Welkom

Welkom op de website van KBO Baarle Nassau     

                                                                            

 

Speciale activiteiten / Belangrijke informatie

    Donderdag 27 april, Koningsdag met bezoek van eigen prinses Beatrix moeder van de koning in het Grand Cafe van Janshove! Meer informatie

    Woensdag 3 mei, optreden Enclavekoor in Hoogstraten verzorgingshuis Stedeakkers om 14.00 uur

    Maandag 29 mei t/m vrijdag 2 juni, avondvierdaagse. Start telkens om 18.00 uur. De inschrijfavonden zijn 10 mei, 15 mei en 18 mei van 19.30 tot 20.30 uur.

    Woensdag 7 juni, uitwisseling Enclavekoor met Zangriela in Riel café De overkant om 20.00 uur

    Woensdag 12 juli, optreden Enclavekoor in zorgcentrum de Hazelaar in Tilburg om 19.00 uur 

 


 

    De gemeente Baarle-Nassau ondersteunt financieel inwoners met een laag inkomen. Meer informatie

    Hebt u interesse om als werkgroeplid een fijne en zinvolle bijdrage te leveren aan de activiteiten voor dementerenden in het Alzheimercafé in de Geerhof in Chaam? Meer informatie

Aanmelden/inschrijven

Wilt u zich aanmelden,

- als lid, klik hier.

- voor een activiteit, klik hier

- voor het verrichten van een klusje door een van de klussers van onze hulp- en klussendienst, klik hier

- voor het ontvangen van nieuwsbrieven van onze vereniging op uw e-mailadres, klik hier

- Op 13 en 14 mei 2017 vindt in het centrum van Baarle weer de 'Samenloop voor Hoop' van KWF Kankerbestrijding plaats. Hebt u zin om mee te lopen namens KBO Baarle? klik hier

 

Laatste nieuws

 

Laatste inschrijfmogelijkheid driedaagse busreis naar Friesland!


 

Voor het eerst in onze geschiedenis organiseren wij als KBO Baarle begin september een driedaagse reis. We gaan met een touringcar op stap naar Friesland.

Op 19 april organiseerden wij hierover een goed bezochte informatiemiddag. De reis viel bij de aanwezige leden kennelijk zo in de smaak, dat de bus op enkele plaatsen na is volgeboekt! Voor die laatste plaatsen is er nog een inschrijfmogelijkheid. Zie hierna.

 

Dinsdagmorgen 5 september vertrekt de comfortabele touringcar (voorzien van warme en koude bar, toilet en airco) van Touringcarbedrijf van Mook om 8.00 uur uit Baarle. Met dit bedrijf hebben wij en ook andere KBO’s uitstekende ervaringen. We zijn weer thuis op donderdagavond 7 september om ongeveer 21.15 uur.

 

 

Tijdens de heenreis brengen we een bezoek aan het Venetië van het Noorden, Giethoorn (met rondvaart). In Friesland wandelen we door de prachtige stadjes Joure (met bezoek aan het Douwe Egbertsmuseum), Sneek (met boottocht) en de stad Leeuwarden. De laatste dag maken we een fotostop op de Afsluitdijk bij het monument. Na aankomst in Enkhuizen staat een bezoek op het programma aan het wel heel bijzondere Zuiderzee Openlucht museum.

Op de terugweg naar Baarle-Nassau is er nog een afscheidsdiner.

 

De prijs bedraagt € 275, - De toeslag voor een 1-persoonskamer bedraagt € 59, -.

We overnachten twee keer in het 4-sterrenhotel Heidehof in Heerenveen.

Alle kosten zijn in de reissom begrepen, behalve de drankjes tijdens de diners.

 

 

Inschrijven

Leden die ook graag mee willen, kunnen zich telefonisch aanmelden bij ons bestuurslid Henk Gulickx. Dat kan uitsluitend op donderdag 4 mei tussen 11.00 tot 12.30 uur op het telefoonnummer 013 507 8335. Als er meer aanmeldingen zijn dan plaatsen in de bus, komt u op volgorde van aanmelding op een reservelijst te staan.

Over het invullen van een inschrijfformulier en dergelijke zal Henk Gulickx de bellers informeren.

