Aanmelden voor activiteiten van KBO-Brabant

Regelmatig organiseert KBO-Brabant activiteiten voor leden of bestuursleden en soms zijn ook derde partijen betrokken.

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle lopende zaken met korte informatie. Klik op de link in  de tekst en dan wordt u doorgeleid naar een pagina met meer informatie en de mogelijkheid om u aan te melden.

Momenteel zijn er in verband met corona weinig nieuwe bijeenkomsten gepland.

Ons Zomerfair op 22 juli in Veldhoven, 10.30 uur – 16.30 uur

Er weer eens lekker op uit, daar hebben we zin! Op 22 juli organiseert KBO-Brabant de Ons Zomerfair in Veldhoven, bij de Koningshof. Lekker slenteren langs de kramen van onze creatieve leden, genieten van hun ambachtelijke talenten, inspiratie opdoen en informatie inwinnen om zelf thuis aan de slag te gaan.

Op onze Zomerfair exposeren KBO-leden hun creaties. Van breiers, houtbewerkers en schilders tot edelsmeden, keramisten, tekenaars en glazeniers. We hebben nu al meer dan 120 deelnemers. Onze vereniging barst van het talent. Deelnemers krijgen een podium, stand of kraam waar ze hun kunsten kunnen exposeren, demonstreren en (indien gewenst) verkopen. De Ons Zomerfair wordt een festijn waar we al tijden naar verlangen, met muziek, gezelligheid en vooral: met ú. Natuurlijk, het coronavirus moet voldoende onder controle zijn, want het gaat alleen door als het veilig kan en mag. Daar hopen we allemaal op!

Klik hier om u aan te melden.

Webinars over gezond ouder worden voor 55+ers

GGD West-Brabant en Avans Hogeschool organiseren samen met KBO-Brabant een drietal webinars/online informatiebijeenkomsten over gezond ouder worden. Reserveer alvast de data in uw agenda!

De informatiebijeenkomsten vinden plaats op:

• Woensdag 19 mei van 19.00 tot 20.00 uur. Thema: voorkómen van dementie. Hoe dan?
  • Woensdag 2 juni van 19.00 tot 20.00 uur. Thema: toekomstig wonen begint nu!
  • Woensdag 16 juni van 19.00 tot 20.00 uur. Thema: slapen en fit wakker worden.

De bijeenkomsten zijn gratis bij te wonen.

Voorkómen van dementie. Hoe dan?
Tijdens deze online informatiebijeenkomst leggen wij uit wat dementie is en hoe u dementie kunt herkennen. We vertellen ook hoe u het risico op dementie kunt verkleinen, want u heeft zelf meer invloed dan u denkt! We geven concrete tips en delen kennis en inspiratie om de hersenen gezond te houden.

Toekomstig wonen begint nu!
U voelt zich fit en woont al jaren in een mooie woning in een fijne buurt. Toch wordt ook u een dagje ouder. Wilt en kunt u hier blijven wonen? Hoe ziet uw woontoekomst eruit? Denkt u hier wel eens over na? Deze online informatiebijeenkomst geeft u praktische voorbeelden om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen.

Slapen en fit wakker worden
Een goede nachtrust is net zo belangrijk als gezond eten en voldoende bewegen. Gedurende de slaap herstelt het lichaam zich, zowel mentaal en fysiek. Dit draagt bij aan een sterk immuunsysteem. Tijdens het de online informatiebijeenkomst ‘Slapen en fit wakker worden’ vertellen we u meer over het belang van goed slapen en geven we slaaptips.

Meedoen?
Klik hier voor de informatie op de website van GGD West-Brabant. Daar kunt u zich ook aanmelden.