Kring Eindhoven

De KBO Kring Eindhoven werd op 1 maart 1951 opgericht. In 2016 wordt dus het 65-jarig jubileum gevierd. Op dit moment heeft Eindhoven 15 zelfstandige KBO-afdelingen die geworteld zijn in de buurten van Eindhoven.  De KBO Kring Eindhoven ondersteunt en faciliteert deze zelfstandige KBO Afdelingen. In Eindhoven werkt de KBO samen met drie andere ouderenorganisaties: ANBO; PCOB en PVGE afd. Eindhoven.

De Eindhovense KBO Afdelingen maken deel uit van KBO-Brabant. KBO-Brabant telt circa 132.000 leden die in zo’n 300 lokale Afdelingen zijn vertegenwoordigd. De KBO werd bijna 70 jaar geleden in Brabant opgericht en KBO-Brabant behoort tot de drie grootste seniorenverenigingen in Nederland. Daarnaast is het de grootste vereniging in de provincie Noord-Brabant. KBO Brabant ondersteunt en faciliteert de KBO-afdelingen en Kringen.

KBO leden zijn de ruggengraat van de Afdelingen en zij zijn met de andere vrijwilligersorganisaties de ruggengraat van de samenleving.

Kringen en Afdelingen
Klik op onderstaande kaart om de KBO bij u in de buurt te vinden.