Opgericht 23-12-1949

Ledenstand: 1910  

Kalender
juli 2017
 
augustus 2017
wo 16.Fietstocht KBO-Kring Gemeente Roosendaal (Landgoed Mattemburgh)
09:00 => 17:30

wo 16.Reis 7: Paleis het Loo, Chapeaux (Paleis het Loo, Chapeaux)
09:00 => 20:30

september 2017
do 21.2-daagse reis 8: Haarlem en Alkmaar (Haarlem en Alkmaar)
09:00

vr 22.2-daagse reis 8: Haarlem en Alkmaar (Haarlem en Alkmaar)
=> 20:30

16 aug - Fietstocht KBO-Kring Gemeente Roosendaal

De fietstocht voor alle leden van de afdelingen KBO-Kring Gemeente Roosendaal gaat dit jaar naar Landgoed Mattemburgh.

Mattemburgh is één van de meest bijzondere landgoederen van Brabant, gelegen in de gemeente Woensdrecht , tussen Bergen op Zoom en Hoogerheide. De geschiedenis van Landgoed Mattemburgh voert terug naar de tijd van de Franse overheersing, toen de heer P.J. Cuypers de gronden kocht. De tuin werd in de periode 1843-1878 in verschillende fasen aangelegd: allereerst de Engelse tuin rond de villa, later de binnentuin en daarna de fraaie Franse tuin met Orangerie.

We verzamelen ons om 11.30 uur voor de lunch in de Orangerie. Daarna is er een rondleiding in de villa en de tuinen rondom de villa. Om 15.00 uur is er nog een gezellige samenkomst in de Orangerie

waar u nog een consumptie aangeboden wordt.

De lunch van € 11.50  is voor eigen rekening.

De kosten voor de rondleiding en een consumptie is voor rekening van KBO-Kring Gemeente Roosendaal

De fietstocht vind plaats op woensdag 16 aug.

Graag aanmelden bij je eigen afdeling voor 11 aug i.v.m. de organisatie.

Bij slecht weer wordt deze fietstocht verplaatst naar woensdag 30 aug.

KBO-Kring Gemeente Roosendaal wenst iedereen een gezellige en fijne fietstocht toe.

KBO-Roosendaal maakt er een dagfietstochtje van.

We vertrekken om 9.00 uur bij winkelcentrum Tolberg. De koffie met iets lekkers staat klaar bij Stay-Okay. Daarna fietsen we naar Mattemburgh voor de lunch, rondleiding en afsluiting.

We zijn weer terug in Roosendaal tussen 17.00 uur en 17.30 uur

De kosten voor lunch, koffie met iets lekkers zijn € 16.00. Bij vertrekpunt betalen.

Voor aanmelding kunt u onderstaand strookje invullen en opsturen naar Jan Hendrikx, Toermalijndijk 48, 4706 TH Roosendaal.

Bellen of mailen kan ook:  Tel: 0165-556499

e-mail:  janhendrikx.1@kpnmail.nl

Interesse! ....... kijk verder op deze site

16 augustus Reis 7: Paleis het Loo, Chapeaux

Het Paleis Het Loo

is een samenspel van paleis, tuinen en museum. De geschiedenis van het Huis van Oranje-Nassau en haar wooncultuur wordt op aansprekende wijze en met passie getoond. Paleis het Loo organiseert dit jaar de unieke tentoonstelling "Chapeaux"! De hoeden van Koningin Beatrix. Aan de hand van een bijzondere selectie hoeden wordt het Koningschap van Beatrix op originele wijze in beeld gebracht door de ontwerpers Maarten Spruyt en Tsur Reshef.

Het entreebewijs geeft ook toegang voor de tuinen en het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden. U kunt genieten van de spuitende fonteinen. De tuinen van Paleis het Loo zijn vergeleken met die van Versailles bescheiden van omvang. De tuinbeelden, goden en godinnen uit de Griekse mythologie hebben als thema de groei en bloei van de tuinen. Ze benadrukken de presentatie om van een oorspronkelijk dorre heidevlakte een prachtige tuin te maken. Centraal staat Venus, de Godin van de Liefde.

Na een geslaagde Koninklijke dag rijden we terug richting Roosendaal en stoppen onderweg nog even voor een heerlijk 3-gangen menu.

Prijs per persoon € 71,50

Inclusief: reis-, ongevallenverzekering.

Exclusief:  consumpties en uitgaven van persoonlijke aard.

Maximaal 60 deelnemers.

Gepland vertrek: 09:00 uur en terug in Roosendaal 20:30 uur.

