Welkom
Welkom op de website van KBO Heesch

 

 

 

KBO Heesch draagt er aan bij dat senioren kunnen blijven deelnemen aan de samenleving.

In de Pas bieden we wekelijks een breed aanbod als dans, zang, toneel, biljarten, bridge en sjoelen etc.  Daarnaast kunt u deelnemen aan de wekelijkse fiets en/of wandeltochten. Voorts bieden we excursies, lezingen en dagtochten aan. Onder Activiteiten en in de Agenda vindt u alle informatie. Ouderenadviseurs helpen u bij zaken op het gebied van mobiliteit, zorg (wmo), wonen en participatie. Kijk hiervoor onder het tabblad Belangenbehartiging.

Nieuws

DE DIGITALE INFO VAN SEPTEMBER STAAT ONLINE

Vanaf heden hoeft u de digitale Info niet meer eerst te downloaden maar kunt u hem rechtstreeks online lezen. Downloaden blijft uiteraard mogelijk.

 

Rabobank Clubkas Campagne

KBO-Heesch  doet mee met de Rabobank Clubkas Campagne  2018 .

Beste leden,

Wij hebben ons wederom ingeschreven voor deze actie.
Leden van de Rabobank ontvangen voor de stemperiode per post een unieke code, waarmee u kunt stemmen.
Vanaf dinsdag 11 september tot en met maandag 24 september kunt u via een stemsite stemmen. Lees verder . . . .

 

Computer Helpdesk

De donderdagochtend inloop vervalt en wordt verplaatst naar maandagochtend van 10.00 uur - 12.00 uur. Vanaf 17 september bent u van harte welkom.

Het verheugt ons dat we de vrije inloop van de computerhoek op maandagmorgen weer kunnen openen.  Vanaf as maandag 17 september tot Kerstmis zijn we wekelijks weer voor u ter beschikking om u met uw computerproblemen of vragen te helpen. Lees verder . . . .

 

Fietsen met de fietsclub

Fotoimpressies staan bij de foto albums

Het betreft:

- De Peel route op 06 augustus 

- Oirschot route op 03 september

 

Van het bestuur:      Het zomerreces is voorbij……

 

Na zo’n zomer begrijp ik nog beter waarom burgers in Zuid Europa ‘s middags een siësta houden en daarna als ‘t effe kan de hele middag op een terras doorbrengen. Mijn vrouw en ik hebben een elektrische fiets gekocht, omdat wij als goed geaarde Hollanders toch meenden iets te moeten doen. Gelukkig is de hete zomer nu voorbij, al hoop ik nog wel op een mooie nazomer.

 

Lees verder . . . .

 

Hoe staat het met uw verkeersgedrag?
Op woensdag 17 oktober organiseert Veilig Verkeer Nederland afdeling Maasland (Regio Oss) in samenwerking met de KBO afdelingen Heesch en Nistelrode een verkeersdag voor mensen die al langer hun rijbewijs hebben. In de afgelopen 15 jaar is 40% van de verkeersregels veranderd. Zeker niet iedereen kent deze wijzigingen en weet hoe ze te gebruiken. Deelnemers aan deze verkeersdag worden door een ervaren en gecertificeerde docent geïnformeerd over nieuwe regels, borden, rotondes en wegbelijning.

Het volledige artikel inclusief inschrijformulier

 

Zonnig fietsseizoen

Het fietsen binnen KBO-verband loopt nog steeds voorspoedig. Elke woensdag wordt er vanaf het kerkplein om 13.30 uur gestart voor een tocht in de omgeving van Heesch. Om de twee weken vertrekt er een karavaan fietsliefhebbers naar een verdere bestemming voor een langere fietstocht in een ‘vreemde’ omgeving. Voor beide fietsgelegenheden is volop belangstelling.

Lees verder . . . .

 

De Fotoclub

De KBO heeft een actieve fotoclub!
De leden van de fotoclub stimuleren elkaar om enthousiast bezig te blijven met fotografie. Zie onderstaande berichten die we via de KBO fotoclub WhatsApp deelden op 27 juli, toen de “bloedmaan” voor unieke beelden kon zorgen:
?Ik zit er klaar voor, alles staat opgesteld, nog geen maan te zien”. “Hier ook niet”. “Over ’t Grolder gefietst, ook geen maan te zien. Komt waarschijnlijk wat later op, want het is wel helder”. “Ik denk dat ze iedereen voor de gek houden”. “Half Nederland schijnt de bloedmaan gemist te hebben, daar zal Heesch ook wel bij horen”. Lees verder . . . . .

 

Lezing:  ’Als het leven ten einde loopt’

Nadenken over het levenseinde is niet gemakkelijk. Dat stel je het liefst zo lang mogelijk uit. Mede daarom ben je vaak ook niet voldoende geïnformeerd. Daarom wordt er op initiatief van de KBO Kring  Bernheze op enkele plaatsen in Bernheze een lezing gehouden onder de titel ‘Als het leven ten einde loopt’.
De eerste lezing vindt plaats op woensdagmiddag 10 oktober om 14.00 uur in Cultureel Centrum Nesterlé te Nistelrode. Lees verder . . . .

 

Bridge Vakantie drive 

Voordat de Pas i.v.m vakantie voor veertien dagen gesloten werd, vond op de woensdag ervoor de traditionele vakantie-drive plaats. Deze keer geen vrije inloop dus.
Door het plotseling overlijden van Diny v.d. Akker, die heel lang bij de organisatie van deze KBO-Bridge activiteit betrokken was, was de uitbundigheid van andere jaren ver te zoeken.
Er was een hoekje ingericht om Diny te herdenken. Lees verder . . . .

 

Vrijwilligers gezocht

Onze KBO is continu op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Op dit moment hebben we de volgende vacatures:

Activiteiten, ICT, Bestuur, VER: Vakanties, Evenementen en Reizen en Communicatie: 4 tal medewerkers

Lees verder voor uitgebreide informatie . . . . .

 

Ouder nieuws:  lees verder . . . .

Website

Indien u informatie over KBO activiteiten op de website geplaatst wil hebben, kunt u zich wenden tot Dhr Cees Snellen: communicatie.kboheesch@gmail.com

Webmaster: Henry Thijssen

Mededelingen

Agenda

Dinsdag 11 september tot maandag 24 september: Digitaal stemmen Rabo Club Kas.
Woensdag 10 oktober om 14.00 uur in Nestelré te Nistelrode: Lezing: Als het leven ten einde loopt…
Zaterdag 12 oktober: Hollie Kie Days – The Blue Stars in CC De Pas om 20.15 uur. Inschrijven www.de-pas.nl.

 

Iedere maandag 10-12 uur: PC-helpdesk in CC De Pas. Vrije inloop computerhoek.
Iedere dinsdagavond 19-22 uur: Avondsoos Den Herd in CC De Pas.
Tweede maandag van de maand:  19-21.30 uur: Alzheimer-café in ontmoetingscentrum Meteoor, Oude Litherweg 20  Oss, tel. 638897
Donderdagavond:   20-22.30 uur:  Café Brein in Buurthuis
De Kortfoort, Floraliastraat 93 te Oss.
Donderdagavond:  19.30 - 21.00 uur: Inloopspreekuur “schuldhulpmaatje”. Alleen op afspraak  in CC De Pas. 0412-474550.
Donderdagmiddag van 13.00 - 16.00: Formulierenbrigade van Ons welzijn in CC De Pas.