Wegens succes herhaald:
toneelstuk ‘De weg naar vrijheid’

Kom op 4 mei naar de extra voorstelling van ons toneelproject in theater De Lievekamp in Oss! De extra voorstelling wordt gerealiseerd door de samenwerkende KBO’s van Herpen, Overlangel en Ravenstein, met behulp van jongeren. Jong en oud herdenken zo samen de 75-jarige bevrijding van Nederland.

Waar gaat het over?
Het spel ‘De weg naar vrijheid’ speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal beschrijft de gebeurtenissen in een fictief dorp in Brabant. Het spel beschrijft twee werelden. Eerst is er het dagelijkse leven, met bewoners die zo goed en zo kwaad mogelijk proberen de eindjes aan elkaar te knopen. En dan is er die andere wereld van de groeiende weerstand tegen de Duitse bezetter, het verstoppen van onderduikers en het plegen van verzet. Ook de lastige scheidslijn tussen ‘goed’ en ‘fout’ wordt in het spel aangeraakt.

‘De weg naar vrijheid’ biedt, zeker voor de oudere generatie, de kans om terug te gaan naar die zo intense periode en dit ook te delen met kinderen en kleinkinderen. Doordat jongeren actief betrokken zijn bij de productie, onder andere als acteurs, is het stuk ook herkenbaar voor jongeren. ‘De weg naar vrijheid’ maakt indruk, op jong én oud. Jongeren doen mee in het kader van Maatschappelijke Diensttijd jongeren.  

Waar en wanneer, kosten
In theater De Lievekamp in Oss op 4 mei om 14.30 uur. Kaartjes kosten 5 euro per persoon.

Aanmelden
U kunt op onderstaand formulier aangeven met hoeveel personen u komt. U ontvangt later van ons een e-mail met de wijze van betalen. Na betaling is uw aanmelding definitief.