Activiteiten voor leden en soms ook voor niet-leden

Hieronder staan de activiteiten die KBO-Brabant zelf organiseert voor leden (soms ook toegankelijk voor niet-leden) en daarnaast activiteiten van onze partnerorganisaties.

Themabijeenkomsten ‘Hoe nu verder?’

KBO-Brabant en De Nieuwe Denktank bundelen hun krachten

In oktober organiseren wij gezamenlijk vier bijeenkomsten in Brabant om over belangrijke maatschappelijke thema’s te praten, ideeën op te halen en met elkaar te bespreken hoe de ideeën in de praktijk te brengen.

Naast leden van De Nieuwe Denktank zullen ook Rob de Brouwer en Ton Verlind gastsprekers zijn. Rob is macro-econoom en onder meer deskundig op het gebied van pensioenen. Ton is lange tijd werkzaam geweest als eindredacteur bij KRO’s Brandpunt en mediadirecteur van diezelfde omroep en weet als geen ander hoe belangrijk media zijn om onderwerpen te agenderen.

De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 11, donderdag 13, dinsdag 18 en donderdag 20 oktober van 19.30 tot 22.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

Adressen:

Hoeven, Bovendonk
Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven

Geldrop, Weeffabriek
Molenstraat 23, 5664 HV Geldrop

Veghel, Krachtvoerevents/Cultuur Haven
Verlengde Noordkade 10-12, 5462 EH Veghel

Rijen, De Boodschap
Nassaulaan 62-64, 5121 BC Rijen

In de Volkskrant van 28 september verscheen een opinie-artikel van De Nieuwe Denktank over het pensioenstelsel, u kunt het hier lezen.

Kloosterdag 12 oktober Helvoirt

Een dag van luisteren, gesprek en vieren

‘Als senior gelovend in het leven staan’

De werkgroep Identiteit & Zingeving organiseert samen met theoloog dominicaan Stefan Mangnus de ‘Kloosterdag’. In Bezinningscentrum Emmaus, het voormalige missiehuis van de paters SVD in Helvoirt.

Hoe ouder worden, zingeving en geloven met elkaar in verband staan, is niet gemakkelijk onder woorden te brengen. Toch is het voor ieder belangrijk om stil te staan bij wat er leeft in het hart bij het groeien in jaren. Op deze dag zijn er verscheidene lezingen omtrent ouder worden, zingeving, geloofsontwikkeling en het beleven van geloven in deze tijd.

De kosten bedragen 25 euro voor lunch, koffie/thee en drankje na afloop. Lees hier meer. En aanmelden kan daar ook.

Vitaliteitsdagen door heel Brabant

Hoe vitaal bent u? Tijdens onze speciale vitaliteitsdagen kunt u dat in uw eigen wijk of dorp laten controleren door jonge zorgprofessionals in opleiding en vrijwilligers die als zorgprofessionals werkzaam waren. Zij meten onder meer uw cholesterol, bloeddruk, gewicht, knijpkracht, spier- en botmassa. Daarnaast kunt u bij hen terecht voor een goed gesprek over andere aspecten die uw vitaliteit beïnvloeden, bijvoorbeeld uw nachtrust, voedingspatroon, eetlust, beweging en sociale netwerk.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Ellen Willemesen, ewillemsen@kbo-brabant.nl, (073) 644 40 66.

Op de volgende data zijn er komende tijd vitaliteitsdagen bij KBO-Afdelingen gepland:

• 22 september 2022 in Nuenen: Regenboogkerk, Sportlaan 5, Nuenen
  • 28 september 2022 in Loon op Zand: Sporthal De Werft, Huygenstraat 73, Kaatsheuvel
  • 15 november 2022 in Hoeven: Dorpshuis Het Kompas, Bovenstaat 18, Hoeven
  • 30 november 2022 in Luyksgestel: Den Eijckholt, Kapellerweg 3 5575BG, Luyksgestel

LVGO-thema-avond: Stimuleringsregelingen startende woongemeenschappen

24 oktober 2022

Wegens grote belangstelling herhaald:

Voor startende woongemeenschappen bestaan er inmiddels twee landelijke stimuleringsregelingen:

Online bijeenkomst, aanmelden
Maandag 24 oktober 2022, tijd: 20.00 – 21.45 uur.
Voor meer informatie en aanmelden: klik hier.