Welkom bij Senioren Belangen Riel

informatie

Beste Bezoeker.

Fijn dat u even op onze website komt kijken daar zijn we heel erg blij mee.

Klik hieronder op het item waar u meer over wil weten.

Lid worden     Belangstelling

Senioren Belangen Riel (SB-Riel) ging op bezoek in/bij de Tweede Kamer op woensdag 10 oktober 2018.

Op verzoek van CDA-kamerlid René Peters uit Oss brachten wij een bezoek aan de Tweede Kamer. Met een volle bus – met leden van SB-Riel en KBO-Goirle – togen wij op een zonnige oktoberdag naar Den Haag.

Bij de bezoekersingang vond eerst een security-check plaats – vergelijkbaar met de toegangscontrole op een vliegveld - waarna we het gebouw in mochten. We werden ontvangen door 2 persoonlijke medewerkers van de heer Peters, die onze gids waren voor de rest van de middag.

Na een gezamenlijke prima lunch, hadden we eerst een gesprek met onze gastheer. Hij vertelde ons zeer globaal hoe zijn werkagenda er uit zag en hoe binnen zijn fractie voor de diverse onderwerpen woordvoerders zijn aangesteld.

Ben je woordvoerder voor een bepaald onderwerp, dan sta jij o.a. de pers te woord en deel je het partijstandpunt mee.

De werkzaamheden van een kamerlid zijn dus bestuderen van stukken, deelnemen aan debatten, maar ook op werkbezoek gaan om je te oriënteren op bepaalde onderwerpen. Daarnaast geven kamerleden regelmatig presentaties/lezingen.

Hierna kregen we een korte rondleiding door het prachtige gebouw van de Tweede Kamer en namen we plaats op de publieke tribune van de Plenaire zaal.

Tijdens debatten mogen bezoekers daar plaatsnemen en het debat gadeslaan; men mag uiteraard geen commentaar geven of zich mengen in het debat.

Ook bezochten we de zogenaamde Handelingenkamer – dit is een prachtige kamer; eigenlijk een bibliotheek. Alles wat tijdens de debatten in de Tweede Kamer wordt gezegd, wordt genoteerd en opgeslagen in deze boeken/bibliotheek.

Vanaf ca. 1815 is alles genoteerd – dus er staan nog heel veel handgeschreven boeken met verslagen; inmiddels is begonnen om deze te digitaliseren.

Samenvattend was het een zeer leerzaam en interessant bezoek; een stuk wijzer over onze democratie en een goed beeld van de Tweede Kamer – die we bijna dagelijks op het journaal zien -  gingen we weer terug naar Riel

Wilt u meer weten over onze vereniging bezoek dan onze website www.sb-riel.nl  of stuur een mailtje met uw vraag naar secretariaat@sb-riel.nl

(terugkerende) Activiteiten

Meer informatie over deze terugkerende activiteiten vindt u hier.

Ouderengym 10:00 - 11:00
Kaarten- spelletjesmiddag 13:30 - 16:30
Schilderen / tekenen 19:30 - 22:00

Yoga                     08:45 - 09:45
Yoga 10:00 - 11:00

Fietsen (bij goed weer)

vertrek 13:00

Wandelen

vertrek 09:30

Jeu de Boules

vanaf 13:30

Koersbal (2e v/d mnd niet) 14:00 - 16:30
Bingo(alleen 2e v/d maand 14:00 - 16:00

Dorpscollectief Zorg en Welzijn Riel

Elke donderdagmiddag van 13.00 - 14.00 uur inloopspreekuur door een van de Dorpsondersteuners in de Leybron in Riel.

Telefoon 06 - 386 92845

Tekstblok

Fotowedstrijd.

De inzendtermijn om foto's voor de fotowedstrijd in te sturen is inmiddels verstreken

Alle inzenders hartelijk dank.

werkgroeproc@sb-riel.nl

Bezoekers op de website
U bent vandaag de 1e bezoeker.
Gisteren gingen 3 personen u voor.
Vorige week werd SB-Riel bezocht door 1 bezoekers.