Inclusief: koffie met iets lekkers/entree Paleis het Loo/ 3-gangen diner. ...................Interesse:........ kijk verder op deze site

21-22 september - Reis 8: Haarlem en Alkmaar

Donderdag: We vertrekken richting Haarlem, onderweg stoppen we voor koffie met gebak. Bij aankomst in Haarlem beginnen we met een bezoek aan het Frans Hals Museum. Het museum biedt een doorlopende tentoonstelling van de beroemdste Haarlemse schilder uit de Gouden Eeuw Frans Hals. Hij was een virtuoos portrettist die veel vooraanstaande stadsgenoten uit zijn tijd heeft vereeuwigd. Echter, ook de minder bedeelden mocht hij graag in beeld brengen: de dorpsgek, drinkebroers, lachende vissersjongens, fluitspelende of rokende kinderen, ze vloeiden allemaal uit zijn penseel. Frans Hals was een meester in het uitbeelden van levendigheid en beweging. Hij schilderde mensen al pratend en durfde ze zelfs lachend af te beelden op formele portretten, uniek voor die tijd. Hij is daarnaast ook beroemd om zijn magnifieke kleurgebruik en virtuoze penseelvoering. Een van Hals’ grootste bewonderaars, Vincent van Gogh zei dat in het werk van Hals ‘wel zevenentwintig zwarten worden gebruikt’. Na het bezoek heeft u vrije tijd voor een eigen lunch. In de namiddag maken we nog een wandeling van ca. 1,5 uur met een gids door Haarlem. Vervolgens vertrekken we richting Alkmaar. We overnachten in Amrâth Hotel Alkmaar, gelegen op loopafstrand van het centrum. Het 4-sterren hotel heeft een restaurant en gezellige bar, terwijl de kamers van alle gemakken zijn voorzien. U bent in de gelegenheid om na het 3-gangen diner nog een ommetje te maken door Alkmaar door het gezellige centrum, karaktervolle grachten en huizen uit de 16e eeuw.

Vrijdag: Na een uitgebreid ontbijt brengen we een bezoek aan de beroemde kaasmarkt. Onze gids vertelt u in geuren en kleuren over dit spektakel. U bevindt zich in hartje centrum en kunt er gemakkelijk een terrasje of lokaal vinden om een eigen lunch te gebruiken. In de namiddag bezoeken we het lekkerste museum van Nederland: Het Kaasmuseum met proeverij.

Een paar leuke feitjes:

 • Alkmaar is uitgegroeid tot echt kaascentrum met de Kaasmarkt op vrijdag als hoogtepunt.
 • Alkmaar heet ook wel Kaasstad.
 • Inwoners van Alkmaar heten Kaaskoppen en zo noemen veel Alkmaarders zich echt!
 • In 2014 opende de Koning het heringerichte museum.

Na twee heerlijke dagen in deze mooie en gezellige steden vertrekken we weer richting Roosendaal. Onderweg maken we nog een stop voor een lekker 3-gangen afscheidsdiner.

NB: Deze reis dient u vroegtijdig te boeken, vóór 24 maart ivm de hotelovernachting en de populaire bestemming. U hoeft echter nog niet te betalen. Meer informatie vindt u in de boekingsvoorwaarden.

Prijs per persoon € 169,50  op basis van een 2-persoonskamer.

Toeslag 1-persoonskamer € 42,50 (reserveer snel, weinig voorradig)

Annuleringsverzekering € 14,50 pp  € 18,00 voor een 1-persoonskamer.

Inclusief: reis-, ongevallenverzekering.

Exclusief:  consumpties en uitgaven van persoonlijke aard.

Minimaal 30 deelnemers.

Gepland vertrek: donderdag 09:00 uur en terug in Roosendaal vrijdag rond 20:30 uur.

Inclusief: eerste dag: 2 x koffie met 1 x gebak/ entree Frans Hals Museum /stadswandeling met gids door Haarlem/ 3-gangendiner en overnachting.

Tweede dag: uitgebreid ontbijtbuffet/ bezoek kaasmarkt met gids/ entree

Kaasmuseum met proeverij/ 3-gangen afscheidsdiner. Ineteresse:........ kijk verder op deze site

11 oktober - Reis 9: Klompen en Uilen

We vertrekken richting Dussen voor een bezoek aan klompenmakerij den Dekker. Bij aankomst genieten we eerst van een heerlijk kopje koffie/thee met gebak. Aansluitend krijgt u een demonstratie ambachtelijk klompen maken. Den Dekker is een zeer enthousiaste en humoristische jonge klompenmaker in een authentiek houten gebouw net buiten Dussen. Den Dekker vertelt met passie en veel plezier over deze oude ambacht en weet u iedere minuut te boeien.

