KBO AFDELING STIPHOUT/WARANDE

Algemene KBO informatie

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) is een belangenorganisatie van en voor 50 plussers.

De afdeling Stiphout/Warande telt ruim 700 leden en vormt samen met 3 andere afdelingen de Kring KBO-Helmond.

Binnen Brabant zijn er 300 KBO-afdeligen met ca. 130.000 leden die samen KBO-Brabant vormen.

Doelstellingen van de KBO

Tot de belangrijkste doelstellingen van de KBO hoort het scheppen van voorwaarden voor ouderen om volwaardig en zelfbewust deel te (kunnen) nemen aan de samenleving.

De doelstellingen zijn gericht op de volgende speerpunten:

1. een goed pensioen

2. een betaalbare en optimaal functionerende gezondheidszorg

3. een veilige en comfortabele woonomgeving

4. goed vervoer

5. een uitgebreid scala aan ontspannings- en opleidingsmogelijkheden

Afdeling Stiphout/Warande

De plaatselijke afdeling Stiphout/Warande ondersteunt dit beleid door, daar waar dit mogelijk is, invloed uit te oefenen binnen de wijk en gemeente op ouderenbeleid, waarbij de wensen en behoeften van de leden centraal staan. Voorts richt zij zich vooral op het organiseren van cursussen en recreatieve activiteiten.

Op deze website kunt u ervaren wat de afdeling voor haar leden betekent.

VBOH

In 2016 zijn de Helmondse ouderen bonden verenigd in de Stichting VBOH

(Verenigde Bonden Overleg Helmond). In deze Stichting zijn momenteel aangesloten de bonden KBO Helmond, PCOB, PVGE en Netwerk Ouderen Emigranten Brabant. De diensten die zij ondermeer aanbieden zijn:

belastingservice, clientondersteuners, vrijwillige ouderenadviseurs en de uitgave van de kortingslijst. Meer informatie vindt u op de website: www.vboh.nl

INFO's

Alle INFO's van het afgelopen jaar kunt u inzien en downloaden in het KBO Stiphout/Warande archief dat u onderaan deze kolom aantreft.

Weerbericht Helmond
Weersverwachting
Helmond
Weeronline.nl - Meer weer in Helmond