 

 

Start Jeu de Boules Seizoen op 3 mei

 

 

Nu de meeste binnen activiteiten weer langzaam afgesloten gaan worden of al afgesloten zijn en het zonnetje zich steeds meer laat zien (hopelijk) gaan we ook weer starten met een nieuw seizoen jeu de boules.

Deze gezellige activiteit, die door iedereen beoefend kan worden, spelen we weer op de banen die liggen aan de achterzijde van verzorgingshuis Janshove aan de Rector van den Broekstraat.

Deze banen liggen er perfect bij.

 

 

Het vorige seizoen is deze activiteit jammer genoeg door omstandigheden wat minder uit de verf gekomen, daarom willen we hiermee nu een hernieuwde start maken.

Wij nodigen dan ook alle liefhebbers voor deze activiteit uit om op woensdag 3 mei aanstaande gezamenlijk het nieuwe seizoen te komen openen.

 

 

We spelen elke woensdagmiddag van 13.30 tot …..   De eindtijd bepalen we elke middag in goed overleg samen. Natuurlijk is er ook gelegenheid om even te pauzeren en een consumptie te gebruiken buiten op het terras of bij minder terrasweer binnen. De activiteit gaat elke woensdagmiddag door als het weer het enigszins toelaat.

Hebt u geen setje jeu de boules dan willen wij u eventueel graag helpen bij de aanschaf. Wilt u eerst eens kijken en proberen of het iets voor u is, dan is die mogelijkheid aanwezig. We hebben altijd wel een setje ballen op voorraad om mee te spelen.

Opgave is niet nodig voor deze activiteit, u zorgt dat u om 13.30 uur aanwezig bent voor de loting van de verschillende koppels.

 

 

Nogmaals: iedereen, ook als u geen lid bent van onze vereniging, is van harte welkom om mee te doen aan deze gezellige activiteit.

Hebt u nog vragen of zijn er nog onduidelijkheden dan kunt u te allen tijde terecht bij de coördinator van deze activiteit Frans Zirkzee 06-40000322.

Hopelijk mogen we ook u op woensdagmiddag welkom heten!

 

 

Algemene Ledenvergadering druk bezocht

 


Niet alle 120 aanwezigen passen op de foto!
 

De Algemene Ledenvergadering van onze vereniging die een week geleden plaatsvond, werd druk bezocht. Er waren niet minder dan 120 mensen aanwezig. Omdat iedereen vooraf een brochure met daarin alle van belang zijnde vergaderstukken had ontvangen, verliep de vergadering erg vlot. Na een korte pauze werden de lachspieren erg op de proef gesteld door Rien Vermaire. Hij verraste ons met een ontzettend leuke presentatie met als titel ‘Ouwe Vèrrekes’.

 


Will van Gool herdenkt de overleden leden

 

Bij het begin van de vergadering werd stilgestaan bij de 20 leden die het afgelopen jaar zijn overleden. Ons bestuurslid Will van Gool deed dat op een waardige wijze. De door Staf van Aelst daarbij uitgekozen muziek maakte indruk op de aanwezigen.

Waardering was er voor de aanwezigheid van onze gasten. Dat waren Ineke Laurijssen van Thebe/Janshove, Frans Vriens van KBO Ulicoten, Ad Coenraads van KBO Chaam, Jos Peters van de OKRA, Nelleke Ouwens en Emmy de Paepe van Zonnebloem Baarle, wethouder Jan Vermeer van de gemeente Baarle-Nassau en Monique van de Voorde, bestuurslid van KBO Brabant. Laatstgenoemde vertelde het een en ander over de structuur van KBO Brabant. 

 


 Onze nieuwe secretaris Aleida Wijkenga stelt zich voor aan de leden

 

Een belangrijk besluit van de vergadering was dat Aleida Wijkenga werd benoemd tot secretaris van onze vereniging. Zij treedt in de plaats van Cees Raats, die nog gedurende één jaar lid blijft van het bestuur. Voor beiden was er luid applaus van de aanwezigen.

 

Optreden Rien Vermaire
 


Rien Vermaire vermaakt de aanwezigen

 

Het optreden na de pauze van Rien Vermaire uit Hilvarenbeek over huisslachtingen en de tijd van vroeger, was bijzonder amusant.

