Welkom

Welkom op de website van KBO Baarle Nassau     

                                                                            

 

Speciale activiteiten / Belangrijke informatie

    Vrijdag 21 juli en vrijdag 25 augustus, kaartmiddag bij Janshove. Aanvang 14.00 uur.

    Zondagmiddag 23 juli, tuinfeest bij Janshove. Meer info.

    Woensdag 2 augustus, hebt u zin om deel te nemen aan een KBO Midden-Brabant Golfdag op de Golfbaan in Esbeek of, als u nog nooit hebt gegolfd, in een kennismakingsclinic? Klik dan hier

    Zaterdag 12 augustus, optreden Enclavekoor in Baarle Nassau in Janshove. Aanvang 14.30 uur.

    Vrijdag 25 augustus, onze heerlijke, gezellige, jaarlijkse barbecue  in de tuin van het Cultureel Centrum.

    Zondag 27 augustus, ook zin om deel te nemen aan fietshappening 'De Schakel' in de Antwerpse Kempen? Klik dan hier

    Zaterdag 9 september, optreden Enclavekoor in de Hoogt in Alphen. Aanvang 14.30 uur.

    Zondag 17 september, matinee bij Janshove. Aanvang 14.30 uur.

Zaterdag 7 oktober, organiseert KBO Enclavekoor Baarle-Nassau een bijzonder leuke Korenmiddag. Optredens van ZangRiela uit Riel, Nispen Vocaal uit Nispen en Enclavekoor uit Baarle-Nassau. Plaats: aula van het Cultureel Centrum in Baarle. Aanvang 13.30 uur. Einde 17.00 uur.

    Dinsdag 14 november, optreden Enclavekoor in zorgcentrum st Franciscus in Gilze. Aanvang 14.15 uur.


    In verband met een tweetal signalen (waarschijnlijk geen babbeltruc, maar wel het verkopen van een alarmsysteem aan client) die ons bereikten afgelopen week brengen wij graag de folder "Babbeltruc" onder uw aandacht. Meer informatie

    De gemeente Baarle-Nassau ondersteunt financieel inwoners met een laag inkomen. Meer informatie

    Hebt u interesse om als werkgroeplid een fijne en zinvolle bijdrage te leveren aan de activiteiten voor dementerenden in het Alzheimercafé in de Geerhof in Chaam? Meer informatie

    Het bestuur van onze vereniging wil heel graag voorkomen dat u bijvoorbeeld slachtoffer wordt van een babbeltruc!  Voor meer informatie hierover en andere tips van de politie op het terrein van o.a. veilig pinnen en veilig omgaan met telefoon of computer, klik hier.

Aanmelden/inschrijven

Wilt u zich aanmelden,

- als lid, klik hier.

- voor een activiteit, klik hier

- voor het verrichten van een klusje door een van de klussers van onze hulp- en klussendienst, klik hier

- voor het ontvangen van nieuwsbrieven van onze vereniging op uw e-mailadres, klik hier

Laatste nieuws

 

Onze klussers willen u graag helpen!

 

Zit u met de handen in het haar omdat er een kleine klus in of rond uw huis verricht moet worden waar u tegenop ziet?  
Geen probleem!

Acht handige vrijwilligers van KBO Baarle en Ulicoten zijn graag bereid om dat klusje voor u te klaren!

Met de klussendienst willen wij er een bijdrage aan leveren dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

 

De kleine karweitjes moeten te maken hebben met het opheffen van ongemakken en onveilige situaties in en om uw huis, en waarvoor u een commercieel bedrijf niet kunt laten komen.
In principe moet de klus binnen 2 uur geklaard zijn. De prijs is bijzonder laag, namelijk 5 euro per uur + een vergoeding voor eventuele auto- en materiaalkosten.

 

Wie kunnen een beroep doen op de klussendienst?

Deze is er voor leden van KBO Baarle en Ulicoten. Maar ook voor inwoners van Baarle-Nassau, Castelre en Ulicoten die géén lid zijn van de KBO maar die door een handicap of chronische ziekte niet in staat zijn om kleine klusjes te doen. We denken daarbij ook aan gasten van Zonnebloem Baarle.

 


Klusser Huub Smeets aan het werk bij een van de KBO leden

 

Voorbeelden van mogelijke klussen:
Het ophangen van een schilderijtje, het plaatsen van beugels op het toilet of badkamer, het vervangen van een kraan, het plaatsen van een rookalarm, een klemmende deur afschaven, een gootsteen ontstoppen, een trapleuning vastzetten, bijvullen en ontluchten van de Cv-installatie, repareren van de deurbel, sloten repareren / vervangen, bouwpakket van een meubelstuk in elkaar zetten, een gordijnrail ophangen, een tochtstrip aanbrengen, vastzetten van klinken, enzovoort.

Het zijn maar kleine ingrepen, maar als u het zelf niet kunt of niemand in de buurt heeft om u te helpen is het fijn als er iemand is die het voor u kan doen. De eerste mensen die door de klussers zijn geholpen, toonden zich erg tevreden over de geboden hulp!

 

Met Henk Gulickx kunt u voor een klusafspraak contact opnemen  

 

Hoe bereikt u de klussendienst van de KBO?
U kunt telefonisch contact opnemen met bestuurslid Henk Gulickx van KBO Baarle. Zijn telefoonnummer is 013 507 8335. Mailen kan ook: hg_ag@kpnmail.nl

Leg uw probleem uit en hij zorgt ervoor dat een van de KBO-klussers met u een afspraak maakt om de klus te klaren.

Beste mensen, aarzel niet en bel of mail gerust. De klussers staan voor u klaar!

 

 

Dineren bij De Lantaern was een succes!

