Ons toneelproject te zien bij Omroep Brabant

Op donderdag 21 maart was Eva Geelen, projectleider van Brabant Remembers, samen met Sietske Driessen te gast bij het televisieprogramma Brabants Bont van Omroep-Brabant. Zij vertelden over het project waarbij tien toneelgroepen van lokale KBO-Afdelingen zijn betrokken. Zij voeren in het najaar van 2019 sámen met jongeren een toneelvoorstelling op over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Brabant 75 jaar geleden.

Volg deze link om de uitzending te bekijken.

Toneelproject Brabant Remembers

Met KBO-Brabant Remembers haken we in op de 75-jarige bevrijding van Brabant in 2019. Toneelgroepen van lokale KBO-Afdelingen voeren in het najaar van 2019 sámen met jongeren een toneelvoorstelling op over oorlog en bevrijding. Een universeel verhaal in een lokale context.

Waarom KBO-Brabant Remembers?

Veel van onze leden hebben de oorlog nog meegemaakt en zijn deze bewogen periode nooit vergeten. Door er nu ook jongeren bij te betrekken, blijven die herinneringen levend. Jongeren leren over de eigen lokale geschiedenis . Door via toneel in de huid van onze bevrijders te kruipen, ervaren ze op een dieper niveau hoe belangrijk onze vrijheid is. Voor dit project kregen wij subsidie van ZonMw, bedoeld voor Maatschappelijke Diensttijd Jongeren (MDT).

Wilt u weten waar bij u in de buurt een toneelvoorstelling in voorbereiding is? Hebt u vragen of ideeën? Neem dan contact op met projectleider Eva Geelen via e-mail egeelen@kbo-brabant.nl

@Jongeren

Ben jij tussen de 15 en 23 jaar oud en wil je ervaring opdoen als vrijwilliger? Moet je aan de slag voor je stage of wil je Maatschappelijke Diensttijd verrichten? Met KBO-Brabant Remembers kun je in veel gemeenten direct beginnen. We hebben verschillende taken, dus er is voor ieder wat wils. Je kunt bij ons organiseren, toneelspelen, dansen en/of zingen, decors bouwen, kostuums maken, als gastheer of gastvrouw optreden of een communicatieplan opstellen en uitvoeren.

Hoeveel uur, waar en wanneer je jouw vrijwilligerswerk doet, bepalen we in onderling overleg. Lijkt dit je wat? Vul dan dit formulier in, dan nemen wij contact met je op.