Zomer BBQ weer een brok gezelligheid (23 augustus 2018)

Zomer BBQ weer een brok gezelligheid

Omdat de weersomstandigheden van dien aard waren dat hier en daar mogelijk een buitje zou vallen, besloot het bestuur om voor de barbecue in het Cultureel Centrum te verhuizen van de tuin buiten naar de aula binnen. Samen met enkele vrijwilligers werd er buiten in de voormiddag een onderkomen ingericht voor het uitgebreide saladebuffet en een plaats voor de bakplaten van de slager. Binnen werd ook druk gewerkt om de zaal in te richten voor de 140 ingeschreven gasten van onze Seniorenvereniging Baarle-Nassau. De eerste leden kwamen om 13.15 uur al een plaats zoeken voor het doorbrengen van een gezellige middag. Toen om 14.00 uur al onze gasten hun plekje hadden gevonden opende voorzitter Staf van Aelst deze middag.

Hij heette iedereen van harte welkom en speciaal de heer Mario Oliveira die onlangs als 800ste lid van onze vereniging werd ingeschreven. En voor Mario en Barbara was het nog een speciale dag omdat het hun trouwdag bleek. Samen werden ze nog eens extra in de bloemetjes gezet.
Na deze huldiging gaf de voorzitter alvast een overzichtje van de vele activiteiten die er het komende seizoen weer staan te gebeuren, zowel voor de leden als voor het bestuur. Ook meldde hij dat nu alles in orde is gemaakt bij alle instanties in verband met de naamsverandering van onze vereniging van KBO Baarle-Nassau naar Seniorenvereniging Baarle-Nassau. De vele activiteiten die we voor onze leden organiseren, krijgen in de maand september weer een nieuwe seizoenstart of zijn inmiddels al weer begonnen. Via onze website, digitale nieuwsbrief, de nieuwsbrief bij de ONS en artikelen in Ons Weekblad wordt iedereen weer tijdig op de hoogte gehouden van alle activiteiten.

Na deze mededeling en nog wat aanwijzingen over de gang van zaken deze middag gaf hij het sein aan ons ”huisorkest” Borderset uit Poppel om de mensen te vermaken met hun uitstekende klanken. De drankenbar was inmiddels geopend, die ook meteen goed en doorlopend druk bezocht werd.

Bestuursleden gingen ook van start met de verkoop van de loten voor de grote loterij. De prijzentafel was ook dit jaar weer ruim gevuld met mooie prijzen. Om 15.45 uur was het zover, de uitgebreide BBQ met salade- en groentebuffet werd geopend. Tot ruim 17.00 uur was het een komen en gaan van hongerige mensen. De medewerkers van kwaliteitslagerij Ernst Jansen hadden hun zaakjes prima op orde en de uitdeling verliep dan ook op rolletjes, er was meer dan voldoende voor iedereen.

Rond de klok van 17.30 uur sloot de voorzitter Staf van Aelst deze gezellige middag met een oproep aan de aanwezigen om nog even een handje te helpen met het opruimen en hij wenste iedereen een wel thuis. Verheugend en hartverwarmend was de spontane hulp die we kregen van de vele mensen bij het ontruimen van de aula, hartelijk dank hiervoor. Ook een speciaal woord van dank aan de beheerders van het Cultureel Centrum en de medewerkers van slagerij Ernst Jansen, ijssalon D’n Italjaan en Martijn Kools verhuur, mede door hun inbreng kunnen we terugzien op een geslaagde middag.
Wij hopen alle gasten volgend jaar 23 augustus 2019 ook weer een BBQ aan te kunnen bieden.

Terug naar de vorige pagina