Films via Youtube van ons congres in Oirschot, 3 oktober 2019

WIj organiseerden op 3 oktober 2019 ons jaarlijkse congres, ditmaal over wonen en zorg in Brabant voor senioren.

Met alle inzet van mantelzorgers en vrijwilligers kunnen we niet voorzien in de acute zorgbehoefte die gaat ontstaan als gevolg van de vergrijzing, in Brabant nog wat meer dan in de rest van Nederland. Wonen en zorg staan dan ook hoog op onze agenda en we doen er alles aan om ook de overheid, woningbouwcorporaties en zorgaanbieders zo ver te krijgen. Er moet werk worden gemaakt van voldoende geschikte seniorenwoningen met daaraan gekoppeld (opschaalbare) zorg en het moet snel!

Gastsprekers waren minister Hugo de Jonge, gedeputeerde van Noord-Brabant Marianne van der Sloot en Alex Brenninkmeijer. Ook kwamen vrijwilligers uit eigen gelederen samen met beroepskrachten uit de doeken doen hoe zij samenwerken om langer thuis blijven wonen te ondersteunen. Er is een serie van zeven filmpjes gemaakt; klik op de regel om ze te bekijken:

Met dank aan Kempen TV!

Kempen TV maakte ook zelf een reportage van deze middag; klik hier.