Welkom bij Senioren Belangen Riel

informatie

Beste Bezoeker.

Fijn dat u even op onze website komt kijken daar zijn we heel erg blij mee.

Klik hieronder op het item waar u meer over wil weten.

Lid worden     Belangstelling

Oproep pensioen enquete

Doet u mee met de pensioenenquête? Resultaten worden aan minister Koolmees gepresenteerd

Wij horen graag uw mening omtrent het pensioenstelsel, en daarom hebben we onderzoeksbureau Motivaction gevraagd hier onafhankelijk onderzoek naar te doen. De uitkomsten van deze enquête worden gepresenteerd op een debatmanifestatie over het pensioenstelsel op 19 november - in de Jaarbeurs van Utrecht op 19 november - in aanwezigheid van minister Koolmees.

Wellicht ziet u mogelijkheden dit bericht nog onder de aandacht te brengen bij leden van uw Afdeling, bijvoorbeeld via uw website. Klik hier verder voor meer informatie op onze website en om mee te doen.  Dat kan tot 19 oktober. Uw antwoorden zijn anoniem en eventuele internetgegevens van u worden na afloop vernietigd.

KBO-Brabant

Belangenvereniging van senioren

Aan de leden van KBO-Brabant t.a.v. de voorzitters en secretarissen van Kringen en Afdelingen

Datum Kenmerk Onderwerp

: 24 september 2018 : 2018/185281/LB.WS : pensioen enquête

Geachte leden van KBO-Brabant,

De samenwerkende ouderenorganisaties (CNV Senioren, FNV Senioren, KBO-Brabant, KBO-PCOB, KNVG, NVOG, NOOM, De Unie en de actiegroep Verontruste Ouderen) organiseren in aanwezigheid van minister Koolmees op 19 november 2018 een debat manifestatie rond pensioenen in de Jaarbeurs te Utrecht.

Wat vinden wij belangrijk voor een goed pensioen en wat zijn voor ons de grootste problemen?

Wij willen hierbij ook erg graag uw mening weten. Daarom hebben wij het gerenommeerde onderzoeksbureau Motivaction gevraagd hier onafhankelijk onderzoek naar te doen.

Via de volgende internetlink https://xs.motivaction.nl/onderzoek/kbo-brabant kunt u meedoen met dit onderzoek. Wij zouden dit zeer op prijs stellen. De enquête moet binnen de periode 28 september tot en met 19 oktober ingevuld worden. Alleen binnen deze periode werkt de internetlink en een uitleg hoe in te loggen gaat hierbij.

Uw antwoorden zijn anoniem en eventuele internetgegevens van u worden na afloop vernietigd. Omdat wij niet al onze leden op deze manier zullen bereiken vragen wij u oud collega's hier ook attent op te maken en de internetlink door te geven.

De uitkomsten van deze enquête zullen worden gepresenteerd in aanwezigheid van de minister.

Met vriendelijke groet,

Leo Bisschops, voorzitter

KBO-Brabant Postadres : Postbus 3240, 5203 DE 's-Hertogenbosch Bezoekadres : Albert Luthulilaan 10, 5231 HV 's-Hertogenbosch Telefoon : (073) 644 40 66

E-mail : info@kbo-brabant.nl Website : www.kbo-brabant.nl IBAN : NL27 FVLB 0226 8786 51 BIC : FVLBNL22 Kyk : 17141929

Senioren Belangen Riel (SB-Riel) ging op bezoek in/bij de Tweede Kamer op woensdag 10 oktober 2018.

Op verzoek van CDA-kamerlid René Peters uit Oss brachten wij een bezoek aan de Tweede Kamer. Met een volle bus – met leden van SB-Riel en KBO-Goirle – togen wij op een zonnige oktoberdag naar Den Haag.

Bij de bezoekersingang vond eerst een security-check plaats – vergelijkbaar met de toegangscontrole op een vliegveld - waarna we het gebouw in mochten. We werden ontvangen door 2 persoonlijke medewerkers van de heer Peters, die onze gids waren voor de rest van de middag.

Na een gezamenlijke prima lunch, hadden we eerst een gesprek met onze gastheer. Hij vertelde ons zeer globaal hoe zijn werkagenda er uit zag en hoe binnen zijn fractie voor de diverse onderwerpen woordvoerders zijn aangesteld.

Ben je woordvoerder voor een bepaald onderwerp, dan sta jij o.a. de pers te woord en deel je het partijstandpunt mee.

De werkzaamheden van een kamerlid zijn dus bestuderen van stukken, deelnemen aan debatten, maar ook op werkbezoek gaan om je te oriënteren op bepaalde onderwerpen. Daarnaast geven kamerleden regelmatig presentaties/lezingen.

Hierna kregen we een korte rondleiding door het prachtige gebouw van de Tweede Kamer en namen we plaats op de publieke tribune van de Plenaire zaal.

Tijdens debatten mogen bezoekers daar plaatsnemen en het debat gadeslaan; men mag uiteraard geen commentaar geven of zich mengen in het debat.

Ook bezochten we de zogenaamde Handelingenkamer – dit is een prachtige kamer; eigenlijk een bibliotheek. Alles wat tijdens de debatten in de Tweede Kamer wordt gezegd, wordt genoteerd en opgeslagen in deze boeken/bibliotheek.

Vanaf ca. 1815 is alles genoteerd – dus er staan nog heel veel handgeschreven boeken met verslagen; inmiddels is begonnen om deze te digitaliseren.

Samenvattend was het een zeer leerzaam en interessant bezoek; een stuk wijzer over onze democratie en een goed beeld van de Tweede Kamer – die we bijna dagelijks op het journaal zien -  gingen we weer terug naar Riel

Wilt u meer weten over onze vereniging bezoek dan onze website www.sb-riel.nl  of stuur een mailtje met uw vraag naar secretariaat@sb-riel.nl

(terugkerende) Activiteiten

Meer informatie over deze terugkerende activiteiten vindt u hier.

Ouderengym 10:00 - 11:00
Kaarten- spelletjesmiddag 13:30 - 16:30
Schilderen / tekenen 19:30 - 22:00

Yoga                     08:45 - 09:45
Yoga 10:00 - 11:00

Fietsen (bij goed weer)

vertrek 13:00

Wandelen

vertrek 09:30

Jeu de Boules

vanaf 13:30

Koersbal (2e v/d mnd niet) 14:00 - 16:30
Bingo(alleen 2e v/d maand 14:00 - 16:00

Dorpscollectief Zorg en Welzijn Riel

Elke donderdagmiddag van 13.00 - 14.00 uur inloopspreekuur door een van de Dorpsondersteuners in de Leybron in Riel.

Telefoon 06 - 386 92845

Tekstblok

Fotowedstrijd.

De komende tijd kunnen jullie weer naar hartelust foto's insturen voor de fotowedstrijd.

Het thema is: herfst.

Inzenden kan tot 1 november naar

werkgroeproc@sb-riel.nl

Bezoekers op de website
U bent vandaag de 3e bezoeker.
Gisteren gingen 1 personen u voor.
Vorige week werd SB-Riel bezocht door 2 bezoekers.