Na ons bezoek aan de klompenmaker, vertrekken we richting het Wapen van Ameide waar u gaat genieten van een heerlijke lunch. Na de lunch maakt u onder leiding van een gids, een rondrit door de Alblasserwaard, waarbij de molens van Kinderdijk niet worden vergeten. Ook komt u door het echte laagland waarbij u boerderijen passert met Vloeddeuren en Hoogwaterkamers maar ook de Dromedaris– of kamelenrugboerderijen, speciaal gebouwd in de strijd tegen de vele overstromingen die dit gebied geteisterd hebben.

Bij terugkomst bij het Wapen van Ameide staan de uilen zoals de Europese Oehoe, de Kerkuil, de Siberische Oehoe of de Sneeuwuil al op u te wachten voor een leerzame demonstratie.

Prijs per persoon € 60,00

Inclusief: reis– en ongevallenverzekering.

Exclusief: consumpties en uitgaven van persoonlijke aard.

Maximaal 60 deelnemers.

Gepland vertrek: 09:00 uur en terug in Roosendaal rond 20:00 uur.

Inclusief: 2 x  koffie/thee met 1 x gebak/ bezoek klompenmakerij / lunch / rondrit door de Alblasserwaard met gids/ Uilenshow / 3-gangen diner .... Interesse:........ kijk verder op deze site

22 oktober - The Lion King - Circustheater Scheveningen

Een theaterspektakel dat al je verwachtingen overtreft. Zet al je zintuigen op scherp voor The Lion King, de Koning der Musicals.  Laat je meevoeren naar de Afrikaanse savanne en leef mee met het verhaal van Simba, de toekomstige leeuwenkoning.

Afrika ontwaakt.  Diep in dit kloppende hart van Afrika ligt het grillige pad naar volwassenheid. Voor de pasgeboren leeuwenwelp Simba is de ‘circle of life’ zojuist begonnen. Een adembenemend verhaal over hoop, avontuur, moed en liefde.

The Lion King is nergens mee te vergelijken. Deze theatersensatie is een artistiek feest voor je zintuigen. Met verbluffend mooie decors, prachtige kostuums en de meeslepende muziek van Elton John en Tim Rice. The Lion King trok wereldwijd al meer dan 80 miljoen bezoekers en won 70 internationale awards.

 

Prijs per persoon: € 130,00  Inleveren voor 8 augustus 2017.

Inclusief: Vervoer per luxe touringcar,

               Eersterangs kaarten,

               Drie gangen diner op de Noordzee Boulevard,

               Reisverzekering

Buiten Beter App

Buiten Beter

Gemeentelijke publicatie.

 

Onderstaand vindt u de Buiten Beter App waarmee schades in de openbare ruimten direct kunnen worden gemeld bij de Gemeente.

 

Naast deze app kunnen meldingen ook telefonisch (via het algemene nummer 14 0165) worden gemeld bij de telefooncentrale of via de website www.roosendaal.nl

Word voorlezer bij de VoorleesExpress!

Geen kind zonder voorlezen: word voorlezer bij de VoorleesExpress!

Voorlezen, kinderen enthousiasmeren en ouders stimuleren; dat doe je als voorlezer. Je gaat twintig keer voorlezen bij een gezin thuis en neemt zelf een tas vol boeken mee. Samen kijken jullie hoe het voorlezen past in de thuissituatie. Hierin word je begeleid door een coördinator.  Ook laat je het gezin kennismaken met de bibliotheek.
Wil jij je inzetten om taalachterstand bij kinderen te voorkomen? Hou je van voorlezen en wil je dit graag delen? Ieder voor- en najaar start er weer een nieuwe groep en staan er gezinnen op jou te wachten…..

Een voorlezer komt twintig weken bij een gezin thuis om samen met de ouders en kinderen de taalomgeving te verrijken.

WijZijn voert het project uit in Roosendaal, Bergen op Zoom, Rucphen en Steenbergen.

 

Word voorlezer

Functie
Voorlezers van de VoorleesExpress gaan bij ‘hun’ voorleesgezin 20 weken lang thuis voorlezen. Zij geven het project in de praktijk vorm, bouwen een band op met de gezinnen en brengen het enthousiasme voor voorlezen. Zij proberen de ouders zoveel mogelijk te betrekken bij het voorlezen.

