Welkom
Welkom op de website van KBO Heesch

 

 

 

KBO Heesch draagt er aan bij dat senioren kunnen blijven deelnemen aan de samenleving.

In de Pas bieden we wekelijks een breed aanbod als dans, zang, toneel, biljarten, bridge en sjoelen etc.  Daarnaast kunt u deelnemen aan de wekelijkse fiets en/of wandeltochten. Voorts bieden we excursies, lezingen en dagtochten aan. Onder Activiteiten en in de Agenda vindt u alle informatie. Ouderenadviseurs helpen u bij zaken op het gebied van mobiliteit, zorg (wmo), wonen en participatie. Kijk hiervoor onder het tabblad Belangenbehartiging.

Nieuws

DE DIGITALE INFO VAN FEBRUARI STAAT ONLINE

 

Geslaagde jaarvergadering fietsclub

Met grote tevredenheid kijken we terug op een geslaagde jaarvergadering op maandag 19 februari jongstleden met een goede opkomst, 50 van de 68 leden. Voorafgaand aan de vergadering werd de cursus voor verkeersregelaars gegeven door de buurtcoördinator van de Gemeente Bernheze. Met totaal 13 verkeersregelaars is de veiligheid tijdens de woensdagmiddagtochten en de 15 lange tochten op maandagen hopelijk voldoende gegarandeerd. Lees verder . . .

Foto's van de jaarvergadering bij de Fotoalbums

 

OORLOG    hoort in een museum!!!

Deze keer hebben we ’n half dagje in het oorlogsmuseum in ons Brabantse Overloon gepland.

Op woensdag 28 februari.
Voor velen van U welbekend, maar altijd weer indrukwekkend. Alle pantservoertuigen, tanks en ander materiaal staan inmiddels binnen.

Zin om mee te gaan? Lees verder . . . .

 

Belastingservice voor ouderen

De belastingservice is een dienst voor senioren van 65 jaar en ouder met een laag inkomen. Zij kunnen hulp krijgen bij hun aangifte, bij een verzoek om teruggave inkomstenbelasting of bij het aanvragen van toeslagen. In Noord-Brabant werken ongeveer 600 vrijwillige belastinginvullers.

Lees verder . . . .

 

Koersbal competitie

Het jaar van koersbal hebben we afgesloten met als winnaar meervoudig k kampioen Emiel Bonte. Er wordt ca.40 weken gespeeld met een groep van meer dan 10 personen. 

Het koersbal is iedere dinsdagmiddag gezellig met tijd voor een praatje en een speculaasje bij de koffie. Nu zijn we gestart met een nieuwe competitie.

We zijn nog op zoek naar meerdere beginners koersbal om Emiel Bonte dit jaar van zijn troon te stoten. We hopen je op dinsdagmiddag te ontmoeten voor een gezellig potje koersbal. Lees verder . . . .

 

Vrije inloop computerhoek

Tot onze spijt moeten we je berichten dat de vrije inloop van de computerhoek op donderdagmorgen tot nader bericht niet door kan gaan. Jammer genoeg zijn er geen vrijwilligers meer beschikbaar om de vragen op te lossen.

Wij doen ons uiterste best om vrijwilligers te zoeken die de computerhelpdesk willen bemensen en de leden weer vooruit willen helpen. Mocht je zelf belangstelling hebben of ken je iemand die dat werk zou willen doen, neem contact op met Peter Gommers, telefoon 06-44978123.

Van het bestuur: Piet Ceelen

Een nieuw jaar, een nieuwe uitdaging!

Allereerst de beste wensen aan jou en je familieleden voor 2018. Aan ’t begin  van het jaar is het goed ff terug te kijken hoe onze KBO ervoor staat.
Met een ledental boven de 1200, een compleet bestuur, kartrekkers en de tientallen vrijwilligers durf ik te stellen, dat de basis voor onze vereniging goed op orde is. Kijken we naar het aantal activiteiten dat georganiseerd wordt, dan is het duidelijk, dat er een groot aanbod is en voor elk wat wils.  
Onze KBO doet er echt toe in de Heesche gemeenschap.

Lees verder . . . .

 

Jaarvergadering fietsclub van de KBO

Op maandagmorgen 19 februari 2018 vindt om 10.00 uur in zaal d'n Herd in De Pas het jaarlijks overleg plaats van de fietsclub van de KBO. Het afgelopen fietsseizoen wordt dan geëvalueerd en tevens wordt het nieuwe programma voor 2018 gepresenteerd. Zowel trouwe fietsleden, het bestuur van de KBO en belangstellenden zijn van harte welkom. 

Lees verder . . . .
 

Kerstviering in de Pas

Woensdagmiddag 20 december
Twee feestelijk versierde kerstbomen staan op het toneel en aan het plafond hangen grote, zilveren sterren: ja hoor, men is  er klaar voor. Het is 13.00 uur, de deuren gaan open en zo'n 200 gasten gaan een plaatsje zoeken aan één van de lange tafels. Wát een gezellige drukte! Lees verder . . .

 

Foto's Harrie Smits deel 1

Foto's Bert Wijnen deel 2

 

Ouder nieuws:  lees verder . . . .

 

 

Website

Indien u informatie over KBO activiteiten op de website geplaatst wil hebben, kunt u zich wenden tot Dhr Theo van Haren: communicatie.kboheesch@gmail.com

Webmaster: Henry Thijssen

Mededelingen

Agenda

Maandag 19 februari om 19.00 uur in de bibliotheek:Boek&Babbel.

Woensdag 21 februari van 13.30 uur – 14.30 uur:
Inschrijven excursie Oorlogsmuseum Overloon.

Vrijdagmiddag 23 februari: WMO-koffie (thema) middag “Uitvaart” in De Pas.

Woensdag 28 februari NM: excursie naar het
Oorlogsmuseum in Overloon.
Donderdag 29 maart om 13.30 uur in De Pas:
Bloemschikken voor Pasen.
Vrijdag 6 april om 14.00 u in De Pas: Revue Jong van Harte.
Zaterdag 7 april 19.00 u in De Pas: Revue Jong van Harte.

 

Iedere dinsdagavond 19-22 uur:    Avondsoos Den Herd in CC De Pas.
Tweede maandag van de maand:  19-21.30 uur:  
Alzheimer-café in ontmoetingscentrum Meteoor,
Oude Litherweg 20  Oss, tel. 638897
Donderdagavond:   20-22.30 uur:  Café Brein in Buurthuis
De Kortfoort, Floraliastraat 93 te Oss.
Donderdagavond:  19.30 - 21.00 uur:   Inloopspreekuur  
“schuldhulpmaatje”. Alleen op afspraak  in CC De Pas. 0412-474550.
Donderdagmiddag van 13.00 - 16.00:  Formulierenbrigade
van Ons welzijn in CC De Pas.