Welkom

U bent op de website van de KBO-Mill

Hier willen wij u actief op de hoogte houden van de ontwikkelingen en activiteiten in onze afdeling.

 

Indien u informatie wilt kunt U contact opnemen met het secretariaat.

Zie de contactgegevens onderaan.

 

Kerstviering 2017

Geslaagde kerstviering KBO Mill

Dinsdagmiddag 19 december organiseerde KBO Mill haar jaarlijkse kerstviering in het City Resort ( voorheen Fitland). 209 KBO leden genoten daar van een gezellige en geslaagde middag.

Na een korte Adventsviering met muzikale ondersteuning van het koor ‘Jong van Hart’ kwam toneelgroep ‘Vier in één’ met hun blijspel  ’Felicia, de reddende engel’!

Mede omdat er bekende acteurs aan meededen, sloeg dit blijspel wel aan! Er werd regelmatig uitgebreid gelachen en men genoot er zichtbaar van.

Na een uitgebreide pauze was er een optreden van de Drei Dorfer Musikanten uit St Oedenrode.

Een blaasorkest van 15 muzikanten met Egerlander, Volks en dansmuziek. Zij brachten de stemming er al gauw in!.

De gehele middag werd afgesloten met een uitgebreide broodmaaltijd. En om 18.00 uur ging een ieder, na ontvangst van een presentje, voldaan en tevreden naar huis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zomerfeest 2017

Grandioos Zomerfeest van KBO Mill

Op dinsdag 8 augustus j.l. vierde KBO Mill met een volle zaal voor de 7e keer haar Zomerfeest bij Royal.

Zoals gebruikelijk werd er eerst genoten van een uitstekend verzorgde koffietafel.

Daarna stonden de ‘Vrolijke Notenkrakers’ uit Venray te trappelen om te beginnen met hun optreden. Ze kwamen op met de Radetzkymars, waardoor de toon gezet werd en de stemming er al snel inkwam. De groep van 8 personen verzorgden een interactief optreden met oud Hollandse en Brabantse liedjes, waarvan de tekst zichtbaar was op een groot scherm. De liedjes werden dan ook uit volle borst meegezongen. Daarnaast werden de liedjes vergezeld van bijpassende kleding en hoedjes. Gerda Rooijakkers en Peter werden extra feestelijk toegezongen, omdat ze binnenkort 50 jaar getrouwd zijn. Dat was een prachtig moment!

In de pauze overhandigde de penningmeester van KBO Mill onder luid applaus een cheque aan meneer Pastoor, zijnde  de voorzitter van Stichting Acaciahof, met de laatste donatie voor de Mariakapel. Meneer Pastoor bedankte hierop een ieder voor hun bijdrage, maar ook voor de fantastische middag.

Na de pauze hervatten de Notenkrakers weer hun programma, die tot het laatste toe de stemming erin wisten te houden. Het was eigenlijk jammer, dat ze om 16.00 uur moesten stoppen!.

Buiten regende het intussen. Binnen hadden we een fantastisch Zomerfeest, waar we allemaal met plezier op terugkijken.

Acaciahof

Op initiatief van enkele KBO leden van de KB0 - Mill en buurt bewoners ( Oranjebuurt) is Stichting Acaciahof opgericht om te komen tot de bouw van een Mariakapel op het oude kerkhof, waarbij het park gerenoveerd zal worden.  Al deze activiteiten zijn en worden door vrijwilligers uitgevoerd.

Op zondag 15 oktober j.l. werd bij een stralende zon en grote belangstelling de kapel officieel geopend door Pastoor van der Meijden.

Het omgevingspark wordt nu vervolgens opgeknapt.

 

 

 

Herfstmenu

KBO HERFSTMENU

Als de blaadjes van de bomen weer haar mooiste kleuren laten zien is het ook weer tijd om aan te schuiven bij het jaarlijkse herfstmenu.

Hazepeper of stoofpotje was weer het vaste menu met vooraf een lekker soepje en koffie en of een lekker toetje na.

Dit alles werd netjes opgediend door het vrolijke en vriendelijke personeel.

Ook was er nog een onverwacht optreden van Pietje de Grondwerker

Sjaak en personeel van ‘t Centrum bedankt voor het vooral gezellige geheel.

Jaarvergadering 2018

Onder zeer grote belangstelling heeft de KBO Mill op dinsdag 13 maart 2018 voor haar leden de jaarvergadering gehouden.

Na het openingswoord door de voorzitter, Anneke Punt, werd stilgestaan bij de leden die het afgelopen jaar zijn heengegaan. Het secretarieel jaarverslag en het financiëel jaarverslag werd middels een PowerPoint presentatie toegelicht. Hieruit bleek dat de KBO een bloeiende en actieve vereniging is, die staat voor haar doel: de belangen behartigen voor de senioren.

Maar liefst 2 nieuwe bestuursleden werden tijdens de bestuursverkiezing gekozen,

Toos Lange-Vloet en Jeanne van Boxtel. Toos is bestuurslid en belasting invul hulp.

Jeanne zal het sekretariaat gaan behartigen. Met deze benoemingen is het bestuur weer op volle kracht.

Maar liefst 16 jubilarissen zijn dit jaar gehuldigd vanwege hun 25 jarig lidmaatschap.

