Welkom bij KBO!

Met zo’n 300 lokale Afdelingen is KBO-Brabant  altijd bij u in de buurt!

Hier vindt u de dichtstbijzijnde Afdeling.

Wat biedt het lidmaatschap u zoal?

• ontmoeting, ontspanning, sport, cultuur, zingeving en educatie
  • elf keer per jaar ons ledenmagazine ‘Ons’
  • toegang tot onze besloten contactwebsite Groet & Ontmoet, voor het vinden van een levens-, stap-, reis- of klusmaatje
  • juridische helpdesk voor juridische, notariële of verzekeringsvragen
  • gratis cliëntondersteuning Wmo, van aanvraag tot en met (hoger) beroep
  • informatie over ontwikkelingen in wonen, zorg, inkomen, mobiliteit, welzijn
  • krachtige behartiging van uw belangen op lokaal, provinciaal en landelijk niveau
  • toegang tot en cursus voor Ons Platform, de meest gebruiksvriendelijke weg naar het internet
  • uitdagend en inspirerend vrijwilligerswerk
  • collectiviteitskorting, onder meer op zorgverzekeringen en energie
  • korting bij lokale bedrijven op vertoon van uw ledenpas
  • korting op uw medische keuring voor het rijbewijs

Ontmoeting staat voorop

Ontmoet u graag andere mensen? Bent u op zoek naar leerzame, sportieve, culturele of gezellige activiteiten in de buurt? Onze lokale KBO-Afdelingen bieden een gevarieerd activiteitenaanbod dat er overal anders uitziet, al naar gelang de behoefte van onze leden. Een greep uit het brede aanbod: bridge, bingo, biljarten, computercursus, handwerken, dansen, filosofie, jeu de boules, kaarten, koersballen, leeskring, muziek, schaken, wandelen, badminton, zwemmen, fietsen, gymnastiek, nordic walking, eetclub, toneel, yoga, tai chi, pilates of reizen. Heel wat keuzemogelijkheden, maar mocht u  nog iets missen, dan kunt u natuurlijk altijd zelf een activiteit opzetten in overleg met het Afdelingsbestuur. We zijn per slot van rekening een vrijwilligersvereniging en ieders inbreng wordt zeer gewaardeerd.

Natuurlijk heeft ons ledenmagazine Ons nog steeds een rubriek contactadvertenties, maar we hebben ook een moderne digitale variant: Groet & Ontmoet. Zoekt u iemand om mee te reizen, te winkelen, te wandelen, iemand die een klusje of de tuin kan doen of iemand om een serieuze relatie mee aan te gaan? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Groet & Ontmoet is alleen voor leden van KBO-Brabant en dat is wel zo vertrouwd.

Vrijwilligers
KBO-Brabant is vooral een vrijwilligersvereniging. Zo’n 10.000 senioren zetten zich dagelijks vrijwillig in voor andere senioren. En wij zetten ons in om een prettige, stimulerende en inspirerende vereniging te zijn, waar vrijwilligers zich graag voor inzetten en waarin ze zich thuis voelen.

Activiteiten
Onze lokale KBO-Afdelingen organiseren het hele jaar door tal van activiteiten. Er is voor ieder wat wils. Denk bijvoorbeeld aan een museumbezoek, een potje biljarten, een interessante lezing of een tabletcursus. Informeer eens wat de KBO-Afdeling in uw wijk of dorp zoal organiseert.