Welkom

   Welkom op de site van KBO-Lierop

 

    Beste bezoeker,

 

De website van KBO-Lierop wordt druk bezocht,  6000 bezoekers in 2016. We doen ons best om de site aantrekkelijk te maken en zorgen ervoor dat er alle informatie op terecht komt. Ook zijn we druk bezig om nieuwe leuke activiteiten voor u te organiseren. We merken dat u dat zeer waardeert, alle activiteiten worden goed bezocht. Onze webbeheerder plaatst hier steeds keurige verslagen van op de site.

Lees verder:

We wensen u veel leesplezier.

Gerard van Asten, voorzitter

Lid worden en Twitter-reacties van leden
Hoe word je lid van KBO-Lierop? (Algemeen)
Reacties van leden (Algemeen)
Laatste Nieuws
 1. KBO organiseert Bridgekampioenschappen door heel Brabant.
  https://www.bridge.nl/images/stories/lachendebridgers.jpgDit jaar zal voor de eerste keer het KBO-Brabant-bridgekampioenschap 2017 plaatsvinden, een gezamenlijk initiatief van KBO-Brabant (belangenvereniging van 130.000 senioren) en de BridgeBond (117.000 leden). Dat heeft KBO-Brabant (de Katholieke Bond van Ouderen in Noord-Brabant) afgesproken met de BridgeBond. Het wordt een recreatief toernooi, waaraan bridgespelers van diverse sterktes kunnen deelnemen en plezier aan beleven. Je hoeft geen ‘wedstrijdspeler’ te zijn om mee te kunnen doen.
  Inschrijven kan via www.bridge.nl/kbo-brabant.
  Lees meer bij Bridgekampioenschap.
   
 2. Indoorcurling: Op vrijdagmiddag 22 september gaan we om 14:30 uur curlen bij Petra Kuijpers. U kunt zich opgeven voor 1 september bij Driek Doezé. Kosten 10 euro pp inclusief een kopje koffie. We gaan er weer een happening van maken die hopelijk jaarlijks terugkeert.
  Lees meer over indoorcurling: alle uitstapjes.
   

 3. Op zaterdag 7 oktober gaan we naar Urk. Een mooie dagreis waarvoor u zich nu al kunt opgeven. Het belooft weer een geweldige dag te worden. Compleet verzorgd en goed georganiseerd.
  Voor meer informatie kijk bij alle uitstapjes.
Deelnemerslijsten diverse activiteiten

Raadpleeg diverse opgavelijsten

Klik op: Deelnemerslijsten!

Voor het Curlen hebben we al genoeg deelnemers, het gaat door.

Gezocht

Biljarten en Rikken

Wij zoeken op vrijdagmiddag nog een paar enthousiaste rikkers/biljarters. We hebben een gezellig clubje, kom maar een keer vrijblijvend kijken op Henricushof.

Verslagen Vieringen en Vurherdjes

Optreden Tonny Wijnands

Mooie liedjes, Nederlandse liedjes, liedjes in het Deurnese dialect, Duitse schlagers, Engelse hits, aaneengeregen met leuke nostalgische verhalen en gevatte grappen. Tonny hield de vaart en de stemming erin. Het was een topmiddag voor 60 leden die de moeite hadden genomen om naar de Vurherd te komen. Tegen alle leden die er niet waren zeggen we wederom, volgende keer mag je niet missen.

Kijk ook bij: Foto's. Lees ook het verslag: Tonny Wijnands 2017.

 

Prachtige film en nuttige voorlichting

Wim Steenbakkers vertoonde een prachtige film over de Strabrechtse Heide. Het was muisstil in de zaal en 70 bezoekers hebben hun ogen uitgekeken, zoveels moois op onze heide, beelden die je zelf niet ziet als je er wandelt. De insectenwereld werd schitterend in beeld gebracht, geluid en beeld, een sluitend geheel.

Na de pauze gaf Fons Hasselman toelichting op het werk van de cliëntondersteuners en ouderenadviseurs. Ook dit verhaal, ondersteund door een dia-presentatie was helder en consistent. We zien dat KBO-Kring-Gemeente-Someren zeer actief is in de begeleiding van ouderen met een hulpvraag. De vrijwilligers doen hun uiterste best om onze belangen bij de gemeente te behartigen. Al met al een zinvolle en onderhoudende middag.

Kijk ook bij: Foto's Film en Voorlichting

Nieuwe Site van KBO-Kring-Gemeente-Someren

KBO-Kring-Gemeente-Someren

Algemeen

Alle afdelingsoverstijgende informatie, die voor u van belang is, komt voortaan van KBO-Kring-Gemeente-Someren.

Voor een volledig overzicht van alle onderwerpen, die door de Kring worden behartigd kunt u op onderstaande Link klikken.

Nieuwe Organisatie en Nieuwe Site van de Kring Someren

Via onderstaande Link komt u op de site:

KBO-Kring-Gemeente-Someren

Agenda Kring

Voor alle afdelingen:

Voor activiteiten van Kring Gemeente Someren die voor Lierop interessant zijn klik op onderstaande link.

