Welkom

   Welkom op de site van KBO-Lierop

 

    Beste bezoeker,

 

De website van KBO-Lierop wordt druk bezocht,  6000 bezoekers in 2016. We doen ons best om de site aantrekkelijk te maken en zorgen ervoor dat er alle informatie op terecht komt. Ook zijn we druk bezig om nieuwe leuke activiteiten voor u te organiseren. We merken dat u dat zeer waardeert, alle activiteiten worden goed bezocht. Onze webbeheerder plaatst hier steeds keurige verslagen van op de site.

Lees verder:

We wensen u veel leesplezier.

Gerard van Asten, voorzitter

Lid worden en Twitter-reacties van leden
Hoe word je lid van KBO-Lierop? (Algemeen)
Reacties van leden (Algemeen)
Laatste Nieuws

Even bijpraten over de laatste nieuwtjes

  1. Winter. De Jeu de Boulers zijn geen watjes, tenminste de meesten. Hans had voor de middag sneeuw geruimd en twee banen waren beschikbaar, dat was maar goed ook want er waren 12 fanatieke spelers ondanks het slechte weer op komen dagen. Petje af voor deze sporters, als ze van de werkgever hadden moeten werken, zouden ze geprotesteerd hebben, nu niet.
     
  2. De Sparactie loopt als een trein. De bonnen worden iedere week gehaald, gestreken met een stoomstrijkijzer, geteld, in de computer ingevoerd, verzegeld en in de kluis opgeborgen. Op maandag gaan ze weer onder politiebegeleiding retour naar de Spar. Je ziet, er wordt niets aan het toeval overgelaten. Nog 1 week te gaan. Onze dank is groot.
     
  3. Op 20 december hebben we weer onze jaarlijkse kerstviering met toneel en zang. Toneelgroep Someren en de Koepelzangers gaan weer hun uiterste best voor u doen. We starten weer om 13:30 uur.

  4. Op 13 januari schieten we weer om de Willem Tell Trofee. We beginnen om 14:00 uur bij van Oosterhout en de kosten bedragen weer 5 euro. U kunt zich opgeven bij Driek Doezé. Wordt Peter van Schalen weer kampioen of komt er een nieuwe ster aan het firmament? Misschien bent u het wel?
    Het wordt in ieder geval weer heel gezellig.

Verslagen Vieringen en Vurherdjes

Peter van Schalen

Geboren en getogen. Een selectie uit 20 jaar fotgrafereren van 1963 tot 1983.

En dan heb je wat!

Peter was al een succesvol motorcrosser, een begenadigd automonteur en een creatieve fotograaf. Nu komt daar nog bij dat hij ook nog een onderhoudende spreker is, die ons meer dan twee uur in de ban van zijn foto's hield. Hij kreeg dan ook een warm aplaus van het voltallige publiek, we kwamen stoelen tekort. Meer dan 100 liefhebbers hebben in de zaal genoten van de mooie voorstelling en in de pauze van een lekker kopje koffie. In het voorjaar krijgen we het tweede deel van zijn verzameling te zien. Het zal wel weer druk worden.

Peter nogmaals bedankt voor je spontane en belangeloze bijdrage. Kijk ook bij foto's.

 

Gerry van Houtert

Dit keer hadden we gekozen voor Gerry van Houtert, de laatste Nederlandse heikrekel. Een groot succes, een goede keuze. Het is iedere keer weer afwachten maar ook dit keer viel het uitstekend uit. Gerry liet ons genieten van een mooie voorstelling. De zaal was enthousiast en als we hem volgende week weer zouden vragen kregen we de Vurherd weer vol. Dat zegt genoeg.

Lees het verslag en kijk bij de foto's.

Deelnemerslijsten diverse activiteiten

Raadpleeg diverse opgavelijsten

Geen lijsten actief op dit moment!

Klik op: Deelnemerslijsten!

Gezocht

Biljarten en Rikken

Wij zoeken op vrijdagmiddag nog een paar enthousiaste rikkers/biljarters. We hebben een gezellig clubje, kom maar een keer vrijblijvend kijken op Henricushof.

Nieuwe Site van KBO-Kring-Gemeente-Someren

KBO-Kring-Gemeente-Someren

Algemeen

Alle afdelingsoverstijgende informatie, die voor u van belang is, komt voortaan van KBO-Kring-Gemeente-Someren.

Voor een volledig overzicht van alle onderwerpen, die door de Kring worden behartigd kunt u op onderstaande Link klikken.

Nieuwe Organisatie en Nieuwe Site van de Kring Someren

Via onderstaande Link komt u op de site:

KBO-Kring-Gemeente-Someren

Agenda Kring

Voor alle afdelingen:

Voor activiteiten van Kring Gemeente Someren die voor Lierop interessant zijn klik op onderstaande link.

