Welkom
Welkom op de website van KBO Heesch

 

 

 

KBO Heesch draagt er aan bij dat senioren kunnen blijven deelnemen aan de samenleving.

In de Pas bieden we wekelijks een breed aanbod als dans, zang, toneel, biljarten, bridge en sjoelen etc.  Daarnaast kunt u deelnemen aan de wekelijkse fiets en/of wandeltochten. Voorts bieden we excursies, lezingen en dagtochten aan. Onder Activiteiten en in de Agenda vindt u alle informatie. Ouderenadviseurs helpen u bij zaken op het gebied van mobiliteit, zorg (wmo), wonen en participatie. Kijk hiervoor onder het tabblad Belangenbehartiging.

Nieuws

DE DIGITALE INFO VAN OKTOBER STAAT ONLINE

 

Kerstreis in het Ahrdal (Duitsland/Eifel)

Gegarandeerd vertrek op 23 december

Bezoek Kerstmarkt Düsseldorf
1 maal speciaal winterbuffet
Fakkelwandeling met glühwein

7 dagen/23-12-2017


Opgave voor 15 oktober

lees verder voor alle informatie

 

Van het bestuur: Carla Admiraal

 

Voorzitter Piet Ceelen schreef het vorig keer in de INFO van september al: de twee nieuwe bestuursleden (Jan Schuurmans en ik) zijn nauwelijks ingewerkt of de volgende mutaties komen er al aan. Gelukkig heb ik volop de tijd gekregen om me in te werken als secretaris en die tijd krijg ik nog steeds.

Er was mij van tevoren al wel verteld, dat het een grote club is, maar als je er zo midden in zit dan merk je pas hoe groot en wat de werkzaamheden echt zijn.

Lees verder . . . .

 

De ICT-groep gaat de service uitbreiden en verbeteren

KBO lid Henny Gloudemans heeft enkele maanden geleden het bestuur geadviseerd hoe de komende jaren om te gaan met de verdere informatisering van onze vereniging. Henny adviseerde om meer te gaan samenwerken met andere Heesche organisaties en basisinstructie aan te bieden voor laptops, tablets en smartphones door in te gaan op concrete vragen van de cursisten. Het bestuur heeft besloten dit advies op te volgen. Inmiddels hebben we een actieve kartrekker gevonden in de persoon Van Henk Ruijs.

Lees verder . . . .

 

WMO Koffiemiddag.

Op vrijdag 27 oktober organiseert de Raad Gecoördineerd Ouderenwerk in samenwerking met de Gemeente Bernheze weer een koffiemiddag in Sociaal Cultureel Centrum De Pas  te Heesch. Aanvang 14.00 uur in de Missezaal, einde rond 16.00 uur. De toegang is gratis.

Lees verder . . .

 

Rabo – Clubkas / Stem op de KBO !!

Ook dit jaar stelt de bank een bedrag van 300.000 euro beschikbaar voor de Rabobank Clubkas Campagne. Leden van de Rabobank kunnen in oktober hun stem uitbrengen. Onze leden dragen de KBO  een warm hart toe; hoe meer stemmen wij krijgen des te groter de opbrengst. Lees verder . . .

 

Vrijwilligers gevraagd !!!

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die de basisbeginselen beheersen van hun Tablet en/of Smartphone en bereid zijn om die kennis te delen met andere leden.
Het gaat om leden die voor het eerst kennis maken met een Tablet/Smartphone.
Het maakt niet uit of het Android of Ipad is. Het gaat om relatieve basiskennis, zoals het toevoegen/verwijderen van een appje, algemene uitleg, uitleg over Whatsapp, of uitleg over Facebook. Lees verder . . . .

 

Vacatures

De VER (vakanties-evenementen-reizen) commissie heeft de volgende vacatures:

Kartrekker Evenementen: enthousiaste organisator
Medewerker evenementen: ondersteunt de kartrekker Evenementen.

Kartrekker Reizen: “opent” de wereld voor onze KBO leden.

Lees verder . . . .

 

Vluchtelingenwerk Nederland

 

In onze INFO van augustus heeft u reeds kunnen lezen, dat we Vluchtelingenwerk Nederland afd. Bernheze gelegenheid gaan geven aan ons uit te leggen hoe zij werken, voor wie en tot welke mooie resultaten dat werk kan leiden. Kom in grote getale op vrijdag 6 oktober van 10 tot 12 uur in d’n Herd. Lees verder . . . .

