Welkom
Welkom op de website van KBO Heesch

 

 

 

KBO Heesch draagt er aan bij dat senioren kunnen blijven deelnemen aan de samenleving.

In de Pas bieden we wekelijks een breed aanbod als dans, zang, toneel, biljarten, bridge en sjoelen etc.  Daarnaast kunt u deelnemen aan de wekelijkse fiets en/of wandeltochten. Voorts bieden we excursies, lezingen en dagtochten aan. Onder Activiteiten en in de Agenda vindt u alle informatie. Ouderenadviseurs helpen u bij zaken op het gebied van mobiliteit, zorg (wmo), wonen en participatie. Kijk hiervoor onder het tabblad Belangenbehartiging.

Nieuws

DE DIGITALE INFO VAN AUGUSTUS STAAT ONLINE

 

Van het bestuur: Theo van Haren

Het augustusnummer van de INFO is al weer verschenen. Het jaar 2017 is weer half voorbij. De bestuursleden zijn op vakantie geweest en vergaderen weer op 14 augustus. Voor de rest van het jaar staat er nog genoeg op stapel.

 

Kijk ik naar de 1e helft van dit jaar en dan speciaal naar de communicatiehoek dan mag gezegd worden dat ons aller INFO goed gevuld wordt. Bedankt alle leveranciers van kopij.

 

Lees verder . . . .

 

 

Stapt U over naar Glasvezel?

Zoals u misschien weet worden de eerste klanten vanaf medio augustus 2017 aangesloten op de glasvezel. Wat betekent dat voor je?

 

Lees verder . . . .

 

Indien u van plan bent over te stappen kunt u met vragen terecht op tel.: 06-49942038

Fietstochten nieuws

 

Lange fietstochten De eerste 8 lange fietstochten op maandag zitten er al weer op en de animo voor de tochten was steeds goed. Helaas is de tocht van 1 mei niet doorgegaan in verband met de regen op die dag. De organisatie verliep weer goed, met dank aan het voorfietsteam, de verkeersregelaars en de chauffeur van de aanhanger.

We hebben ook een paar keer heel mooi weer gehad zodat er volop gesmeerd moest worden tegen de zon. Bij de tocht naar de Biesbosch was er een mooie overtocht met een fietspontje over de Steur.

Lees verder . . . .

 

Vakantie- bridge- drive KBO Heesch.

Voordat CC de Pas voor veertien dagen de deuren sluit, wordt de jaarlijkse vakantie-drive georganiseerd. Twee en dertig paren hadden zich aangemeld en er werd in twee lijnen gespeeld. Om één uur werden de spelers verwacht; inschrijfgeld hoefde deze keer niet betaald te worden en iedereen ontving een consumptiebon. 

Lees verder . . . .

 

 

Rabobank Clubkas Campagne/ Stem op de KBO !!
In 2016 was de Rabobank Clubkas Campagne een groot succes. Veel verenigingen en stichtingen uit de regio namen er aan deel. Aanmelden kan tot en met 2 oktober. Ook dit jaar stelt de bank een bedrag van 300.000 euro beschikbaar voor de Rabobank Clubkas Campagne. Onze leden dragen de KBO een warm hart toe. Hoe meer stemmen wij krijgen des te groter de opbrengst die bestemd wordt voor materialen voor onze vele activiteiten. Leden van de Rabobank kunnen in oktober hun stem uitbrengen.

Nadere informatie in de volgende INFO.

 

Eten bij "de Waard".

In de vakantie tijd moet er noodgedwongen wel eens van de normale regelmaat van de aktiviteiten worden afgeweken. Zo ook met "Eten bij de Waard". Op de 2e woensdag van augustus is  wegens vakantie van Hans en Anja de Waard helaas gesloten.
De volgende "Eten bij de Waard" is op de 2e woensdag van september, dus op 13 september.

 

Computer helpdesk in de Creapas

Mede naar aanleiding van de aanleg van glasvezel in Heesch zijn er al in augustus extra inloopochtenden op woensdag 23 en 30 augustus van 09:00 uur tot 13:00 uur.

Indien u vragen heeft of informatie wenst, over glasvezel aansluiting of een andere vraag op computergebied (PC, Laptop, tablet, GSM, etc) dan kunt u op deze ochtenden terecht.

Voor informatie op deze website, treft u rechtsonder bij Informatie KBO: "Glasvezel informatie". handige handleidingen.

In de eerstvolgende info wordt u uitgebreid geinformeerd. Zie info Augustus

 

Creativiteit te Kijk

Zoals u wellicht al gelezen hebt, worden enkele vitrines sinds kort ook gevuld met verzamelingen van onze leden. Het is zeker de moeite waard ook daar eens een kijkje te gaan nemen. Mocht u ook een mooie verzameling hebben die in een van de vitrines past, neem dan contact op met iemand van de werkgroep.
De werken die hieronder worden genoemd, kun je ook bekijken op onze website www.kbo-heesch.nl. Kijk onder het tabblad “creativiteit te kijk”.
In juli zijn de werken gewisseld in zowel de Pas als in Huize Heelwijk; kom je in de buurt, vergeet niet om even te kijken. lees verder . . . .

Bekijk hier de tentoonstelling

 

 

Ouder nieuws:  lees verder . . . .

 

Website

Indien u informatie over KBO activiteiten op de website geplaatst wil hebben, kunt u zich wenden tot Dhr Theo van Haren: communicatie.kboheesch@gmail.com

Webmaster: Henry Thijssen

Mededelingen

Agenda

 Uiterlijk vrijdag 25 augustus Inleveren kopij voor de INFO van september.
Maandag 11 september 2017 om half 10 ’s morgens in De Pas: “Heesch op de film”
28 aug - 2 sept: Met het Rode Kruis op vakantie.
Op vrijdag 6 oktober E-fietstraining bij de brandweerkazerne in de gemeentewerf in Nistelrode.
Op 6 oktober 2017 van 10 tot 12 uur in d’n Herd informatie over vluchtelingenwerk.
In oktober Rabobank Clubkas Campagne: leden van de Rabobank kunnen hun stem uitbrengen
Tentoonstelling creativiteit te kijk: nieuwe werken zijn opgehangen (periode van juli tot november).

 

Iedere donderdag 10 - 12 uur: PC-helpdesk in CC De Pas, Vrije inloop computerhoek.
Iedere dinsdagavond 19 - 22 uur: Avondsoos Den Herd in CC De Pas.
Tweede maandag van de maand: 19 - 21.30 uur: Alzheimer-café in ontmoetingscentrum Meteoor, Oude Litherweg 20 Oss, tel. 638897
Donderdagavond: 20 - 22.30 uur: Café Brein in Buurthuis
De Kortfoort, Floraliastraat 93 te Oss.
Donderdagavond: 19.30 - 21.00 uur: Inloopspreekuur “schuldhulpmaatje”. Alleen op afspraak in CC De Pas. 0412-474550.
Donderdagmiddag van 13.00 - 16.00 uur: Formulierenbrigade van Ons welzijn in CC De Pas.