Aanmelden voor activiteiten van KBO-Brabant

Regelmatig organiseert KBO-Brabant activiteiten voor leden of bestuursleden en soms zijn ook derde partijen betrokken.

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle lopende zaken met korte informatie. Klik op de link in  de tekst en dan wordt u doorgeleid naar een pagina met meer informatie en de mogelijkheid om u aan te melden.

Hoe zeker is ons pensioen? Lezing in Bergen op Zoom op 6 oktober

Seniorenvereniging BAS en KBO-Brabant organiseren een lezing/informatiemiddag met Hans van Meerten (hoogleraar Europees pensioenrecht en advocaat van KBO-Brabant) en Jan Pierik (oud-hoofddirecteur Ministerie SZW en emeritus bijzonder hoogleraar) op woensdag 6 oktober om 14.00 uur, Zalencentrum de Raayberg (grote zaal), Antwerpsestraatweg 267, Bergen op Zoom.

De toegang is gratis. Aanmelding vooraf is verplicht en dat kan bij Gerard Mourik,
per e-mail kgmspec@gmail.com of per telefoon (0164) 233920.

Gratis webinar gezond ouder worden, over voeding

Op donderdag 14 oktober 2021 van 19.00 uur – 20.00 uur

Doe mee en meld u aan! KBO-Brabant organiseert dit in samenwerking met de GGD West-Brabant en Avans Hogeschool.

Bij het ouder worden is gezonde voeding, samen met bewegen, belangrijk voor het behouden van spierkracht en conditie. Dit begint al rond uw 50ste jaar. Daarnaast helpt een gezonde voeding de weerstand op peil te houden en beschermt het tegen chronische ziekten zoals hart-en vaatziekten en dementie.

​​​​​​​Als u ouder wordt verandert er veel in het lichaam. Uw spiermassa neemt af en u heeft minder eetlust. Dit vraagt om een aanpassing in het voedingspatroon.

In deze online informatiebijeenkomst leggen we uit waar u op kunt letten. We geven praktische tips en adviezen over gezonde voeding bij het ouder worden. Klik hier om u aan te melden bij de GGD West-Brabant. Als u niet in West-Brabant woont kunt u toch meedoen. Vul dan bij gemeente in: anders.

Gratis webinar gezond ouder worden, over bewegen

Op donderdag 4 november 2021 van 19.00 uur – 20.00 uur

Bewegen is op alle leeftijden belangrijk voor het lichamelijk en mentaal fit blijven. Het verlaagt bovendien de kans op (chronische) ziektes. Tijdens de online informatiebijeenkomst ‘bewegen’ vertellen wij u niet alleen meer over het belang van bewegen maar gaan we ook daadwerkelijk aan de slag met oefeningen.

Klik hier om u aan te melden bij de GGD West-Brabant. Als u niet in West-Brabant woont kunt u toch meedoen. Vul dan bij gemeente in: anders.

Gratis webinar gezond ouder worden, over positieve gezondheid, zingeving en goed voor jezelf zorgen

Op donderdag 25 november 2021 van 19.00 uur – 20.00 uur

Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid die meer oplevert. Het accent ligt niet op ziekte. Maar op jezelf als persoon, op veerkracht en op wat het leven betekenisvol maakt. Deze online bijeenkomst zoomt in op hoe je jouw eigen gezondheid ervaart, waarbij zingeving en goed voor jezelf zorgen ook belangrijke aspecten zijn.

10 november: Symposium ‘Het goede leven’

Als dingen niet meer zo vanzelfsprekend zijn

Oud worden, we willen het allemaal. Maar als we het eenmaal zijn dan blijkt dat goede leven ineens niet meer zo vanzelfsprekend te zijn. Want wat maakt het leven tot een goed leven? Gezondheid helpt natuurlijk, maar is gezondheid daarmee een voorwaarde voor een goed leven? Geld helpt ook misschien. Of gaat het om relaties, je verbonden weten, van betekenis zijn?

Klik hier om meer te lezen over het symposium en om u aan te melden.

Luister, Beweeg en Ontmoet met Grijs gedraaid, concertreeks in december

Kamerata Zuid, Stichting Vier het Leven, Stichting Stoute Schoenen, Switch2Move en KBO-Brabant hebben de handen ineengeslagen en organiseren in december Grijs gedraaid, een concertreeks speciaal voor ouderen.

Samen met Kamerata Zuid, zal Gerard van Maasakkers zijn liedjes ten gehore brengen. Danser Andrew Greenwood breekt het ijs en brengt de zaal in beweging. Jessica Donders van de Stichting Stoute Schoenen faciliteert na afloop een ontmoeting, waar de concertbezoekers kunnen napraten en deelnemen aan een kunstworkshop. Ook kunnen ze zich aanmelden voor een vervolgmiddag, waarmee de organisatie hoopt de eenzaamheid van ouderen te doorbreken.

Klik hier voor meer informatie over locaties, speeldata en om u aan te melden.