Hij haalde herinneringen op in onvervalst Brabants dialect.

Het waren schitterende verhalen. Rien wist de KBO-leden te bespelen met beeldende anekdotes over bloedworst, koaikes, balkenbrij, spek, pootjes, zult, d’n blaas, de rommelpot, de pezerik en de ‘kernebaai veur d’n pastoor’.

Het werd, gezien de meelevende reacties uit de zaal, een feest van herkenning voor iedereen boven de 50. De lachspieren van de aanwezigen hadden een drukke middag!

 


Alleen maar lachende gezichten

 

De combinatie Ledenvergadering, gevolgd door een luchtige voordracht, viel in de smaak. Wij kunnen dan ook terugzien op een geslaagde middag.

Om alle foto's van de bijeenkomst te bekijken, klik hier.

 

 

 

Een gezellig en feestelijk diner bij Brasserie den Engel

 

 

Afgelopen donderdag 30 maart was het de derde ronde van ‘Samen uit dineren’ van KBO Baarle Nassau. Er waren maar liefst 150 aanmeldingen, doch door omstandigheden waren er 3 afmeldingen.

Het was echt een feestje. Iedereen genoot van het zeer verzorgde diner en de vanouds gezellige babbel.

 

 

Complimenten voor het personeel

Het bedienend personeel heeft erg zijn best gedaan onder de goede leiding van manager Rik Dekkers. Hij liet de avond zeer goed verlopen, waarvoor een groot compliment!

Alle gerechten waren goed verzorgd, heerlijk van smaak en mooi opgemaakt. Het nagerecht, Grand dessert van de chef, overtrof alle verwachtingen.

 

Over het systeem met de gekleurde kaartjes was iedereen enthousiast. Het bedienend personeel kon aan de hand van die kaartjes in één oogopslag zien welk gerecht zij op ieders bord moest serveren. Dat gold ook voor de muntjes voor de consumpties. Daardoor waren er na afloop van het diner geen wachtrijen bij de kassa voor het betalen van de consumpties.

 

 

Gastenboek

In het gastenboek wat na het hoofdgerecht de ronde deed, werden zeer lovende kritieken opgetekend, waaronder: super initiatief van KBO - mooie tafel opmaak - heerlijk gegeten - voor herhaling vatbaar - compliment voor de manager enz.

 

 

De volgende keer

Wij zijn blij met deze zeer geslaagde avond en gaan vol goede moed naar de 4de ronde van ‘Samen uit dineren’, welke plaatsvindt op woensdag 31 mei a.s. in restaurant de Lantaern in Baarle Hertog.

In de ONS van mei vindt u weer een flyer met de verdere gegevens en aanmeldingsadressen. Hopelijk zien wij u dan weer!

Om alle foto's van het diner bij de Engel te bekijken, klik hier

 

 

 

Wandelen is zó gezellig en gezond!

 

Elke donderdagmiddag maakt een aantal senioren van KBO Baarle een wandeling door het buitengebied van Baarle en omliggende dorpen.

In het in februari bij alle KBO leden in Noord Brabant bezorgde blad ‘ONS’, stond een  leuk artikel met wat foto’s van een in januari gehouden wandeling in Baarle.
De schrijver van het artikel en de maker van de foto’s is Ivo Hutten. Hij stemde er mee in om de foto’s die hij maakte, ook te gebruiken voor de website van KBO Baarle, waarvoor dank.
Bij deze een oproep aan andere KBO’ers in Baarle: Sluit je aan bij de wandelgroep!

 

Belangrijkste motivatie voor de huidige deelnemers om mee te wandelen is de gezelligheid en het feit dat wandelen gezond is.
Iedere donderdagmiddag trekken we er op uit. We starten stipt om 13.45 uur op het parkeerterrein van atletiekvereniging Gloria. Je hoeft je niet aan- of af te melden. Ben je in de gelegenheid, dan ben je van harte welkom. Ben je verhinderd, geen probleem. De deelname aan de wandelgroep is gratis.

