Even bijpraten over de komende veranderingen met betrekking tot het profiel en de positie van onze vereniging en natuurlijk ook de bijbehorende naamswijziging. Lees meer...


Alle leden van de KBO’s Biezenmortel en Udenhout krijgen, tegelijk met de Nieuwsbrief van november, een nieuwe ledenpas van KBO-Brabant. Hebt u hierover vragen? Lees dan hier verder.


Met ingang van dinsdag 6 november is de bibliotheek de plaats waar Toon Robben u helpt bij problemen met het werken op uw computer of laptop. Lees de details...

 


Brede samenwerking. Vier organisaties in ons dorp hebben de handen ineengeslagen om uw zorgen te verminderen en het liefst weg te nemen. Elke eerste maandag maand wordt er in de bieb een workshop gegeven over een onderwerp dat voor u relevant kan zijn. Lees hier meer over deze unieke samenwerking en de hoe u uzelf kunt aanmelden.

Het hele jaar door bieden we u een serie computercursussen aan. Hierbij staan Windows 10, smartphone, tablet en Google centraal. Kijk hier voor het totale aanbod en de mogelijkheden om u aan te melden.

Uw kopje koffie smaakt op dinsdag 13 november veel beter, als u gezellige mensen om u heen hebt. Kom om 10.00 uur naar De Vorselaer om bij te kletsen of om met onbekenden kennis te maken. Lees hier meer...


In samenwerking met Welzijn Eikelaar bieden we op 13 november onze leden die in de Eikelaar (aan)wonen een mooie, vrolijke muziekmiddag aan. Liefhebbers die niet in de Eikelaar (aan)wonen willen we de ook gelegenheid bieden te komen genieten. U moet u wel voor 6 november aanmelden.


Op zondag 18 november kunt u in ’t Plein genieten van de muzikale ontmoeting tussen en met de acht dames van musicaltheatergroep Leediez en het grootorkest van Koninklijke harmonie MVC. Meldt u en uw (kleinkinderen) hier aan.


Hoe oud zijn de oudste familiefoto’s? Wat is de oudste foto uit Udenhout? En uit Tilburg? En uit Nederland? En wanneer begon de fotografie eigenlijk? Op deze vragen geeft Jos Loonen antwoord op 21 november. Lees meer en schrijf u in.


Op woensdag 28 november gaan we samen uit eten in de Druiventros in Berkel-Enschot. Vanaf 18.00 uur bent u er welkom; de eerste gang wordt om 18.30 uur geserveerd. U kunt uzelf hier aanmelden.


Het thema van onze kerstviering in Udenhout, op 12 december, is dit jaar Geboorte en een Nieuw begin. Tijdens de kerstviering staan we natuurlijk stil bij de geboorte van Christus en de betekenis van het Kerstfeest. Als u erbij wilt zijn moet u uzelf eerst aanmelden.


Op vrijdag 14 december staan de deuren van het Provinciehuis in Den Bosch open voor de KBO-leden van Biezenmortel en Udenhout. Op uitnodiging van het CDA kunt u kennismaken met het werk van de Brabantse Statenleden. U kunt u hier aanmelden.


Op woensdag 19 december komen we in Biezenmortel in de kerstsfeer. Volksmeziek Dikke Mik uit Nuenen laat u met luisterliederen, meezingliederen en echte smartlappen meeleven met het wel en wee van de Brabanders in de laatste honderd jaar. Meldt u eerst aan.


Lees deze pagina's zorgvuldig: misschien hebt u recht op zorgtoeslag en/of huurtoeslag. Laat uw aanvraag voor toeslagen verzorgen door de belastinginvullers van de KBO.


Qigong is niet meer weg te denken bij KBO Udenhout. Inmiddels hebben we 3 groepen die iedere dinsdagochtend en dinsdagavond genieten van de fijne oefeningen die door Vera Leijten worden gegeven. De zomermaanden doen we dat in de tuin bij Brandshof. Voor een proefles bent u van harte welkom. U kunt hier inschrijven.

Lijndansen is een heerlijke activiteit, waarin muziek, bewegen en gezellige contacten een centrale rol spelen. Op een ontspannen manier werk je aan je gezondheid, je bouwt conditie op en traint je geheugen. Bij de keuze van de dansen wordt gelet op de samenstelling van de groep.
Nieuwe leden zijn van harte welkom. Hebt u interesse? Laat het ons weten! Kom gerust vrijblijvend meedoen! Lees hier nog meer.

Wilt u allen of met uw kinderen en kleinkinderen gaan zwemmen? Het zwembad in Oisterwijk biedt u daartoe de gelegenheid. Het heeft een specuale aanbieding voor KBO leden. Op deze pagina leest u er meer over.

Stichting Vier het Leven neemt ouderen mee uit naar het theater, film en museum: vrijwilligers halen ouderen op en verzorgen en begeleiden de middag/avond uit, van deur-tot-deur. Een team van vrijwilligers staat gereed om ouderen uit Tilburg en omstreken te begeleiden naar
een cultureel uitje in Theaters Tilburg. Samen uit, samen genieten!

U hebt inspraak. Daarom vragen wij u om ideeën en wensen voor wekelijks/regelmatig terugkerende activiteiten aan ons kenbaar te maken.
Vul hier het formulier in.

Voor veel senioren is het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte een groot probleem. KBO Udenhout biedt de helpende hand.
Versterkt u ons team? Is belastinginvulhulp voor senioren, iets voor u? Lees hier meer.

Er zijn heel veel geweldige vrijwilligers in Udenhout en bijna evenveel organisaties die in ons dorp van alles mogelijk maken. Om ervoor te zorgen dat mensen elkaar makkelijk kunnen vinden, hebben we Uurtje-Buurtje: een platform waar vraag en aanbod van vrijwillige diensten bij elkaar komen. Lees meer of ga direct naar de website.

Actuele berichten staan ook wekelijks in de Wegwijzer.
Welkom

KBO Udenhout

een vereniging in beweging

Kalender
november 2018
do 01.iPhone workshop SAFARI
09:30 => 11:30

do 01.Wandelen in Biezenmortel (de Vorselaer Biezenmorel)
10:00

vr 02.Thema: Energietransitie ('t Plein)
20:00

ma 05.Bingo in Udenhout (Trefpunt Senioren Tuinstraat 69)
14:00 => 16:00

ma 05.Start cursus ontdek Google
19:30 => 21:30

di 06.Computerhulp inloop (Bibliotheek)
13:30 => 15:00

di 06.Lezing Jos Loonen
19:30 => 21:30

wo 07.Start cursus geschiedenis VS (Kruisgebouw)
14:00 => 16:30

do 08.iPhone workshop AGENDA

do 08.Fietsen 50 km
13:30 => 17:00

do 15.iPhone workshop CAMERA&FOTO'S

zo 18.Herfstconcert ('t Plein)
14:00 => 17:00

wo 21.Start Geschiedenis fotografie (Kruisgebouw)
19:30 => 21:30

ma 26.Start Windows 10 herhaling (de Peppel Zeshoevenstraat)
09:30 => 11:30