Maatschappelijke Diensttijd (MDT)

Dit toneelstuk en het project KBO-Brabant Remembers vinden plaats in het kader van de Maatschappelijke Diensttijd jongeren. Het doel daarvan is jongeren kennis te laten maken met vrijwilligerswerk om zo hun talenten te ontdekken. Dit project werd mede mogelijk gemaakt door een  subsidie van ZonMw.

De weg naar vrijheid in Eindhoven

Wat leuk dat u in Eindhoven ons toneelstuk wilt bezoeken! ‘De weg naar vrijheid’ wordt in Eindhoven opgevoerd door een wel héél bijzondere cast. De oudere acteurs in Eindhoven zijn namelijk allemaal tussen de 80 en de 90 jaar en veel van hen hebben een beperking. De rollen van de jongeren worden gespeeld door vrijwilligers van het CKE, het Centrum Kunsten Eindhoven.

Het verhaal
Het bevrijdingsverhaal van Eindhoven is heel bijzonder en komt uiteraard aan bod in deze voorstelling. Immers: het feestende Eindhoven werd daags na de bevrijding nog zwaar gebombardeerd door de Duitsers. Wij nodigen u van harte uit om kennis te maken met de families Van Loon en Van de Ven.

Oud en jong
Het toneelstuk is een unieke samenwerking tussen KBO-Eindhoven en Centrum Kunsten Eindhoven (CKE). De KBO’ers repeteerden maandenlang bij het CKE en ook de regie is in handen van het CKE. En daar bleef het niet bij; het CKE draagt zorg voor de werving van jongere acteurs, dansers en muzikanten. In aanloop van het stuk werd verder samengewerkt met jongeren van Giving Back.

Bij het CKE, Pastoor Petersstraat 180,  5612 LW in Eindhoven.

• 19 september 19.00 – 21.00 uur
  • 20 september 19.00 – 21.00 uur
  • 21 september 14.00 – 16.00 uur

Kaarten kosten € 9,00 per persoon, inclusief een consumptie.

Kaarten kopen?
Dat kan bij het CKE, door te klikken op deze link.
Wilt u meer informatie of komt u er niet helemaal uit, bel dan met Sandra van Gerwen van CKE. Haar nummer is: 040-2163212.