Maatschappelijke diensttijd (MDT)

Het project KBO-Brabant Remembers vindt plaats in het kader van de Maatschappelijke Diensttijd jongeren. Het doel daarvan is jongeren kennis te laten maken met vrijwilligerswerk om zo hun talenten te ontdekken. Dit project werd mede mogelijk gemaakt door een  subsidie van ZonMw.

Voor dit project is KBO-Ravenstein dus nadrukkelijk op zoek gegaan naar jongeren. Daarom is samengewerkt met de volgende organisaties:

• Lotte Dans
  • OBK Harmonie
  • Mad House Jongerensoos
  • Heemkundekring
  • Dansschool Verstappen
  • Gemengd koor Huisseling
  • Basisschool ‘Het Ravelijn’
  • Basisschool ‘De Boogaard’
  • Basisschool ‘De vier Heemskinderen’
  • Hooghuis school locatie Singel Oss
  • Diverse figuranten uit de kerkdorpen van de voormalige gemeente Ravenstein

De weg naar vrijheid  in Ravenstein

Wat leuk dat u in Ravenstein ons toneelstuk wilt bezoeken! In Ravenstein is ‘De weg naar vrijheid’ groots aangepakt. Senioren van de KBO’s uit Herpen, Overlangel en Ravenstein zochten elkaar op om samen met jongeren uit de genoemde dorpen de bevrijding te vieren.

Belangrijk, want in Ravenstein en omgeving is het nodige gebeurd, o.a. het doodschieten van de NSB burgemeester van Oss op 10 augustus 1944 in stadsherberg “de Keurvorst” en meer gebeurtenissen uit de voormalige gemeente Ravenstein.

Wat gaat er gebeuren?
Het toneelstuk gaat over een gewoon Ravensteins gezin in de oorlog, de familie Van Loon. De zoon des huizes wordt opgeroepen voor het leger en gaat naderhand in het verzet. De familie krijgt een onderduiker. Ook in het stadje speelt van alles en alle nieuwtjes en roddels hoort u bij kruidenier “de dames Teurlings”.

In de aanloop naar het toneelstuk is samengewerkt met jongeren van verschillende scholen in de omtrek. De jongeren gingen in gesprek met ouderen en maakten op basis daarvan een creatieve uiting die te zien is in de hal van Vidi-Reo.

Waar en wanneer?

• 13 september: 14.30 (schoolvoorstelling) en 20.00 uur
  • 14 september: 14.30 en 20.00 uur
  • 15 september: 14.30 uur

De voorstelling vindt plaats bij Vidi-Reo; Van Kesselplaats 2, 5371 AX Ravenstein.

Kaarten kopen
Kaartjes kunt u bestellen via www.kbo-ravenstein.nl of via email: rini.arts@ziggo.nl.
Ook kunt u kaartjes kopen bij Vidi-Reo op:

• 31 augustus: 14.00 tot 18.00 uur
  • 1 september: 14.00 tot 18.00 uur
  • 2 september: 19.00 tot 21.00 uur

In Herpen is het verkoopadres: Warenhuis Ad van den Oever.
Kaartjes kosten € 5,00 per p.p. inclusief 1 consumptie.