welkom

(Scroll met de muis naar beneden voor volledig overzicht.)

Welkom op de site van KBO-Velp.

In de rechterkolom ziet u in het kort wat u daar kunt vinden.

Klik op hetgeen is onderstreept en u krijgt de gehele tekst op uw scherm.

't TREFPUNT:

Natuurlijk weet u, dat er in ons gemeenschapshuis vele, zo niet alle activiteiten plaatsvinden en dat het geleid wordt door professionele krachten.

't Trefpunt is ook open op de 1ste en 3e zondag van de maand van 13.00-16.00 uur voor een kopje koffie of thee met vlaai. Daarnaast is er natuurlijk ook een biertje of frisje te koop voor een redelijke prijs.

10 tips om langer zelfstandig te blijven.
  1. Durf hulp te vragen als dat nodig is aan familie en vrienden. Veruit de meeste mensen helpen graag!
  2. Gun u uzelf contactmomenten met uw omgeving. Probeer bijvoorbeeld vaste afspraken te maken, bijvoorbeeld een wekelijkse lunch met een goede vriendin of vriend.
  3. Blijf uw hobbies doen; kaarten, puzzelen, bridgen, handwerken etc. U kunt u ook opgeven voor een vereniging als die in de buurt is.
  4. Maak een persoonlijke telefoongids met belangrijke telefoonnummers voor verschillende onderwerpen, zodat u makkelijk weet wie u in welke situatie kunt bellen. Maak bijvoorbeeld een lijstje met namen en telefoonnummers voor onderwerpen zoals boodschappen doen, een klusje in huis of tuin, een formulier invullen, een huishoudelijk klusje of om u ergens naar toe te brengen en/of op te halen.
  5. Inspecteer uw huis op onveilige plekken, zoals losse kleedjes, wankele trappen.
  6. Neem een hondje of kat tegen eenzame momenten. Als dat geen optie is, misschien kunt u wel af en toe oppassen op een huisdier via Stichting Oopoeh.
  7. Onderzoek wat er allemaal te doen is in buurthuizen en probeer daar al vroeg eens aan deel te nemen
  8. Probeer zoveel mogelijk te bewegen; wandelen, fietsen. Het liefst elke dag.
  9. Lucht het huis regelmatig, dat is goed voor de fysieke en mentale gezondheid. ’s Ochtends en ’s avonds 15 minuten twee ramen tegenover elkaar open zetten maakt al veel verschil.
  10. Blijf het nieuws volgen via TV, radio en krant.
Is pinnen gevaarlijk?!

Enkele punten, waarmee je het risico kunt miniseren:

- laat het maximum bedrag bijstellen door de bank

- laat nooit iemand meekijken

- scherm met één hand het paneel af

- vertel de pincode nooit aan anderen, de bank belt nooit met deze

vraag

- gaat er wat dan ook fout, stop met pinnen en ga de bank binnen

- kijk even om je heen, voordat je pint

- pas kwijt?? Zo snel mogelijk blokkeren....., dus

- bel het blokkeringsnummer(altijd bij je hebben)

december 2017