Welkom
Welkom op de website van KBO Heesch

 

 

 

KBO Heesch draagt er aan bij dat senioren kunnen blijven deelnemen aan de samenleving.

In de Pas bieden we wekelijks een breed aanbod als dans, zang, toneel, biljarten, bridge en sjoelen etc.  Daarnaast kunt u deelnemen aan de wekelijkse fiets en/of wandeltochten. Voorts bieden we excursies, lezingen en dagtochten aan. Onder Activiteiten en in de Agenda vindt u alle informatie. Ouderenadviseurs helpen u bij zaken op het gebied van mobiliteit, zorg (wmo), wonen en participatie. Kijk hiervoor onder het tabblad Belangenbehartiging.

Nieuws

DE DIGITALE INFO VAN APRIL STAAT ONLINE

Vanaf heden hoeft u de digitale Info niet meer eerst te downloaden maar kunt u hem rechtstreeks online lezen. Downloaden blijft uiteraard mogelijk.

 

De Algemene Ledenvergadering                                                                                          

Notulen Algemene Leden Vergadering d.d. 8 maart 2018

Deze vindt u in de info van April. Zie link bovenaan

 

 

 

 

Van het bestuur: Cees Snellen

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: mijn naam is Cees Snellen en sinds de jaarvergadering van de KBO donderdag 8 maart jl. ben ik de opvolger van Theo van Haren die de afgelopen drie-en-een half jaar de portefeuille Communicatie met veel toewijding en deskundigheid heeft beheerd.

Hij was onder andere verantwoordelijk voor de maandelijkse INFO en het wekelijkse artikeltje in de Mooi Bernhezer.
Deze taken ga ik nu overnemen.

 

Lees verder . . . .

 

Bestuurswissel communicatie: Theo van Haren

Weggaan als bestuurslid terwijl er een goede vervanger is, is een gebeurtenis zonder schaduwkanten. Cees Snellen had zich tijdig gemeld om de werkzaamheden over te nemen en kon zich in die weken al een beetje inwerken. Cees, ik wens je veel succes en werkplezier in je nieuwe functie!

 

In mijn bestuursperiode ben ik vooral bezig geweest met de interne en externe communicatie. 

Lees verder . . . . .

 

Vijfdaagse reis Sauerland all-inclusive

Gezellig samen op reis met de bus naar het mooie Sauerland!

Hieronder leest u wat de reiscommissie tezamen met Bolderman reizen u te bieden heeft. Het wordt een afwisselende reis met regelmatig een excursie.

Maar ook in de bus kunt u genieten van een afwisselend landschap door bergen en dalen. Met bossen, grazige weiden, beekjes en rivieren maar ook pittoreske dorpjes.  

Wij vertrekken op 10 september 2018 en de terugkomst datum is 14 september.

Lees verder . . . .

KBO Heesch werkt samen met Ons Welzijn, in Graag Gedaan!

Vrijwilligershulp aan huis.
Graag Gedaan zoekt vrijwilligers! Kom erbij,  u kunt een oudere dorpsgenoot helpen. In Graag Gedaan werken ONS welzijn en andere vrijwilligersorganisaties samen om u gemakkelijk diverse vormen van hulp te kunnen bieden, zoals bezoek aan huis, boodschappen, vervoer, thuisadministratie, oppas etc. Lees verder . . . .

 

KBO Heesch ledenwerf actie 2018 (herhaalde oproep)

De aanwas van ons ledenaantal lijkt te stoppen en de werving van vrijwilligers wordt met de maand moeilijker; vandaar dat wij als bestuur aan jullie vragen hieraan de komende maanden extra aandacht te besteden.

Lees verder . . . .

 

Museum voor Nostalgie en Techniek

Het Museum voor Nostalgie en Techniek in het Brabantse Langenboom is een uniek museum voor jong en oud.
Een bijzondere collectie oude gereedschappen en gebruiksvoorwerpen van meer dan 70 ambachten en beroepen met duizenden voorwerpen en machines uit het verleden zijn door Wim van Schayik in ruim 70 jaar verzameld, gerestaureerd en tentoongesteld. Lees verder . . . .

 

KBO-Donderdagmorgenwandelgroep

Iedere donderdagmorgen om 09.15 uur verzamelen een aantal leden van de KBO zich bij/in De Pas om gezellig met elkaar een wandeling te maken. Om 09.30 uur vertrekken we.

Wandelen is erg populair geworden de afgelopen jaren. Dat zie je ook terug in het aantal deelnemers op donderdag. De groep groeit namelijk gestaag.

Lees verder . . . . .

 

Asperge dagtocht naar Limburg

woensdag 23 mei 2018.

Onze dagtocht gaat dit jaar naar Zuid Limburg en staat in het teken van het zgn. witte goud ofwel de koningin onder de groente: de asperges.
We vertrekken om 8.45 uur naar Thorn, waar de koffie met de Limburgse vlaai voor ons klaarstaat. Daarna maken we een wandeling onder leiding van een stadsgids door het prachtige witte dorpje Thorn. Lees verder . . . .

 

Vrije inloop computerhoek weer open

Het verheugt ons dat we de vrije inloop van de computerhoek op donderdagmorgen weer kunnen openen.  Vanaf as donderdag 15 maart tot Pinksteren zijn we wekelijks weer voor u ter beschikking om u met uw computerproblemen of vragen te helpen.

Voor computerlessen kunt u zich opgeven  bij Jeanny Bevers (zie computerlessen) Recent zijn we gestart met nieuwe cursussen maar vanaf medio september bent u op maandag ochtend of middag van harte welkom en zijn vrijwilligers, bereid u de beginselen op gebied van PC Windows, tablet Samsung of ipad en gsm uit te leggen.

We blijven op zoek naar nieuwe vrijwilligers die de computerhelpdesk willen bemensen en de leden vooruit willen helpen. Mocht je zelf belangstelling hebben of ken je iemand die dat werk zou willen doen, neem contact op met Peter Gommers, telefoon 06-44978123.

 

Ouder nieuws:  lees verder . . . .

Website

Indien u informatie over KBO activiteiten op de website geplaatst wil hebben, kunt u zich wenden tot Dhr Theo van Haren: communicatie.kboheesch@gmail.com

Webmaster: Henry Thijssen

Mededelingen

Agenda

Vrijdag 20 april om 14.00 uur in De Pas:
WMO - Woonmogelijkheden voor Ouderen

Woensdag 23 mei Asperge – dagtocht Limburg 08.45 uur.
Inschrijven woensdag 9 mei van 13.30 uur -15.00 uur.
Maandag 10 september vertrek 5-daagse reis Sauerland.
Inschrijven op dinsdag 17 april van 13.30 u – 15.00 u.

 

Iedere donderdag 10-12 uur: PC-helpdesk in CC De Pas.
Vrije inloop computerhoek.
Iedere dinsdagavond 19-22 uur: Avondsoos Den Herd in CC De Pas.
Tweede maandag van de maand:  19-21.30 uur:  
Alzheimer-café in ontmoetingscentrum Meteoor,
Oude Litherweg 20  Oss, tel. 638897
Donderdagavond:   20-22.30 uur:  Café Brein in Buurthuis
De Kortfoort, Floraliastraat 93 te Oss.
Donderdagavond:  19.30 - 21.00 uur:   Inloopspreekuur  
“schuldhulpmaatje”. Alleen op afspraak  in CC De Pas. 0412-474550.
Donderdagmiddag van 13.00 - 16.00:  Formulierenbrigade
van Ons welzijn in CC De Pas.