Ter voorbereiding krijg je een training rondom interactief voorlezen. Gedurende het voorleesseizoen worden ook interessante trainingen en workshops aangeboden.
Voorlezers moeten een Verklaring Omtrent het Gedrag kunnen overleggen.

Tijd
20 weken - 1 vaste middag/avond per week - een uurtje per voorleessessie, in totaal ongeveer 50 uur

Profiel
Woonachtig in Roosendaal, Bergen op Zoom, Rucphen of Steenbergen
Minimaal 18 jaar - Open houding - Goede beheersing van de Nederlandse taal
Enthousiast over (voor)lezen en boeken - Betrouwbaar - Flexibel
In staat om makkelijk te communiceren met verschillende doelgroepen
Goed (telefonisch en via mail) bereikbaar
Affiniteit met kinderen - Bekend met het voorleesritueel

Reageren kan via WijZijn, Caroline van den Akker, 0164 237056, caroline.vandenakker@wijzijntraversegroep.nl

Rijbewijskeuring senioren

Rijbewijs Keuringen in Wijkcentrum de Bergspil

Bij Regelzorg kunt u voordelig terecht voor de meest gangbare rijbewijs- en medische keuringen op meer dan 225 locaties, dus er is er altijd wel één bij u in de buurt.

Heb ik wel of niet een medische keuring nodig voor het verlengen van mijn rijbewijs?

Dit kunt u makkelijk controleren door het invullen van een paar vragen op de website www.keuringscheck.nl .

Online Afspraak
Wanneer u zelf direct een afspraak wilt maken via de website, dan kiest u voor direct afspraak maken.

Telefonische Afspraak
Wilt u liever telefonisch contact? Voor uw afspraak of vragen kunt u altijd contact opnemen met de landelijke afsprakenlijn: 088 - 23 23 300.

Seniorenkeuring Klein en Groot Rijbewijs (75+)

Vanaf 75 jaar

nog geen datum - OpStapDag Roosendaal

Wilt u wel eens met de (buurt)bus of trein ergens naar toe, maar doet u dat niet, omdat u het lastig vindt of niet weet hoe het werkt? Daar helpen we u graag bij. De gemeente Roosendaal organiseert op donderdag 6 juli de OpStapDag Roosendaal. Op deze dag kunt u in ’t Dijksteeke op een ontspannen manier gratis (opnieuw) kennismaken met het openbaar vervoer.

Wat kunt u verwachten tijdens de OpStapDag Roosendaal
U kunt met de bus of op eigen gelegenheid naar het ‘t Dijksteeke reizen. Tijdens interessante presentaties en op de informatiemarkt krijgt u alle informatie over de mogelijkheden van het openbaar vervoer in Roosendaal en omgeving. Ook kunt u een elektrische fiets (e-bike) uitproberen.

Het programma ziet er als volgt uit (onder voorbehoud van wijzigingen):

10.00 – 11.30    Plenair gedeelte

 • Welkom door gemeente Roosendaal en introductie door tonproater Tinus Tussengas

 • Paneldiscussie met mobiliteitsexperts: ‘Toegankelijkheid van het openbaar vervoer’

 • Presentatie door Reizigersoverleg Brabant: ‘Openbaar vervoer in de praktijk’

11.30 – 14.00    In drie groepen wijzer

 • Bezoek aan de informatiemarkt
  met onder andere Arriva, Roosendaals Gehandicaptenplatform en Stichting Z

 • Rondleiding in Arriva-bus en busrit

 • Persoonlijk reisadvies met mogelijkheid tot gratis aanvragen OV-chipkaart

Brabants gezellig
Aan de inwendige mens is natuurlijk gedacht. De informatie van de OpStapDag combineren we onder meer met heerlijk Brabants worstenbrood bij een lekkere kop koffie of thee.

Advies van praktijkdeskundigen
Onze mobiliteitsconsulenten nemen alle tijd om met u te spreken over uw behoeften en vragen. Deze vrijwilligers hebben veel eigen ervaring met het openbaar vervoer.

Gaat u mee OpStap?
Deelname aan de OpStapDag Roosendaal is gratis en geschiedt op volgorde van aanmelding. Wacht dus niet te lang met aanmelden!

Bel: (076) 513 66 70 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur)
Op piekmomenten kan het zijn dat u het nogmaals moet proberen, wij vragen hiervoor uw begrip

Onderscheidingen

Deze leden van KBO-Roosendaal hebben een onderscheiding mogen ontvangen.