4-daagse busreis naar het Teutoburgerwald viel in de smaak! (28 augustus 2018)

 

4-daagse busreis naar het Teutoburgerwald viel in de smaak!

 

Alle 59 deelnemers waren dinsdag 28 augustus al vroeg present bij de bus van Brabant Expres Reizen. Men had er zin in en dat was duidelijk te merken. Na de koffie met vlaai in Limburg was onze eerste stop in Soest, waar in een bierbrouwerij een heerlijke echt Duitse lunch wachtte. De uitleg over het bierbrouwen sloegen we maar over, want de tijd werd door velen beter benut door het mooie centrum van Soest te bekijken.
In ons hotel stond na de kamerverdeling een heerlijk diner te wachten en zowaar, onder de kundige leiding van André Moors, gingen we netjes tafel per tafel naar het buffet en werd het geen gedrang. En dat bleef de rest van de week ook zo.
De 2e dag bezochten we Externsteine, een fascinerende rotsmassa die uit het niets lijkt opgedoken uit de aarde en een religieuze functie kende. Een aantal van ons gingen de trappen op naar de top van de rotsen en genoten daar van een prachtig uitzicht. En daarna weer de bus is voor een volgend (letterlijk) hoogtepunt: Hermannsdenkmal. Een enorm groot en hoog monument dat ons in de komende dagen zou achtervolgen. Vanuit de bus zochten we steeds of we Hermann konden zien. In het hotel gebruikten we de lekkere middagmaaltijd. Volgens programma stond er een rondrit door het Teutoburgerwald gepland, maar Edwin, onze geweldige chauffeur, had vanwege het mooie weer een ander voorstel en bracht ons naar Bad Salzuffeln, waar zich een Inhalatorium bevond. En wat een goede keuze! Niet alleen waren we verwonderd over de grote muren waaruit het zoute water sijpelde, wat een onmiskenbare zeelucht tot gevolg had, maar ook het mooie stadje werd door velen bezocht, te voet, ofwel met groot jolijt in het treintje.
Dag 3 werd gekenmerkt door RATTEN. We waren in Hameln. De bootreis over de Weser en de lunch op de boot, waren een rustpunt maar geen topper. De gidsen die ons door Hameln loodsten, wisten bijzonder veel te vertellen. Natuurlijk is het een sprookje, maar dat het gebaseerd is op de echte verdwijning van 130 “kinderen” was voor mij onbekend. De ratten waren overal in het straatbeeld aanwezig, als straatsteen, reclame-uiting, standbeelden, etc. En om half vier zagen en hoorden we bij het Hochzeitshaus de rattenvanger fluiten en voorbijkomen, eerst met ratten, daarna met de kinderen. Het buitje regen dat toen net viel, kon ons niet deren. Er werd druk gefilmd en gefotografeerd onder de paraplu. Edwin loodste ons weer keurig naar de bus en bracht ons naar het hotel, waar de laatste avond aanbrak.
De muziek was al aanwezig en voelde het publiek goed aan. Dus tot in de late uurtjes werd nog gezellig gedanst en gepraat.

We dachten toen alles gehad te hebben. De enquête formulieren werden ingevuld en ingeleverd. We gingen naar huis. Maar toen kwam eerst het bezoek aan Paderborn nog en wat maakte dat een indruk bij iedereen. De gidsen wisten het zo te brengen dat de interesse geen moment weg viel. Wat bijzonder, de bronnen, de Dom van Paderborn met zijn vele hoogtepunten en daarna de heerlijke lunch die de perfecte afsluiting was van deze mooie reis. Daarna bracht Edwin ons weer veilig thuis naar Baarle-Nassau, waar een lekker diner bij den Engel op ons wachtte.

 

Bedankt alle mensen van de werkgroep!

 Terug naar de vorige pagina