ActiviteitenKring

Kalender
augustus 2017
wo 16.Huifkartocht (Henricushof)
13:30 => 17:00

september 2017
 
oktober 2017
za 07.Dagtocht naar Urk
08:15 => 21:00

Meer kalender items...
Attentie!!!!!

<<<Reis naar Urk>>>

Contact

Contact KBO-Lierop 

Secretariaat: Martien Megens
secretariaat.nl

0492-33 22 44

Zie ook bestuur

Verslagen allerlei

Waterdragers

Het was voor mij een grote eer om vanochtend om 8 uur met Piet en Peter het rondje mee te lopen, dat deze twee KBO-vrijwilligers 2 tot 3 keer per week maken om de mooie bloembakken in Lierop van water te voorzien. Dankzij deze twee KBO-ers ziet Lierop er weer een stuk vrolijker uit. Ik kan iedereen aanbevelen om deze twee gezellige Lieroppenaren een keer op hun ronde te vergezellen. Lees het volledige verslag van dit bezoek aan Peter en Piet.

Kijk ook bij foto's.

 

Jeu de Boules Basisschool

Ook vandaag was het weer een mooie middag, het weer was heerlijk en vooral de groepen waren uitmuntend. De reactie van een leerling: "Ik wist niet dat jeu de boules zo leuk was", dat zegt genoeg. Dit was de laatste sessie van 2017 en voorlopig komt er een einde aan de vrijdagmiddagafsluiting. Jammer, maar we hebben veel plezier beleefd aan dit experiment. Nogmaal iedereen bedankt.

Kijk bij: Foto's.

Voor uitslagen kijk bij: Basisschool Jeu de Boules.

 

Fietsenstalling

Een groot aantal vrijwilligers onder de bezielende leiding van Hans Verrijt heeft de fietsenstalling bij het Nirwana-festival tot een groot succes gemaakt. Het was hectisch en hard werken, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Iedereen was vol lof over de uitstekende organisatie en KBO-Lierop gaat de opbrengst gebruiken voor ons jubileumjaar in 2018. U hoort daar nog van. Alle vrijwilligers bedankt. We hadden jullie hard nodig. Kijk ook bij foto's.

 

Jaarlijkse Prijsvraag

Prijsvraag

Bent u als KBO-lid, frequent en fervent bezoeker van onze website? Dan hebben we een leuke actie. We gaan ook in 2017 tot het eind van het jaar een aantal keer een vraag stellen over onze site. U krijgt dan steeds een week de tijd om het juiste antwoord te mailen naar Driek Doezé.

Voor 2017:

Vraag 7: Marijke Brouwer heeft de onderbroek van Harry (zie bijgevoegde foto) gewassen. Wat is de overeenkomst van deze onderbroek met KBO-Lierop? Noem een plaats.  

Stuur uw antwoord op voor 1 augustus.

Hint: Bij de filmset van Dunkirk wachten op Harry Styles.

E-mail je antwoord naar: h.doeze1@hotmail.com

Alle informatie zie: Prijsvraag.

Jaaroverzicht 2016

Verslagen activiteiten en reizen

Huifkartocht 2017

De huifkartocht was weer een groot succes, Martien Megens had een "Lieropse" route uitgestippeld, die mede door het begeleidende commentaar van Gerard van Asten, een groot succes werd. Veel informatie over het heden en het verleden, door Gerard met kennis van zaken, als dorpsgids uit de doeken gedaan.

Iedereen vond het een geslaagde middag en de koffie met appelgebak bij Gerard en Jo werd zeer gewaardeerd. We hopen dat we deze traditie nog jaren voort kunnen zetten.

Kijk ook bij foto's.

 

Driek kampioen Jeu de Boules

Kwaliteit komt altijd bovendrijven, dit bleek dinsdag 30 mei eens te meer bij het Jeu de Boules kampioenschap. In een één tegen één competitie gaf Driek zijn tegenstanders geen enkele kans. In de finale versloeg hij de kampioen van vorig jaar afgemeten met 13-8. Grote klasse, ongekende hoogte, petje af, eigenlijk te goed voor de Gezellige Boel, waren enkele commentaren van zijn medeboulers. Ook de barbecue was weer een succes.

Kijk ook bij foto's.

Lees ook het verslag. Kijk bij uitslagen totaal.

 

De Lange Bleek

Hier ben ik nog nooit geweest, verrassend en zo kort bij huis. Je hoeft niet ver te fietsen om een mooi gebied te bezoeken. Allemaal opmerkingen die gemaakt werden tijdens de IVN wandeling in Sterksel. We mogen wel stellen dat we andermaal een goeie keuze hebben gemaakt om dit wonderschone natuurgebied te bezoeken.

Kijk ook bij: foto's. Lees ook het korte verslag: De Lange Bleek 2017.

 

Cursussen

Diverse computercursussen

Je bent nooit te oud om te leren. We zijn pas weer begonnen met nieuwe cursussen.

Lees meer bij: cursussen!