Welkom
Welkom op de website van KBO Heesch

 

 

 

KBO Heesch draagt er aan bij dat senioren kunnen blijven deelnemen aan de samenleving.

In de Pas bieden we wekelijks een breed aanbod als dans, zang, toneel, biljarten, bridge en sjoelen etc.  Daarnaast kunt u deelnemen aan de wekelijkse fiets en/of wandeltochten. Voorts bieden we excursies, lezingen en dagtochten aan. Onder Activiteiten en in de Agenda vindt u alle informatie. Ouderenadviseurs helpen u bij zaken op het gebied van mobiliteit, zorg (wmo), wonen en participatie. Kijk hiervoor onder het tabblad Belangenbehartiging.

Nieuws

DE DIGITALE INFO VAN AUGUSTUS STAAT ONLINE

Vanaf heden hoeft u de digitale Info niet meer eerst te downloaden maar kunt u hem rechtstreeks online lezen. Downloaden blijft uiteraard mogelijk.

 

Sauerland
Ja hoor: de 5-daagse reis naar het Sauerland gaat door !!!!!
Er zijn voldoende deelnemers, dus kunnen we van alles uit gaan werken en zodra alles op papier staat, kunnen we u de informatie geven over hetgeen u mee moet nemen, zoals bv. een identiteitskaart.
Het wordt beslist een fantastische reis met vele, mooie momenten. Dus... houd de brievenbus goed in de gaten!! Lees verder . . . .

 

Excursie Kasteel / Raadhuis Wijchen. (reisje van een halve dag).
Hoi allemaal, we gaan weer op stap. Ditmaal naar ’n Gelders kasteel in Wijchen. Niet ver maar wel interessant! Gaan wel ver terug in de Romeinse tijd: toen diverse legergroepen rondom Noviomagus oftewel Nijmegen , tussen Maas en Waal gelegerd waren. In dit kasteel, wat tevens museum is, is nu een tentoonstelling te bezichtigen : Wachters van het Noorden – Romeinen in Wijchen. Lees verder . . . .

 

 

Van het bestuur:  de activiteitencoördinator

Sinds maart heb ik als bestuurslid Zorg en Welzijn overgedragen aan Ton de Wit. Mijn nieuwe taak is “Activiteiten”.
Activiteiten is een breed begrip. Vanaf maandag, de fietstochten tot vrijdag, line-dance, is er beweging in en rond de Pas.

 

In de komende tijd ga ik trachten elke activiteit afzonderlijk te bezoeken en contact te leggen met de kartrekkers en indien noodzakelijk, ook met de deelnemers.
Van de binnen-activiteiten heb ik een goed beeld gekregen.

Lees verder . . . .

 

KBO dag Heesch, dinsdag 29 mei 2018

Natuurlijk beginnen we deze dag met een Eucharistieviering voorgegaan door pastoor Ouwens en ook het Caeciliakoor o.l.v. dirigent Kees de Leeuw verleent weer haar medewerking.
Voorzitter Piet Ceelen heet eenieder van harte welkom en tijdens de viering leest hij de namen op van de in 2017-2018 overleden KBO-leden. Dit vind ik altijd een bijzonder moment; en voor de nabestaanden die aanwezig zijn weer   mooie herinneringen naast emoties.  De kaars wordt aangestoken!

De voortzetting in CC De Pas, lees verder . . . .

 

Vrijwilligers gezocht

Onze KBO is continu op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Op dit moment hebben we de volgende vacatures:

Activiteiten, ICT, Bestuur, VER: Vakanties, Evenementen en Reizen en Communicatie: 4 tal medewerkers

Lees verder voor uitgebreide informatie . . . . .

 

Chauffeurs gezocht voor gratis vervoer in Heesch

“Aangenaam Heesch voor en door levensgenieters”, is het concept dat heel Heesch verbindt; van verenigingslid tot winkelier, van oudere tot jongere, van gezond tot ziek persoon. Er zijn vanuit Aangenaam Heesch al talloze initiatieven op gang gekomen. Nu is het echter tijd voor een volgende stap. Een stap die gaat over de mobiliteit (en daarmee het welzijn) van nagenoeg alle Heeschenaren.

Lees verder . . . .

 

KBO Bridge nieuws

Met een prachtig gemiddelde van 64.203% heeft Pieta Swanenberg  de 22ste laddercompetitie gewonnen. Een tweede plaats was voor Paula v.d. Stappen. Haar score was 64.038% en Albert van Uden werd derde met 61.216%.

Lees verder . . . .

