Opgericht 23-12-1949

Ledenstand: 1910  

Kalender
maart 2018
vr 16.De Kring - Vele Hemels Boven De Zevende (Schouwburg De Kring - Grote zaal)
20:00

za 17.Fittest voor Senioren (Sporthal ĎIn de Roosí (Commandobaan 6 in Roosendaal))
09:30 => 16:00

zo 18.Theatergroep Respect - Uw Wens is mijn Wereldreis (Schouwburg De Kring - Grote zaal)
14:00

di 20.Jaarvergadering 2018 (ít Dijksteeke, Dijkcentrum 191 Roosendaal)
13:30 => 16:30

di 20.Dinsdagmiddagserie - Club Vaudeville (Schouwburg De Kring - Kleine zaal)
14:00

wo 21.Ontmoetingsdag - Tijd Van Je Leven (De Suite, Burgerhoutsestraat 23, Roosendaal)
10:00 => 15:30

april 2018
do 19.Preek van de Leek - Scheppingsverhaal (Genesis 1 & 2; 1-4) (Kruiskerk, St. Lucasplein 1, Roosendaal)
19:30 => 21:30

wo 25.Reis 02: Bloesemmiddagtocht naar de Betuwe (De Betuwe)

mei 2018
wo 16.Reis 03: Lier, BelgiŽ (Stad Lier in Belgie)

16 maart - De Kring - Vele Hemels Boven De Zevende

GEZAMENLIJK MET KORTING NAAR DE KRING ROOSENDAAL

SPECIALE ACTIE VOOR KBO ROOSENDAAL


Vele hemels boven de zevende
Henriëtte Tol, Peter Bolhuis e.a.

 

naar de roman van Griet Op de Beeck – regie: Ursul de Geer – toneelbewerking: Léon van der Sanden – spel: Henriëtte Tol, Hanne Arendzen, Peter Bolhuis, Stefan Rokebrand, Anne Lamsvelt

In dit fascinerende en beklemmende familiedrama doen de personages verwoede pogingen zich te ontdoen van de pijn in hun zelfgekozen leven. Uiteindelijk blijken er maar twee mogelijkheden te zijn: de sprong naar de dood of de sprong naar de liefde. Griet Op de Beeck beschrijft haar personages en de wereld waarin zij leven met veel humor en liefde. Op het toneel laten de acteurs ook zien wat niet geschreven is, wat tussen de zinnen en achter de woorden verscholen ligt: de ontreddering, het verdriet en de wanhoop, maar ook de vriendschap, de schoonheid, de grote liefde en tot slot de loutering.

 

Vrijdag 16 maart | 20.00 uur | grote zaal | € 25  i.p.v. € 29,75  (incl. één consumptie en administratiekosten)

 

Voor meer informatie over de voorstelling kunt u terecht op www.dekringroosendaal.nl

Interesse? Meldt u dan door het onderstaande strookje in te vullen en op te sturen naar contactpersoon KBO Roosendaal: Jan Hendrikx, Toermalijndijk 48, 4706 TH Roosendaal. U kunt de onderstaande informatie ook mailen naar: janhendrikx.1@kpnmail.nl  Uiterlijk woensdag 14 maart.

Interesse .... klik hier voor verdere INFO

17 maart - Fittest voor Senioren

C:\Users\jan\Pictures\sportloket.jpgZo lang mogelijk fit en gezond blijven, dat wil natuurlijk iedereen! Helaas is een goede gezondheid niet vanzelfsprekend en u kunt het niet afdwingen, maar natuurlijk wel stimuleren! In Roosendaal zijn er tal van sportieve activiteiten die het mogelijk maken om op een ontspannen manier aan uw vitaliteit en conditie te werken. Om u met deze activiteiten kennis te laten maken, maar ook om uw fitheid op dit moment te testen organiseert Gemeente Roosendaal in samenwerking met Sportservice Noord-Brabant een Fittest voor de leeftijd 65 t/m 80 jaar.

 

Deze fittest vindt plaats op zaterdag 17 maart in Sporthal ‘In de Roos’ (Commandobaan 6 in Roosendaal).

