier. De andere week rijden we met auto’s carpoolend naar een plek buiten Baarle. Bijvoorbeeld Ulicoten, Castelre, Alphen of Chaam. Deze wandeling duurt iets langer, maximaal twee uur.

Wat zou het leuk zijn als wij jou een volgende keer ook kunnen begroeten!

Kijk hier voor meer leuke foto's van de wandelgroep in ons fotoalbum.

 

 

Zeer geslaagde lunch bij Brownies & Downies vzw

 

Afgelopen donderdagmiddag 26 januari vond de tweede ronde “Samen uit dineren” plaats bij Brownies & Downies vzw en deze keer voor een lunch op verzoek van diverse leden i.v.m. de vroege duisternis in de wintermaanden. Het was een succes, zo bleek ook uit de reacties die door onze leden vermeld werden in het gastenboek.

 

Wij werden ontvangen en bediend door een team van geweldige “kanjers” zoals deze werden genoemd door de eigenaresse. Zij deden geweldig hun best en straalden bij elk compliment! Petje af voor allen die deze lunch voor ons verzorgden.

 

 

Gezellige sfeer en lekker eten

Het was weer helemaal vol en er heerste een gezellige sfeer, volop praat, leuke kennismakingen met nieuwe deelnemers. In het gastenboek werden heel wat complimenten geschreven, zoals:

Heel gezellig en prima bediening, het eten was heerlijk, super, prima bediening, voelen ons zeer welkom, heerlijk eten, voor herhaling vatbaar, het was fantastisch, zo’n leuke bediening waarvoor ons petje af, wat een verademing vanwege de vlotte bediening.

 

De lunch bestond uit een heerlijke tomaten- of uiensoep, verschillende club-sandwiches en werd afgesloten met huisgemaakte appeltaart met slagroom en een bolletje ijs. Dat was een groot succes en werd door iedereen zeer gewaardeerd. Dit alles werd vergezeld door de nodige drankjes tot ieders genoegen.

Als verrassing werd er door Evi nog een verloting georganiseerd met leuke prijsjes, wat door iedereen met enthousiasme werd ontvangen.

 

Op naar de volgende ronde

Wij, de werkgroep, gingen met een tevreden en voldaan gevoel naar huis en met veel enthousiasme gaan wij weer aan de slag met de voorbereiding naar de derde ronde “samen uit dineren” op 30 maart a.s. bij restaurant Den Engel.

Op een later moment worden de leden hierover geïnformeerd en wij hopen dat de opkomst weer even groot is als de voorgaande keren.

 

Klik hier om alle leuke foto's van deze geslaagde middag te bekijken in ons fotoalbum

 

 

Nieuwjaarsbijeenkomst als vanouds!

 

De nieuwjaarsbijeenkomst van onze vereniging welke plaatsvond op woensdag 11 januari, kan weer de geschiedenisboeken in als bijzonder geslaagd.

Een grote opkomst van leden, gezellige ambiance, erg leuke bingo, mooie prijzen, koffie/thee met worstenbrood, lekkere hapjes en drankjes, alle ingrediënten waren er om er een leuke middag van te maken.

 

Secretaris Cees Raats nam voor het openingswoord de honneurs waar van voorzitter André Moors. Die was wegens familieomstandigheden verhinderd.

We apprecieerden het zeer dat wethouder Jan Vermeer van de gemeente Baarle-Nassau ook aanwezig was.

Met deze nieuwjaarsbijeenkomst staan wij weer aan het begin van een, naar wij hopen, succesvol jaar van KBO Baarle.

 

De foto-impressie geeft, denken we, een goed beeld van deze fijne middag!

Klik hier om alle foto's bekijken in ons fotoalbum.

 

 

 

 

Huis-aan-huis brochure KBO Baarle valt in de smaak!

 

De huis-aan-huis brochure ‘KBO Baarle stelt zich aan u voor’ is inmiddels bij de inwoners van Baarle-Nassau en Castelre bezorgd. Hebt u onverhoopt de brochure nog niet ontvangen? Neem dan even contact op met André Moors, telefoon 06 521 80 388. Hij regelt dan dat bij u alsnog een exemplaar wordt thuis bezorgd.

De kleurenbrochure, prachtig opgemaakt en gedrukt door Koninklijke Drukkerij Em. de Jong, telt niet minder dan 60 pagina’s en 60 kleurenfoto’s. Er is alle reden voor onze vereniging om trots te zijn!

 

Dat blijkt ook uit de eerste lovende reacties die we hebben gekregen.

Op dinsdag 20 september jl. zijn de eerste exemplaren overhandigd aan burgemeester M. de Hoon-Veelenturf en wethouder J. Vermeer van de gemeente Baarle-Nassau (zie enkele foto’s bij dit artikel).

Voorzitter André Moors overhandigt aan burgemeester M. de Hoon-Veelenturf het eerste exemplaar van de brochure (Foto gemaakt door Hanne Dirven)

 

In de brochure staat o.a. beschreven wat de doelen zijn van onze vereniging en welke activiteiten er allemaal worden georganiseerd. Uiteraard is er ook aandacht voor enkele nieuwe activiteiten: Taiji/qi gong, Senioren in beweging (gymnastiek), de Hulp-en Klussendienst, Samen uit dineren en Meerdaagse busreizen. Via deze website, Ons Weekblad, Facebook, Lokale Omroep en via de maandelijkse informatieverstrekking, gevoegd als bijlage bij de ONS, houden wij u op de hoogte van ontwikkelingen op dit terrein.

Wethouder J. Vermeer neemt eveneens een exemplaar in ontvangst (Foto gemaakt door Hanne Dirven)

 

Erg leuk is dat naar aanleiding van de bezorging van de brochures de eerste nieuwe leden voor onze vereniging zich al hebben aangemeld.

Is uw interesse voor onze vereniging na het lezen van de brochure ook gewekt? Schroom niet, meld u aan. U bent van harte welkom!

In de brochure kunt u ook lezen dat we nog op zoek zijn naar meer vrijwilligers die handig zijn en die hun diensten willen aanbieden voor de Hulp- en Klussendienst. Ook daarvoor hebben zich al enkele mensen aangemeld. Geweldig toch!

V.l.n.r. penningmeester Joke Laurijssen, wethouder J. Vermeer, burgemeester M. de Hoon-Veelenturf, voorzitter André Moors en secretaris Cees Raats (Foto gemaakt door Hanne Dirven)

 

Via de link lees meer kunt u de brochure ook op uw computer bekijken.

 Voorzitter André Moors bladert met de nodige trots door de mooie brochure (Foto gemaakt door Hanne Dirven)

 

Alle nieuws artikelen
Wandeltraining in combinatie met oefeningen
  Wandeltraining in combinatie met oefeningen   Atletiekvereniging Gloria ......
Lees verder >
Meer nieuwsberichten...
KBO Baarle Nassau nieuwsarchief