ActiviteitenKring

Kalender
december 2017
vr 08.Fotomiddag met Peter van Schalen
14:00 => 16:30

wo 20.Kerstviering
13:30 => 17:00

januari 2018
za 13.Willem Tell Trofee (Den Doel)
14:00 => 17:00

februari 2018
 
Meer kalender items...
Attentie!!!!!

<<<KBO-Lierop doet wél mee met de SPAR Verhoeven actie>>>

Contact

Contact KBO-Lierop 

Secretaris: Martien Megens

0492-33 22 44

  Zie ook bestuur

Agenda
20-12-2017

13-01-2018
Verslagen allerlei

Museum Plus Bus

Is dit de nieuwe ministerpresident?

Lierop Leeft, Stichting 825 en KBO-Lierop waren de organisatoren van een reisje naar het "Mauritshuis". Met 43 deelnemers snoven we een dagje cultuur in den Haag. Een groep mensen die niet meer zo gemakkelijk een museum bezoekt en zeker niet een museum in den Haag.   

We denken dan ook dat we er een mooie goed georganiseerde dag van hebben kunnen maken voor een groot aantal dorpsgenoten.

Lees ook het verslag en kijk bij de foto's.

 

Jeu d'Eind

Cor van Vlokhoven was vandaag eregast bij "De Gezellige Boel". De prachtige shirtjes werden door Cor aan ons geschonken. KBO-Lierop is er erg blij mee en Gerard van Asten dankte Cor ook heel hartelijk voor dit mooie gebaar. We dronken een kopje koffie met lekkere vlaai en het succesvolle toernooi tegen Het Eind kon beginnen. Of het nu aan de shirtjes van Cor lag weten we niet maar we waren vandaag niet te kloppen. Cor bedankt.

Lees het verslag en kijk bij de foto's

Jeu de Hei

Met een prachtige outfit fietsten we opgewekt naar de Hei. We zouden de Hei wel even gaan inmaken. Wellicht waren we wat overmoedig. Feit is dat we flink klop hebben gekregen. Het is niet anders ik kan het niet mooier maken. Maar de volgende keer.....

Lees het verslag voor de uitslagen en de eindstand en kijk bij de foto's.

Jaarlijkse Prijsvraag

Prijsvraag

Bent u als KBO-lid, frequent en fervent bezoeker van onze website? Dan hebben we een leuke actie. We gaan ook in 2017 tot het eind van het jaar een aantal keer een vraag stellen over onze site. U krijgt dan steeds een week de tijd om het juiste antwoord te mailen naar Driek Doezé.

Voor 2017:

Vraag 10. Wie staat er rond Sinterklaas in de goal?

Vrijdag 8 december (rond Sinterklaas) komt de foto bij Peter van Schalen nog een keer terug. Ja, wie was dat? Jan Kuijpers, de zwarte panter. Niemand had het antwoord goed.

E-mail je antwoord naar: h.doeze1@hotmail.com

Alle informatie zie: Prijsvraag.

Jaaroverzicht 2016

Verslagen activiteiten en reizen

IVN-wandeling in de Berken

Frans Martens verzorgde een prachtige rondleiding in de Berken. Een groep van 11 KBO-ers waren laaiend enthousiast over deze ochtendwandeling. We vreesden het ergste wat het weer betreft, maar het werd verrassend mooi en zonnig. Je krijgt wat je verdient zeggen we dan.

Lees het verslag en kijk bij de foto's. Ze zijn dit keer van Daan Vlemmix. Dank je wel Daan, ze zijn erg mooi.

 

Curlen

Een groot succes, 30 leden hebben een gezellige middag beleefd. Iedereen kan het, de een wat beter dan de ander, dat wel. De winnaars van 2017 zijn Jo van Asten en Hans Verrijt. Ze haalden 182 punten en wonnen alle wedstrijden. Petra Kuijpers heeft een mooie accomodatie voor deze leuke activiteit. Ik weet zeker dat we volgend jaar weer een mooie groep bij elkaar zullen krijgen voor een jaarlijks terugkerende traditie. Ik ben volgend jaar zeker weer van de partij.

Lees het verslag en kijk bij foto's.

 

Niftrik 2017

De tweedagse naar Niftrik was een groot succes, gezellig volk, mooie tocht en een prachtig hotel. De deelnemers, 17 in totaal, hebben lekker gegeten, gefietst, gekaart en gebuurt. De organisatie was in handen van Jo en Ton, het was voortreffelijk geregeld, waarvoor dank.

Kijk bij foto's en lees het hele verslag.

Cursussen

Diverse computercursussen

Je bent nooit te oud om te leren. Op dit moment zijn er nog geen cursussen gepland.

Lees meer bij: cursussen!