Volop ambiance in Cultureel Centrum Baarle (15 september 2018)

Volop ambiance in Cultureel Centrum Baarle

Zaterdag 15 september 2018 was een drukke dag voor het Enclavekoor van de Seniorenvereniging Baarle-Nassau want door het koor werd weer een korenmiddag georganiseerd.

In de morgen werden er voorbereidingen getroffen om de gastkoren te ontvangen en hoewel er weinig helpende handjes waren vanuit het koor zelf, was de Aula toch snel ingericht.

We moeten wel even de spontane hulp van Joke en Ad Laurijssen vermelden evenals de traktatie die ons eigen Jeanne meebracht om na gedane arbeid te genieten van een heerlijk soepje!

Om 13.30 uur werd de korenmiddag begonnen met een toespraak door Jac Braspenning die de gastkoren Vrij en Blij uit Riel en Zanggroep Weerijs uit Rijsbergen welkom heette.

Het Enclavekoor mocht het spits afbijten, als tweede kwam Vrij en Blij op het podium.

Beide koren zorgden ervoor dat de zaal volop mee ging zingen.
Voor de pauze bracht de Zanggroep Weerijs uit Rijsbergen veel mooie nummers ten gehore en zij werden geweldig begeleid door een viertal muzikanten,
twee accordeons, een basgitaar en een drummer.

Normaal gesproken wordt er in de pauze wat gedronken en bijgepraat, maar ons koorlid Yvonne had heel snel een aantal ‘Vrij- en Blij-ers’ om zich heen vergaard,
en maakte zich op deze manier een flink deel van het Rielse repertoire eigen.

Omdat er ‘pauze’ was werd er geen muziek gespeeld maar werd alles ‘a capella’ gezongen. Het was zo gezellig dat de pauze te snel voorbij was.

In de tweede serie van de optredens van de drie koren zat de stemming er goed in. Er werd gedanst, polonaise gelopen maar ook vooral goed meegezongen!

Veel nummers van de koren komen ook in de tekstboeken van de collega koren voor en dat was goed te horen.

Volop ambiance dus en een prima dag voor verbroedering.

Wederom voor herhaling vatbaar!

Terug naar de vorige pagina