Als “vrijwilliger van het jaar” was de fietscommissie gekozen. Tien Weren, Gerrit van Hout en Adriaan van Hout werden in de bloemetjes gezet.

Na het officiële gedeelte van de vergadering was er tijd voor ontspanning. Hiervoor zorgde

“Het Straetlappen Koor” met een mooie medley van liedjes die volop werden meegezongen.

Onder het genot van een kopje koffie en een lekker broodje werd deze succesvolle jaarvergadering afgesloten.

 

 

  Vrijwilligers van het jaar 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 6 van de 16 jubilarissen 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 De Straetlappen

Thema avond gehoor 2018

Boeiende informatieavond over het gehoor.   

Donderdagavond 22 februari organiseerde KBO Mill in Myllesweerd een informatie avond over het gehoor. De eerste spreker was Dhr S. Hendrix, een audioloog van Zorggroep Adelante uit Venlo gaf een heldere uiteenzetting over de werking van het oor; welke afwijkingen en/of beschadigingen voorkomen en in welke hoedanigheid. Het was muisstil in de zaal!

Vervolgens vertelde Arie Kuppen over zijn gehoorverlies en tinnitus, wat voor impact dat heeft of heeft gehad op zijn persoonlijk leven, zijn werk en sociale leven. Hoe hij op dit moment tot een acceptabele oplossing is gekomen voor zijn gehoorverlies en tinnitus. Een open en indrukwekkend verhaal.

Mevrouw van den Dries vertelde tenslotte hoe zij als audicien werken en iets over de vergoedingen door de zorgverzekeraar.

Na de pauze werden veel vragen beantwoord door de drie sprekers.

Al met al een interessante avond met een goede opkomst!

Winterkostmaaltijd 2018

 

 

Winterkost bij KBO Mill

Op dinsdagmiddag 23 januari j.l. organiseerde KBO Mill weer de traditionele winterkost bijeenkomst.

Bij binnenkomst in Royal waren de tafels al gezellig gedekt en vervolgens kon men na de groentesoep naar hartenlust de gewenste winterkost op laten scheppen. Natuurlijk met een stuk rookworst en/ of spek erbij.

Het zag er niet alleen lekker uit, maar het was ook erg lekker en een ieder genoot er volop van. Menigeen liep nog eens voor een tweede keer! Complimenten dus aan Ineke en Broer van Thiel!

Na de maaltijd verscheen een kleurrijk koor ‘Betje Wolff’ uit Schijndel op het podium en met hun eigen muzikale begeleiding maakten ze er een feestelijk optreden van. De liedjes werden in vreemde talen gezongen, maar gelukkig sloten ze af met een liedje in het NederlandsOm ca 16.30 uur gingen de 115 deelnemers goed gemutst en voldaan naar huis.

 

KBO-Brabant lanceert Ons Platform

Alle senioren in Brabant kunnen gebruik maken van Ons Platform, een online platform ontwikkeld door KBO-Brabant en Cubigo. Ons Platform is een digitaal bureaublad dat is afgestemd op de behoeften van senioren. KBO-Brabant heeft dit platform ontwikkeld om het gebruik van internet op zowel een computer als tablet te vergemakkelijken. Door de intuïtieve opzet en het gebruiksgemak is het door iedereen te gebruiken, zelfs wanneer iemand geen ervaring heeft met internet.

Voor meer informatie klik hier

René Bastiaanse was in Mill

Nostalgische avond op dinsdag 12 december 2017

 

Dinsdag 12 december organiseerde KBO Mill in samenwerking met het Brabants Historisch Informatiecentrum (BHIC) een nostalgische avond.

Meester verteller René Bastiaanse, bekend van het programma ‘de Wandeling’ en tevens directeur van het Brabant Historisch Informatie Centrum (BHIC) nam de bezoeker mee in de tijd en haalde herinneringen op met herkenbare filmpjes en foto’s van vroeger.

Hij begon de avond met ons te attenderen op het collectief geheugen; om dat vooral te gebruiken en niet verloren te laten gaan.

Dat men de geschiedenis veilig kan stellen door gegevens, herinneringen en foto's aan te leveren bij het BHIC. Hij laat zien hoever het archief reikt; dat er gegevens in aanwezig zijn van ca 16 miljoen overleden brabanders! Vervolgens gaat hij met de zaal op zoek naar een willekeurig persoon uit Mill.

Je kunt precies zien wanneer die getrouwd is en hoeveel kinderen die heeft gekregen! Ook laat hij zien hoe men zelf op zoek kan gaan naar familieleden op de site van het BHIC en moedigt de bezoeker aan om dat vooral te doen.

Historicus Marilou Nillissen vertelde vervolgens aan de hand van oude filmpjes iets over de geschiedenis en de gebruiken door de tijd heen.

Na de pauze werd uitgebreid aandacht besteed aan zelf meegebrachte foto's, waarbij iedereen uit de zaal volop meedeed en herinneringen en suggesties gedeeld werden.

De avond werd afgesloten met een zgn 'Petje op, petje af' quiz, waarin de kennis van de vaderlandse geschiedenis getest werd. Jeanne Rossen- Franken ging uiteindelijk met de prijs naar huis.

Het was een interessante en gezellige avond, waarvan de 94 deelnemers zichtbaar genoten hadden.