 

Nadat de test door onze beweegcoaches bij u is afgenomen krijgt u een adviesgesprek met een van onze professionals. Vervolgens wordt u doorverwezen naar de beweegmarkt waar u kennis kunt maken met de verschillende sportactiviteiten voor uw leeftijd in onze gemeente. In totaal duurt dit ongeveer anderhalf uur. Bij u aanmelding kunt u zelf een tijdsblok kiezen van 09.30 tot 16.00 uur waarin u aan wilt sluiten. Let op, er worden 7 deelnemers per 20 minuten toegelaten dus een tijdsblok kan vol zijn!

 

U kunt zich aanmelden bij:
Demy Weertman (beweegcoach seniorensport bij Sportservice Noord-Brabant) via mail d.weertman@ssnb.nl of telefonisch via 06-41338563. Zij is van maandag t/m donderdag bereikbaar.

Wij hopen u te mogen ontvangen tijdens deze testdag!

18 maart - Theatergroep Respect - Uw Wens is mijn Wereldreis

De Kring presenteert

Theatergroep RespectUw Wens is mijn Wereldreis

| cultuur uit de regio, familie | grote zaal
kosten per kaartje: 14,75

Hoera, we hebben een wereldreis gewonnen! Maar wat heeft sjeik Bami Salami hiermee te maken? Heeft hij dit allemaal geregeld om zijn zieke dochtertje te redden? Een prachtig verhaal vol Oosterse figuren, pinguïns, cowboys, wassen beelden, Dolle Mina’s en natuurlijk Geenie, de geest in de wonderlamp.

www.theatergroeprespect.nl

 
20 maart - Jaarvergadering

Vooraankondiging Jaarvergadering 2018

Het bestuur vraagt uw aandacht voor komende

Jaarvergadering welke gehouden wordt op:

 

Datum:    dinsdag 20 maart 2018

Plaats:    ’t Dijksteeke, Dijkcentrum 191 Roosendaal.

Aanvang:    13.30 – 16.30 uur.

Na de pauze rond 15.30 uur komt Notaris Geleijns met het thema “erfrecht en levenstestament”

Onder het genot van een drankje en een hapje, is er gelegenheid om met het bestuur en met elkaar te praten.

Wilt u deze datum alvast in uw agenda zetten?

20 maart - Dinsdagmiddagserie - Club Vaudeville

Dinsdagmiddagserie

Voor iedereen die liever niet meer ‘s avonds de deur uit gaat of gewoon graag overdag op stap wil is De Kring vorig seizoen gestart met een middagserie op verschillende dinsdagen in het jaar. De serie is volledig geselecteerd door Roosendaalse medeprogrammeurs. Wegens het grote succes zet De Kring dit mooie initiatief voort met komend jaar een voorstelling extra, namelijk zes in totaal. De voorstellingen zijn allen in de kleine zaal, starten om 14.00 uur en kosten € 19,80 per voorstelling inclusief één consumptie. Wilt u naar alle zes de voorstellingen dan kunt u kiezen  voor een passe-partout en betaalt u er slechts vijf.

 

Bekijk hieronder de voorstellingen die dit jaar op het programma staan.

 

Di 20 mrt    Club Vaudeville
Tango Extremo en special guest Joris Lutz brengen met Club Vaudeville een muzikale ode aan het nachtleven van de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw.

 

Di 17 apr    Gerhardt en Peter Faber - What Lovers Do    

Gerhardt schreef een album vol liedjes geïnspireerd op de dagboeken, in de stijl van Buddy Holly, Elvis en Hoagy Carmichael. Acteur en meesterverteller Peter Faber laat de man uit de dagboeken tot leven komen. What Lovers Do is een verontrustend openhartig betoog over seks, vreemdgaan, eeuwige liefde, eerlijke vergissingen, hartzeer en dagelijks onbenul.

