Livestreamuitzendingen rondom corona 2020

In april en mei organiseerden wij samen met het Eindhovens Dagblad en het Catharina Ziekenhuis een aantal livestream uitzendingen over corona. Naast aandacht voor algemene (gezondheids)vragen werden er verschillende onderwerpen belicht en mensen konden van tevoren en tijdens de uitzending vragen stellen. U kunt deze uitzendingen nog nakijken:

Bekijk de uitzending van 3 april; vooral medische vragen
Bekijk de uitzending van 9 april; vooral medische vragen
Bekijk de de uitzending van 17 april; vooral medische vragen
Bekijk de uitzending van 24 april; onder andere over voeding en bewegen (met dank aan Nutricia)
Bekijk de uitzending van 7 mei; onder andere juridische vragen en Wmo-zorg
Bekijk de uitzending van 20 mei; onder andere over pensioenen en kunst- & cultuursector

Filmpjes rondom pensioenen

KBO-Brabant heeft een webinar laten maken, waarin pensioenexpert Rob de Brouwer duidelijke uitleg geeft over ons pensioenstelsel en de politieke ondermijning ervan. Klik hier om het te zien. Van de laatste pensioenbijeenkomst in januari 2020 is ook een filmpje gemaakt. Klik hier.

Filmpjes via Youtube van Ons congres in Oirschot, 3 oktober 2019

Wij organiseerden op 3 oktober 2019 ons jaarlijkse congres, ditmaal over wonen en zorg in Brabant voor senioren.

Met alle inzet van mantelzorgers en vrijwilligers kunnen we niet voorzien in de acute zorgbehoefte die gaat ontstaan als gevolg van de vergrijzing, in Brabant nog wat meer dan in de rest van Nederland. Wonen en zorg staan dan ook hoog op onze agenda en we doen er alles aan om ook de overheid, woningbouwcorporaties en zorgaanbieders zo ver te krijgen. Er moet werk worden gemaakt van voldoende geschikte seniorenwoningen met daaraan gekoppeld (opschaalbare) zorg en het moet snel!

Gastsprekers waren minister Hugo de Jonge, gedeputeerde van Noord-Brabant Marianne van der Sloot en Alex Brenninkmeijer. Ook kwamen vrijwilligers uit eigen gelederen samen met beroepskrachten uit de doeken doen hoe zij samenwerken om langer thuis blijven wonen te ondersteunen. Er is een serie van zeven filmpjes gemaakt; klik op de regel om ze te bekijken:

Met dank aan Kempen TV!

Kempen TV maakte ook zelf een reportage van deze middag; klik hier.

Film bijeenkomst in Oirschot over wonen en zorg, 18 maart 2019

Op 18 maart 2019 organiseerden wij in Oirschot een bijeenkomst over dit onderwerp. Minister Hugo de Jonge van VWS had toegezegd met ons van gedachten te komen wisselen. Helaas moest hij echter verstek laten gaan, vanwege de aanslag in Utrecht. Toch werd het een heel goede bijeenkomst over wonen en zorg voor senioren in vergrijzend/ontgroenend Brabant. In ledenmagazine Ons van mei verscheen een uitgebreid verslag. Kempen TV maakte een reportage. Van de speech van onze voorzitter en de forumdiscussie is ook een reportage gemaakt. Klik hier.