De ene week wandelen we vanaf de parkeerplaats in het aangrenzende buitengebied van Baarle. Die wandeling duurt ca. een uur en een kwartier. De andere week rijden we met auto’s carpoolend naar een plek buiten Baarle. Bijvoorbeeld Ulicoten, Castelre, Alphen of Chaam. Deze wandeling duurt iets langer, maximaal twee uur.

Wat zou het leuk zijn als wij jou een volgende keer ook kunnen begroeten!

Kijk hier voor meer leuke foto's van de wandelgroep in ons fotoalbum.

 

 

Huis-aan-huis brochure KBO Baarle valt in de smaak!

 

De huis-aan-huis brochure ‘KBO Baarle stelt zich aan u voor’ is inmiddels bij de inwoners van Baarle-Nassau en Castelre bezorgd. Hebt u onverhoopt de brochure nog niet ontvangen? Neem dan even contact op met André Moors, telefoon 06 521 80 388. Hij regelt dan dat bij u alsnog een exemplaar wordt thuis bezorgd.

De kleurenbrochure, prachtig opgemaakt en gedrukt door Koninklijke Drukkerij Em. de Jong, telt niet minder dan 60 pagina’s en 60 kleurenfoto’s. Er is alle reden voor onze vereniging om trots te zijn!

 

Dat blijkt ook uit de eerste lovende reacties die we hebben gekregen.

Op dinsdag 20 september jl. zijn de eerste exemplaren overhandigd aan burgemeester M. de Hoon-Veelenturf en wethouder J. Vermeer van de gemeente Baarle-Nassau (zie enkele foto’s bij dit artikel).

Voorzitter André Moors overhandigt aan burgemeester M. de Hoon-Veelenturf het eerste exemplaar van de brochure (Foto gemaakt door Hanne Dirven)

 

In de brochure staat o.a. beschreven wat de doelen zijn van onze vereniging en welke activiteiten er allemaal worden georganiseerd. Uiteraard is er ook aandacht voor enkele nieuwe activiteiten: Taiji/qi gong, Senioren in beweging (gymnastiek), de Hulp-en Klussendienst, Samen uit dineren en Meerdaagse busreizen. Via deze website, Ons Weekblad, Facebook, Lokale Omroep en via de maandelijkse informatieverstrekking, gevoegd als bijlage bij de ONS, houden wij u op de hoogte van ontwikkelingen op dit terrein.

Wethouder J. Vermeer neemt eveneens een exemplaar in ontvangst (Foto gemaakt door Hanne Dirven)

 

Erg leuk is dat naar aanleiding van de bezorging van de brochures de eerste nieuwe leden voor onze vereniging zich al hebben aangemeld.

Is uw interesse voor onze vereniging na het lezen van de brochure ook gewekt? Schroom niet, meld u aan. U bent van harte welkom!

In de brochure kunt u ook lezen dat we nog op zoek zijn naar meer vrijwilligers die handig zijn en die hun diensten willen aanbieden voor de Hulp- en Klussendienst. Ook daarvoor hebben zich al enkele mensen aangemeld. Geweldig toch!

V.l.n.r. penningmeester Joke Laurijssen, wethouder J. Vermeer, burgemeester M. de Hoon-Veelenturf, voorzitter André Moors en secretaris Cees Raats (Foto gemaakt door Hanne Dirven)

 

Via de link lees meer kunt u de brochure ook op uw computer bekijken.

 Voorzitter André Moors bladert met de nodige trots door de mooie brochure (Foto gemaakt door Hanne Dirven)

 

Alle nieuws artikelen
Laatste inschrijfmogelijkheid driedaagse busreis naar Friesland!
  Laatste inschrijfmogelijkheid driedaagse busreis naar Friesland!   Voor ......
Lees verder >
Start Jeu de Boules Seizoen op 3 mei
  Start Jeu de Boules Seizoen op 3 mei ......
Lees verder >
Gebruikers van internet en e-mail opgelet!
  Gebruikers van internet en e-mail opgelet!   Beste ......
Lees verder >
Activiteiten Grand Cafe April 2017
  Activiteiten Grand Cafe April 2017   In april ......
Lees verder >
Samenloop voor Hoop
  Op 13 en 14 mei 2017 wordt de ......
Lees verder >
Meer nieuwsberichten...
KBO Baarle Nassau nieuwsarchief