21 maart - Ontmoetingsdag Tijd Van Je Leven

17 april - Dinsdagmiddagserie - Gerhardt en Peter Faber

Gerhardt en Peter Faber – What Lovers Do

 

| muziek | kleine zaal  € 19,80

Natuurlijk staat er ook weer een dinsdagmiddagvoorstelling op het programma.

et is laat in de avond, de grote stad, jaren '50. Onder een lantarenpaal wacht een man op zijn liefje. Terwijl zijn vrouw thuis op hem wacht. Gerhardt vond op een rommelmarkt gesproken dagboeken van een man die eenzaam terugblikt op het leven dat hij leefde: zijn liefdes, zijn fouten. Eerlijk op het gênante af, kwetsbaar, helder en vermakelijk. Want zelfspot is de man gelukkig niet vreemd. Gerhardt schreef een album vol liedjes geïnspireerd op de dagboeken, in de stijl van Buddy Holly, Elvis en Hoagy Carmichael. Acteur en meesterverteller Peter Faber laat de man uit de dagboeken tot leven komen. What Lovers Do is een verontrustend openhartig betoog over seks, vreemdgaan, eeuwige liefde, eerlijke vergissingen, hartzeer en dagelijks onbenul. Of je wijzer naar huis gaat wat liefde betreft weten wij helaas niet. Maar de kans is groot dat je man een hoed gaat aanschaffen en je mee uit vraagt voor een late avondwandeling.

25 april - Reis 02: Bloesemmiddagtocht naar de Betuwe

Wij rijden naar de Betuwe om te gaan genieten van de schitterende bloesem, die rond deze tijd van het jaar in de boomgaarden te zien is.

Onder leiding van een gids rijden we tussen de bongerds (boomgaarden) en over smalle rivierdijken waardoor we letterlijk over de boomgaarden heen

kijken en zo de bloemenpracht aan de bomen kunnen aanschouwen.

Na deze rit waarbij we ook diverse plaatsjes zijn gepasseerd en de gids weer hebben afgezet gaan we naar ons adres waar we het diner zullen nuttigen.

 

Prijs per persoon € 47,50  -  Inclusief reis- en ongevallenverzekering.

Minimaal 35 deelnemers

Interesse ................ klik hier voor meer

16 mei - Reis 03: Lier, BelgiŽ

De geschiedenis van de Stad Lier begint ergens in de tweede helft van de 7de eeuw wanneer de Heilige Gummarus wordt geboren. De stadsrechten werden verkregen in het jaar 1212.

 

Rond 11:30 uur komen we aan in Lier bij een gezellig restaurant waar u vanaf 12:00 uur van een lunch kunt genieten.

Om 13:00 uur komen de gidsen u ophalen voor een wandeling door Lier met o.a. een bezoek aan de Sint Gummaruskerk uit de 10? eeuw, het

Begijnhof, het belfort (wachttoren met stormklok), de Zimmertoren, de gevangenpoort uit 1375, het stadshuis uit 1740 en nog vele andere prachtige gebouwen. Na al deze indrukken is het tijd voor een terrasje, winkelen of op eigen gelegenheid nog een rondje te lopen in het mooie Lier. Rond 17:00 uur zit de gezellige dag in Lier er weer op en gaat u weer richting Roosendaal. Onderweg maken we dan nog een stop bij de Kruidenlucht in Casteren voor een heerlijk 3 gangen diner.

 

Prijs per persoon € 55,00  -  Inclusief reis- en ongevallenverzekering.

 

Minimaal 40 personen.

 
14 en 15 juni - Reis 04: 2 dagen Brugge en Gent

donderdag 14 juni en vrijdag 15 juni 2018

Reis 04: 2 dagen Brugge en Gent

Minimaal 30 personen.

Gepland vertrek 09:00 uur en terug in Roosendaal een dag later rond 20:30 uur.