 

Wandel of fiets mee met KBO en ANWB door de Natuurpoort Kasteel Heeswijk

Na het succes in 2017 worden er door de ANWB in samenwerking met Stichting Brabantse Natuurpoorten en KBO-Brabant ook in 2018 fiets- / wandeldagen georganiseerd. Iedereen is welkom om mee te komen doen en te genieten van de prachtige zomerse natuur in Brabant.

Op zaterdag 9 juni is Natuurpoort Kasteel Heeswijk, Kasteel 4 in Heeswijk Dinther hét startpunt voor een prachtige wandel- of fietstocht door de bosrijke omgeving van het stroomdal van de rivier de Aa.

Lees verder . . . .

 

Sjoelnieuws 22 maart 2018

Donderdagmiddag 22 maart was weer de uitwisseling tussen Heesch en Berlicum. Nadat iedereen binnen was en welkom was geheten, zijn we begonnen.
Er was al heel snel een gezellige sfeer. Met 4 aan de bak en 4 rondes ging de tijd snel.
Lees verder . . . .

 

Vakantiereis KBO-Heesch

KBO-afdeling Heesch organiseert een 5-daagse busreis. Van maandag 10 t/m vrijdag 14 september 2018 naar misschien wel de mooiste streek van Duitsland het Sauerland. Door deze middelgebergte is, met name Winterberg een bekende wintersportplaats.

In verband met opties sluit de inschrijving op 1 juli 2018.
Wilt U meer informatie of zich gelijk aanmelden, nou dat kan:
Marij v/d Ven: 0412-453647/ marijvanderven@gmail.com of Walther Bax: 0412-452204/ g.bax@hotmail.com

Lees verder . . . .

 

Verkorte privacyverklaring ten behoeve van KBO Heesch
 Met het oog op de verplichtstelling vanwege de Europese privacy wetgeving geeft het bestuur van KBO Heesch de volgende privacyverklaring af.  KBO Heesch houdt persoonsgegevens bij van leden, deelnemers, donateurs, vrijwilligers en overige relaties met het doel om verenigingsactiviteiten uit te kunnen voeren. De gegevens die verwerkt worden betreffen achternaam, tussenvoegsel, voorletters, geboortedatum, straat en huisnummer, postcode, woonplaats, naam van de Afdeling, lidnummer, het soort lidmaatschap en de ingangsdatum van het lidmaatschap.

Lees verder . . . .

 

Nieuwe KBO leden en  bestuur ontmoeten elkaar

In de laatste, algemene ledenvergadering werd het idee geopperd om een speciale bijeenkomst voor nieuwe leden te organiseren, zodat men kennis kan maken met elkaar en het bestuur en te horen wat de KBO Heesch allemaal organiseert voor haar leden.  Woensdagavond 23 mei was het zover. De opkomst was aan de geringe kant, maar de avond werd wel  als nuttig ervaren. lees verder . . . .

 

 

Ouder nieuws:  lees verder . . . .

Website

Indien u informatie over KBO activiteiten op de website geplaatst wil hebben, kunt u zich wenden tot Dhr Cees Snellen: communicatie.kboheesch@gmail.com

Webmaster: Henry Thijssen

Mededelingen

Agenda

Woensdag 22 augustus: Excursie Kasteel Wychen.

Inschrijven wo. 15 aug. Van 13.30 –14.30u in De Pas.
Zondag 26 augustus Op de Fiets over de Maashorst
(voor) inschrijven via website.
Vrijdag 31 augustus WMO koffiemiddag in de Pas 14.00uur
Zaterdag 1 september Fiets- of wandeltocht St. Antonis
ANWB & KBO-Brabant.
Maandag 10 september vertrek 5-daagse reis Sauerland.
Zaterdag 12 oktober: Hollie Kie Days – The Blue Stars


Iedere dinsdagavond 19-22 uur: Avondsoos Den Herd in CC de Pas
Tweede maandag van de maand: 19-21.30 uur:
Alzheimer-café in ontmoetingscentrum Meteoor,
Oude Litherweg 20 Oss, tel. 638897

Donderdagavond: 20-22.30 uur: Café Brein in Buurthuis
De Kortfoort, Floraliastraat 93 te Oss.
Donderdagavond: 19.30 - 21.00 uur: Inloopspreekuur
“schuldhulpmaatje”. Alleen op afspraak in CC De Pas.
0412-474550.
Donderdagmiddag van 13.00- 16.00u: Formulierenbrigade
van Ons welzijn in CC De Pas.