Welkom op de site van KBO-Reek.

KBO-Reek is opgericht op 12 september 1959 als ouderenbond "St. Donatus Reek". In december 2004 hebben wij onze naam gewijzigd in " KBO-Reek".

KBO-Reek organiseert diverse aktiviteiten voor haar leden.

Het bestuur is samengesteld uit:

Harrie van Dongen, voorzitter tel.0486-472669

E-mail: dobisreek@gmail.com

Willy Heurkens, secretaris tel. 06-20181617

E-mail: heurkenswf@gmail.com

Wim van den Hazelkamp, penningmeester tel.0486-475733

E-mail: w_hazelkamp@hotmail.com

Francien Bloemers-van Loon, bestuurslid tel.0486-471580

E-mail: josenfrancien@home.nl

Teeja Bogman, bestuurslid tel. 0486-473208

E-mail: teeja.bogman@kpnmail.nl

10 tips om langer zelfstandig te blijven.
  1. Durf hulp te vragen als dat nodig is aan familie en vrienden. Veruit de meeste mensen helpen graag!
  2. Gun u uzelf contactmomenten met uw omgeving. Probeer bijvoorbeeld vaste afspraken te maken, bijvoorbeeld een wekelijkse lunch met een goede vriendin of vriend.
  3. Blijf uw hobbies doen; kaarten, puzzelen, bridgen, handwerken etc. U kunt u ook opgeven voor een vereniging als die in de buurt is.
  4. Maak een persoonlijke telefoongids met belangrijke telefoonnummers voor verschillende onderwerpen, zodat u makkelijk weet wie u in welke situatie kunt bellen. Maak bijvoorbeeld een lijstje met namen en telefoonnummers voor onderwerpen zoals boodschappen doen, een klusje in huis of tuin, een formulier invullen, een huishoudelijk klusje of om u ergens naar toe te brengen en/of op te halen.
  5. Inspecteer uw huis op onveilige plekken, zoals losse kleedjes, wankele trappen.
  6. Neem een hondje of kat tegen eenzame momenten. Als dat geen optie is, misschien kunt u wel af en toe oppassen op een huisdier via Stichting Oopoeh.
  7. Onderzoek wat er allemaal te doen is in buurthuizen en probeer daar al vroeg eens aan deel te nemen
  8. Probeer zoveel mogelijk te bewegen; wandelen, fietsen. Het liefst elke dag.
  9. Lucht het huis regelmatig, dat is goed voor de fysieke en mentale gezondheid. ’s Ochtends en ’s avonds 15 minuten twee ramen tegenover elkaar open zetten maakt al veel verschil.
  10. Blijf het nieuws volgen via TV, radio en krant.
Cliëntondersteuner

Cliëntondersteuner helpt ouderen bij Wmo-vragen;
Iedereen die zich tot de gemeente wendt voor bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, zorg, hulpmiddelen of woningaanpassing, heeft daarbij recht om hulp en bijstand te krijgen van een gratis en onafhankelijke cliëntondersteuner. Die ondersteuner bespreekt desgewenst hoe het proces van een aanvraag loopt en geeft een toelichting op de regelgeving en de procedures. En kan aanwezig zijn bij het gesprek met de gemeente. Later wordt gecontroleerd of het verslag van het onderzoeksgesprek correct is. Dat is belangrijk, want op basis van dit verslag bepaalt de gemeente welke hulp of zorg de aanvrager krijgt. De ondersteuner kan ook helpen bij het maken van bezwaar tegen een beslissing van de gemeente.

Wat doen cliëntondersteuners voor u?

• Helpen bij het formuleren van de hulpvraag.
  • Informatie en advies geven.
  • Ondersteunen bij het kiezen van een passende zorgaanbieder.
  • Helpen bij het opstellen van een zorgplan.
  • Bemiddelen wanneer u er met uw zorgaanbieder niet uitkomt.

Voor wie is de cliëntondersteuner bedoeld?
Vooral senioren zullen gebruik willen maken van de door Stichting VBOB opgeleide cliëntondersteuners. Met uw KBO afdeling heeft de vrijwillige cliëntondersteuner een vrijwilligersovereenkomst om de leden te ondersteunen over vragen die betrekking hebben op de uitvoering Wmo.

Informatie en contact;

De vrijwillige cliëntondersteuner van KBO, Wim van Dalen is rechtstreeks bereikbaar via

telf.  0486 452054  mob. 06 12717761 of per email w.vandalen@xs4all.nl

december 2017
di 19.Kerstviering (Het Wapen van Reek)

januari 2018
di 02.Kaarten maken (Het Wapen van Reek)
09:30 => 11:30

ma 08.Wandelen

di 16.Vrijwilligersmiddag (Het Wapen van Reek)

wo 17.Wandelen

vr 19.Bingomiddag (Het Wapen van Reek)

za 27.Pronkzitting voor 55+ (Het Wapen van Reek)

Laatste nieuwtjes

26 april 2017:

Theo Hendriks uit Reek heeft woensdag een koninklijke onderscheiding ontvangen en is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

11 februari 2017:

Tijdens de pronkzitting ontving Harrie van Dongen het KeeKelebeeldje uit handen van Prins Tuut vanwege al zijn inzet voor Reekse senioren.

Aktiviteiten

Maandag: Diverse activiteiten