De Middeleeuwse stad Brugge behoort tot de meest bezochte plaatsen in België. De historische stad heeft veel cultureel erfgoed waardoor toeristen uit zowel binnen- als buitenland de stad massaal bezoeken. Niet voor niets dat de historische binnenstad van Brugge in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Wie het centrum van Brugge bezoekt zal opvallen dat de binnenstad haar uitstraling voor een zeer groot deel heeft weten te behouden. De moderne tijd is hier op een mooie manier samengevloeid met de oude gebouwen, straten en pleinen. Brugge is echter meer dan alleen een verzameling mooie gebouwen, pleinen en straten. Het is bovenal een stad waar het Bourgondische leven nog steeds een belangrijke plaats inneemt. Zoals het een goed Bourgondiër betaamd kun je in Brugge volop genieten van heerlijke spijzen en dranken. Voor liefhebbers van chocolade is Brugge helemaal een walhalla. Je kunt hier heerlijke chocoladeproducten kopen van meer dan vijftig lokale chocolatiers!

Interesse .  . . . . . . kijk verder op onze site, klik hier

Onderzoek Gemeente Roosendaal Leeftijdsvriendelijk!

Onderzoek Gemeente Roosendaal Leeftijdsvriendelijk!

We zoeken enquêteurs voor een belangrijk behoefteonderzoek onder inwoners van 60 jaar en ouder. Doe mee en help Roosendaal een Leeftijdsvriendelijke gemeente worden!

 

Rol van enquêteur

De taken van een enquêteur zijn:

 • Bezorgen van vragenlijsten (rond half oktober).

 • Op verzoek helpen om de vragenlijst in te vullen.

 • Ophalen van vragenlijsten (na 10 dagen; begin november).

 • Er wordt een instructiebijeenkomst gehouden waarin de taken en de vragenlijst worden uitgelegd (de datum wordt t.z.t. bekend gemaakt).

 

Een enquêteur krijgt ongeveer 10 tot 12 adressen toegewezen, waardoor de verwachting is dat de enquêteur ongeveer 10 tot 12 uur nodig heeft om hierboven beschreven taken uit te voeren.

De enquêteur krijgt een legitimatiebewijs mee om zichzelf te kunnen legitimeren bij het bezoeken van de adressen.

 

Een aantal belangrijke punten:

 • Het onderzoek vindt steekproefsgewijs plaats, er wordt een steekproef getrokken onder verschillende leeftijdsgroepen ouderen.

 • De oudere krijgt eerst een brief waarin de bedoeling van het onderzoek wordt uitgelegd.

 • De oudere krijgt een envelop waarin de vragenlijst kan worden gedaan.

 • De oudere hoeft zijn of haar naam niet in te vullen.

 • Bij de verwerking van de gegevens blijven enquêteurs en geënquêteerden anoniem.

 • De resultaten van het behoefteonderzoek worden in december verwacht.

 • Na december zal een actieplan worden samengesteld met een planning in de tijd voor de uitvoering.


 

Waarom dit onderzoek?

De gemeente Roosendaal wil graag een Leeftijdsvriendelijke gemeente worden. U heeft daar onlangs mogelijk iets over gelezen in de regionale pers of huis-aan-huis bladen.

 

Leeftijdsvriendelijke gemeente ("Age Friendly Cities") is een internationaal programma van de Wereld Gezondheid Organisatie ("World Health Organization") dat lokale overheden steunt in het opzetten en uitvoeren van participatief ouderenbeleid met als doel "inclusie" van ouderen op alle fronten. Dit wil zeggen: beleid voeren dat (nadrukkelijk) rekening met ouderen houdt. 

De Wereld Gezondheid Organisatie heeft 8 domeinen in haar programma (Openbare ruimte en gebouwen; Vervoer; Wonen; Sociaal culturele participatie; Respect en sociale inclusie; maatschappelijke participatie; Communicatie en informatie; Gezondheid en zorg).


Wensen, behoeftes of knelpunten die bij ouderen leven, wil de gemeente Roosendaal samen met de KBO Kring gemeente Roosendaal (Katholieke Bond van Ouderen) graag op het spoor komen en er iets mee doen. Om die reden wordt er binnenkort een onderzoek onder inwoners van 60 jaar en ouder uitgezet. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Vrije Universiteit Brussel (VUB) o.l.v. professor Dr. M.J.M. Kardol.

 

Het onderzoek betreft een behoefteonderzoek voor ouderen door ouderen. Voor de uitvoering van het onderzoek zijn daarom vrijwilligers nodig die de rol van enquêteur op zich willen nemen.

