Waalre: Voorjaarsreis 18-mei-2017 (18 mei 2017)

08.15 uur: Waren alle reizigers aanwezig en kon men  mooi optijd vertrekken.

Na wat oponthoud in enkele files kwamen we op ons koffieadres waar een heerlijk kopje koffie werd geschonken natuurlijk met gebak .

 

Na de koffie, reden we naar het Land van Strijen. daar bezochten wij het Smederij museum, compleet met een demonstratie van een smid welke een bloemen hanger aan het smeden was. Het een bezoekje aan de bijbehorende ouderwetse woning maakte het dorpsgebeuren compleet. Daarna naar de Sint Lambertus kerk met de mooie gebrandschilderde ramen en een mooi orgel. Hier werd nog een verhaal over de geschiedenis van deze kerk verteld. Met begeleiding van het orgel zijn er nog enkele solo's gezongen door onze vrouwelijkse solo zangeres ? (Het klonk geweldig)

Hierna was het alweer tijd voor de lunch, bestaande uit rijke gevulde tafels en natuurlijk met de bekende heerlijke warme kroket,

Daarna met de bus naar Oudenbosch om een bezoek te brengen aan de Basiliek van de H.H. Agatha en Barbara welke daar tussen 1865 en 1892 gebouwd is.  

De koepel van deze basiliek is een (verkleinde) kopie van de koepel van de Sint-Pietersbasiliek (in Rome), de voorgevel is een kopie van de voorgevel van de Sint-Jan van Lateranen ook in Rome. De architecten van deze Sint Lambertus kerk zijn P.J.H. Cuypers en G.J. van SwaayNa een leuke rondleiding  (2 gidsen) was het al weer tijd om huiswaarts te keren. Op de terugweg als afsluiting van een mooie en gezellige dag werd er nog een drie gangen diner geserveerd, met de traditionele extra consumptie aangeboden door de Senioren Vereniging Waalre. (KBO)

20.45 uur:  Waren we weer allen in Waalre.

 

Reis Commissie:

        Frans en Hans

bedankt voor deze mooie dag.Terug naar de vorige pagina