Aanmelden voor activiteiten van KBO-Brabant

Regelmatig organiseert KBO-Brabant activiteiten voor leden of bestuursleden en soms zijn ook derde partijen betrokken.

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle lopende zaken met korte informatie. Klik op de link in  de tekst en dan wordt u doorgeleid naar een pagina met meer informatie en de mogelijkheid om u aan te melden.

Voor een overzicht van alle
bekende activiteiten
inclusief opleidingen
 tot juli 2020,
klik hier

Bijeenkomsten Armoedebeleid in janauri 2020

Te veel Brabantse ouderen hebben een laag inkomen in combinatie met hoge woon- of zorgkosten en schamen zich om daarover te praten. Ondertussen schieten gemeenten – sinds een paar jaar verantwoordelijk voor armoedebeleid – schromelijk tekort en zijn de onderlinge verschillen groot.

KBO-Brabant ondersteunt Afdelingen en Kringen die werk willen maken van een beter armoedebeleid in hun gemeente. Daarvoor is onder meer de Handreiking Armoedebeleid opgesteld en worden in januari 2020 vier regionale bijeenkomsten gehouden. Klik hier om u op te geven voor een van deze bijeenkomsten.

Gratis kerstconcert in Tilburg voor alle leden

Het lijkt nog ver weg, maar voor u het weet is het weer Kerstmis. De werkgroep Identiteit & Zingeving nodigt u van harte uit voor het jaarlijkse KBO-Brabant kerstconcert op woensdag 18 december in de Lucaskerk in Tilburg. Koor Stella Vocalis uit Midden-Brabant verzorgt het muzikale gedeelte en zingt bekende én minder bekende kerstliederen. U wordt van harte uitgenodigd om mee te zingen. Natuurlijk is er ook tijd voor het kerstverhaal en een muzikale surprise. Omdat het concert centraal in Brabant wordt aangeboden, is er dit jaar maar één kerstconcert. Mis het niet en noteer de datum in uw agenda!

Datum: woensdag 18 december. Adres: Lucaskerk, Lage Witsiebaan 91, Tilburg. Tijd: van 14.00 tot 16.00 uur. Entree: gratis. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Na afloop wordt een collecte gehouden.

Speciaal voor KBO-leden: Extra Van Gogh-arrangement in januari 2020

Zondag 12 januari 2020.

Het Noordbrabants Museum, Verwersstraat 41, ’s-Hertogenbosch.

Zonder Museumkaart: € 18 p.p. Met Museumkaart: € 5,25 p.p.

• 13.30 uur: Aankomst met koffie/thee.
  • 14.00 uur: Inleiding op de tentoonstelling door een Van Gogh-kenner. Tijdens deze inleiding worden enkele relaties van Van Gogh kort besproken, zodat het verhaal bij de kunstwerken en voorwerpen die u in de tentoonstelling zult zien, tot leven komt. Ontmoet een andere, nieuwe Vimcent!
  • 14.30 uur: Bezoek aan de tentoonstelling Van Goghs intimi op eigen gelegenheid.

Vergeet niet uw Museumkaart mee te nemen bij uw bezoek!

Tickets voor dit arrangement zijn uitsluitend online te koop via www.hnbm.nl/kbobrabant

Ticketverkoop sluit op 6 januari 2020.
Let op, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol is vol.