 

Aanmelden als enquêteur

Aanmelden als vrijwillige enquêteur kan via e-mail bij:

 

Aanmelden als vrijwillige enquêteur kan ook door het insturen van onderstaande strook.

Buiten Beter App

Buiten Beter

Gemeentelijke publicatie.

 

Onderstaand vindt u de Buiten Beter App waarmee schades in de openbare ruimten direct kunnen worden gemeld bij de Gemeente.

 

Naast deze app kunnen meldingen ook telefonisch (via het algemene nummer 14 0165) worden gemeld bij de telefooncentrale of via de website www.roosendaal.nl

Word voorlezer bij de VoorleesExpress!

Geen kind zonder voorlezen: word voorlezer bij de VoorleesExpress!

Voorlezen, kinderen enthousiasmeren en ouders stimuleren; dat doe je als voorlezer. Je gaat twintig keer voorlezen bij een gezin thuis en neemt zelf een tas vol boeken mee. Samen kijken jullie hoe het voorlezen past in de thuissituatie. Hierin word je begeleid door een coördinator.  Ook laat je het gezin kennismaken met de bibliotheek.
Wil jij je inzetten om taalachterstand bij kinderen te voorkomen? Hou je van voorlezen en wil je dit graag delen? Ieder voor- en najaar start er weer een nieuwe groep en staan er gezinnen op jou te wachten…..

Een voorlezer komt twintig weken bij een gezin thuis om samen met de ouders en kinderen de taalomgeving te verrijken.

WijZijn voert het project uit in Roosendaal, Bergen op Zoom, Rucphen en Steenbergen.

 

Word voorlezer

Functie
Voorlezers van de VoorleesExpress gaan bij ‘hun’ voorleesgezin 20 weken lang thuis voorlezen. Zij geven het project in de praktijk vorm, bouwen een band op met de gezinnen en brengen het enthousiasme voor voorlezen. Zij proberen de ouders zoveel mogelijk te betrekken bij het voorlezen.

Ter voorbereiding krijg je een training rondom interactief voorlezen. Gedurende het voorleesseizoen worden ook interessante trainingen en workshops aangeboden.
Voorlezers moeten een Verklaring Omtrent het Gedrag kunnen overleggen.

Tijd
20 weken - 1 vaste middag/avond per week - een uurtje per voorleessessie, in totaal ongeveer 50 uur

Profiel
Woonachtig in Roosendaal, Bergen op Zoom, Rucphen of Steenbergen
Minimaal 18 jaar - Open houding - Goede beheersing van de Nederlandse taal
Enthousiast over (voor)lezen en boeken - Betrouwbaar - Flexibel
In staat om makkelijk te communiceren met verschillende doelgroepen
Goed (telefonisch en via mail) bereikbaar
Affiniteit met kinderen - Bekend met het voorleesritueel

Reageren kan via WijZijn, Caroline van den Akker, 0164 237056, caroline.vandenakker@wijzijntraversegroep.nl

Rijbewijskeuring senioren

Rijbewijs Keuringen in Wijkcentrum de Bergspil

Bij Regelzorg kunt u voordelig terecht voor de meest gangbare rijbewijs- en medische keuringen op meer dan 225 locaties, dus er is er altijd wel één bij u in de buurt.

Heb ik wel of niet een medische keuring nodig voor het verlengen van mijn rijbewijs?

Dit kunt u makkelijk controleren door het invullen van een paar vragen op de website www.keuringscheck.nl .

Online Afspraak
Wanneer u zelf direct een afspraak wilt maken via de website, dan kiest u voor direct afspraak maken.

Telefonische Afspraak
Wilt u liever telefonisch contact? Voor uw afspraak of vragen kunt u altijd contact opnemen met de landelijke afsprakenlijn: 088 - 23 23 300.

Seniorenkeuring Klein en Groot Rijbewijs (75+)

Vanaf 75 jaar

Onderscheidingen

Deze leden van KBO-Roosendaal hebben een onderscheiding mogen ontvangen.