Kerstactie 2020 van Afdelingen met subsidie van de fondsen Sluyterman van Loo en RCOAK en VWS

De Kerstactie 2020 waarbij Afdelingen van KBO-Brabant subsidie konden aanvragen is een geweldig succes! 201 Afdelingen deden een aanvraag en die kunnen wij gelukkig allemaal honoreren. Wat een geweldige initiatieven en inzet van u allen! Daar mag u zeker trots op zijn.

Zo verrast u uw leden met gevulde tasjes, banketstaven, kerststollen, worstenbroodjes, chocola, oliebollen, bloemen, zelfgemaakte tijdschriften, puzzels, kerstversieringen, kaarsen en waardebonnen van lokale winkels (om die ook te steunen!). Er waren ook Afdelingen die het wel aandurfden om een bescheiden bijeenkomst of boswandeling te organiseren waarbij toch alle coronaregels in acht zouden worden genomen. Helaas zullen die wel worden uitgesteld met de nieuwe regels.

Heel veel Afdelingen hielden ook in het afgelopen jaar al contact met de leden door te bellen en door attenties uit te delen. Op die manier kon vaak gesignaleerd worden wie er eenzaam is en wie er wel wat hulp kan gebruiken. Geconstateerd werd dat er veel mensen thuis vereenzamen. In al die gevallen probeert u de helpende hand te bieden. Geweldig!

Deze actie was mogelijk dankzij subsidie!

Deze actie was mogelijk door bijdragen van de Fondsen Sluyterman van Loo en RCOAK en daarnaast vanuit de initiatieven  #eenkleingebaar en #nietalleen (beide gesteund voor het ministerie van VWS). Dank jullie wel!

Hieronder een foto-impressie van alle kerstacties van deelnemende Afdelingen

Klik op de foto en hij wordt uitvergroot