Aanmelden voor activiteiten van KBO-Brabant

Regelmatig organiseert KBO-Brabant activiteiten voor leden of bestuursleden en soms zijn ook derde partijen betrokken.

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle lopende zaken met korte informatie. Klik op de link in  de tekst en dan wordt u doorgeleid naar een pagina met meer informatie en de mogelijkheid om u aan te melden.

Voor een overzicht van alle
bekende activiteiten
inclusief opleidingen
 tot juli 2020,
klik hier

Bijeenkomsten over Hypotheekproblemen na je 50ste

Op de maandagen 16 en 23 maart organiseert KBO-Brabant bijeenkomsten over de (on)mogelijkheden van het financieren van een woning op latere leeftijd.

In 2008 heeft de overheid strakke criteria ingevoerd voor ‘gezondere’ hypotheken. Maar hoe pakt dit uit in de praktijk voor senioren met een eigen woning? Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die willen verhuizen, mensen die hun hypotheek willen oversluiten, mensen die voor het eerst willen kopen, mensen die hebben afgelost, maar nu een deel te gelde willen maken, etc.

Klik hier voor meer informatie, voor de locaties en om u aan te melden.

Symposium 1 april
‘Het goede leven, als dingen niet meer vanzelfsprekend zijn’

Oud worden, we willen het allemaal. Maar als we het eenmaal zijn dan blijkt dat goede leven ineens niet meer zo vanzelfsprekend te zijn. Want wat maakt het leven tot een goed leven? Gezondheid helpt natuurlijk, maar is gezondheid daarmee een voorwaarde voor een goed leven? Geld helpt ook misschien. Of gaat het om relaties, je verbonden weten, van betekenis zijn? Tijdens dit symposium gaan we op zoek naar het geheim van het goede leven.

Waar en wanneer, kosten
In De schakel in GIlze, op 1 april van 10.00 uur tot 15.30 uur, 20 euro per persoon inclusief lunch en koffie/thee.

Aanmelden
Klik hier voor de pagina met meer informatie en om u aan te melden. Graag per persoon apart invullen.

Cursus Kennis maken met KBO-Brabant voorjaar 2020

Dit voorjaar houden wij wederom in de vier regio’s bijeenkomsten voor nieuwe bestuursleden, om kennis te maken met de organisatie van KBO-Brabant. Het programma beslaat een hele dag. De regiocontactbestuurders uit het Algemeen Bestuur geven samen met een medewerker van het bureau presentaties over de diverse werkzaamheden van KBO-Brabant. Ook voorzitter en directeur gaan in gesprek met de deelnemers. De reacties naar aanleiding van vorige bijeenkomsten zijn zeer enthousiast. Men vindt de presentaties overigens ook geschikt voor bestuurders die al langer in functie zijn.

Klik hier voor meer informatie en om u op te geven.