 

 

Stapt U over naar Glasvezel?

Zoals u misschien weet worden de eerste klanten vanaf medio augustus 2017 aangesloten op de glasvezel. Wat betekent dat voor je?

 

Lees verder . . . .

 

Indien u van plan bent over te stappen kunt u met vragen terecht op tel.: 06-49942038

Fietstochten nieuws

 

Lange fietstochten De eerste 8 lange fietstochten op maandag zitten er al weer op en de animo voor de tochten was steeds goed. Helaas is de tocht van 1 mei niet doorgegaan in verband met de regen op die dag. De organisatie verliep weer goed, met dank aan het voorfietsteam, de verkeersregelaars en de chauffeur van de aanhanger.

We hebben ook een paar keer heel mooi weer gehad zodat er volop gesmeerd moest worden tegen de zon. Bij de tocht naar de Biesbosch was er een mooie overtocht met een fietspontje over de Steur.

Lees verder . . . .

 


Creativiteit te Kijk

 

Zoals u wellicht al gelezen hebt, worden enkele vitrines sinds kort ook gevuld met verzamelingen van onze leden. Het is zeker de moeite waard ook daar eens een kijkje te gaan nemen. Mocht u ook een mooie verzameling hebben die in een van de vitrines past, neem dan contact op met iemand van de werkgroep.
De werken die hieronder worden genoemd, kun je ook bekijken op onze website www.kbo-heesch.nl. Kijk onder het tabblad “creativiteit te kijk”.
In juli zijn de werken gewisseld in zowel de Pas als in Huize Heelwijk; kom je in de buurt, vergeet niet om even te kijken. lees verder . . . .

 

Bekijk hier de tentoonstelling

 

 

Ouder nieuws:  lees verder . . . .

 

Website

Indien u informatie over KBO activiteiten op de website geplaatst wil hebben, kunt u zich wenden tot Dhr Theo van Haren: communicatie.kboheesch@gmail.com

Webmaster: Henry Thijssen

Mededelingen

Agenda

Vrijdag 6 oktober van 10.00 u – 12.00 u in De Pas: Presentatie “Vluchtelingenwerk Nederland”.
Vrijdag 6 oktober van 09.45 u – 15,30 u: 5e Electrische fietsinformatiedag 50-plussers. Brandweerkazerne / gemeentewerf Nistelrode.     
Aanmelden: www.e-biketraining ?naar aanmelding?bernheze.

 

Vóór 15 oktober: aanmelden voor de kerstreis.
Donderdagavond 19 oktober 19.00 uur: Lezing over  “De geschiedenis van de fotografie” door Marcel van der Steen.
Woensdag 25 oktober: Excursie naar Kloosterdorp Steyl.
Vrijdag 27 oktober  om 14.00 uur: Koffiemiddag in De Pas over (Minder)Zien.
Zondag 29 oktober om 14.00 uur in De Pas: Het jubileumconcert van het Maaslands Senioren Orkest.

 

Woensdag 15 november Stamppottocht Betuwe Express met rondvaartocht door de Biesbosch. 
Zondag  26 november, 15.00 uur, in de Nesterlé, Nistelrode: Jubileumconcert Mannenkoor De Karawanken.

 

Zaterdag 23 december: vertrek Kerstreis Ahrdal.

 

Iedere donderdag 10-12 uur: PC-helpdesk  in CC De Pas. Vrije inloop computerhoek.
Iedere dinsdag 19-22u:  Avondsoos Den Herd in De Pas.
Tweede maandag van de maand:  19-21.30 uur:  Alzheimer-café in ontmoetingscentrum Meteoor, Oude Litherweg 20  Oss, tel. 638897
Donderdagavond:   20-22.30 uur:  Café Brein in Buurthuis De Kortfoort, Floraliastraat 93 te Oss.
Donderdagavond:  19.30 - 21.00 uur: Inloopspreekuur “schuldhulpmaatje”.    
Alleen op afspraak  in CC De Pas. 0412-474550.
Donderdagmiddag van 13.00 - 16.00: Formulierenbrigade van Ons welzijn in CC De Pas.