 

 

De dit jaar voor het eerst georganiseerde avondjes ‘Samen uit dineren’ bij Baarlese horecagelegenheden, blijken een doorslaand succes te zijn. Dit keer was het de beurt aan eetcafé De Lantaern aan de Molenstraat in Baarle-Hertog.

Ver voor de klok van half zes hadden diverse gasten er al een goed plaatsje

uitgezocht. Ze hadden er kennelijk zin in.

 

 

Om 18.00 uur, toen iedereen aanwezig was (het was weer volle bak), was het de beurt aan Hennie van Hout om iedereen te verwelkomen.

Herman Troost van De Lantaern gaf nog even een heldere uitleg over het hoofdgerecht dat ditmaal bestond uit 3 mooie schalen met als inhoud, vlees, kip en vis.

Dit alles werd aangevuld met frietjes, aardappelkroketjes en een heerlijke verse salade met spekjes. Het voorgerecht, tomatensoep of een salade van gerookte zalm viel bij iedereen al direct goed in de smaak.

Als afsluiter was er de vruchtenbavarois en niet te vergeten de heerlijke chocolademousse die smaakten naar meer....

 

 

Nagenieten

Al met al was het een zeer smaakvol diner waarin de liefde van de kok voor zijn vak duidelijk te proeven was.

Na afloop van het diner gingen veel deelnemers naar het terras om nog even lekker uit te buiken en na te kaarten. Of het nu aan de sfeer, het weer of aan de bediening lag....het was met recht een avond die er zijn mocht.

Loes en Herman, samen met jullie overige personeel, hebben onze gasten van KBO Baarle-Nassau hebben het erg naar de zin gehad in jullie Eetcafé waarvoor nogmaals onze welgemeende dank.

Chapeau !!!

 

 

Volgend diner

Nu de drukke zomermaanden voor de restauranthouders voor de deur staan, nemen we even een pas op de plaats. Het volgend diner staat gepland op donderdagavond 28 september 2017 bij restaurant ‘De twee Leeuwen’ aan het Kerkplein in Baarle. Begin september volgt nadere informatie.

 

Kijk ook even in ons fotoalbum, daar staan nog meer leuke foto's van deze geslaagde avond. Klik hier.

 

 

Gezellige afsluiting Sjoelseizoen 2016-2017


Nu de zomer (hopelijk) weer in aantocht is en voor velen de vakanties in het vooruitzicht zijn, is het sjoelseizoen 2016-2017 ook weer aan zijn einde gekomen. De leden waren dan ook bijna allen aanwezig om het seizoen af te sluiten met een heerlijke en prima verzorgde koffietafel in Café - Restaurant de Lindeboom.

 

Namens zijn medecoördinatoren, Lies Kusters en Toos van de Lindeloof, heette Frans Zirkzee iedereen van harte welkom. Frans gaf eerst even een terugblik naar het afgelopen seizoen en daarna een uitgebreide opsomming van de gemiddeldes die zijn behaald of behaald moesten worden op de wekelijkse sjoelmiddag. Het was fantastisch hoe hij alles zo keurig en netjes had uitgerekend en aan het papier heeft toevertrouwd, een groot applaus was hier dan ook op zijn plaats. Na de toelichting en opsomming van Frans werd er dan ook gretig gebruik gemaakt om de standen en rangen te bekijken en dit uitgebreid met elkaar te bespreken.

 

 

De uitslagen
Er is het afgelopen seizoen ook weer in drie klassen gesjoeld, de A klasse, B klasse en de C klasse, zodat ieder naar eigen kunnen en vermogen zijn bonuspunten kon behalen. Voor de eerste drie in elke klasse was er een prijsje beschikbaar. Lies Kusters sjoelde het afgelopen seizoen zelfs 9x 148 punten, Corry Hoevenaar lukte dit 2x en Jos Versmissen behaalde 1x deze totaalscore in één beurt gooien, proficiat met deze scores.

Enkele cijfertjes op een rij. Er zijn nu 35 leden bij deze activiteit. Er is 35 keer gesjoeld dit seizoen, gemiddeld over het gehele seizoen genomen waren er 27 deelnemers per middag aanwezig.

De eindrangschikking van de verschillende klassen ziet er als volgt uit.

A klasse: 1 Ad Gulickx, 2 Rini de Wit, 3 Toos van de Lindeloof

B klasse: 1 Ria Willemsen, 2 Annie Verschueren, 3 Frans Beekmans

C klasse: 1 May Bierens, 2 Marga Muurlinks, 3 Sjef Bierens.


Start nieuwe sjoelseizoen 2017-2018
De start staat gepland op maandag 4 september om 13.30 uur. Mocht u ook graag met ons een fijne en ontspannen middag gezellig bezig willen zijn met sjoelen geeft u zich dan even op bij een van de coördinatoren van deze activiteit, u bent van harte welkom.
Twijfelt u nog? U kunt altijd één of meerdere keren op vrijblijvende basis eens mee komen doen of komen kijken. Voor opgave of meer informatie over deze activiteit kunt u altijd even bellen met een van de coördinatoren, Mevr. Lies Kusters 013 5078670, Mevr. Toos van de Lindeloof 013 5079057 of Dhr. Frans Zirkzee 06 40000322. Ook op onze website KBO Baarle-Nassau vindt u informatie en foto’s over het sjoelen en ook alle andere activiteiten die er voor u georganiseerd worden door KBO Baarle-Nassau.

 

 

Dagreis naar Leiden en de Leidsche Rijn viel in de smaak!

 

 

KBO Baarle-Nassau ging donderdag 11 mei op dagreis naar Leiden en de Leidsche Rijn.
Om half 9 stonden 86 leden klaar bij de Boerenbond op de Parallelweg om te vertrekken naar Haarzuilens in de buurt van Utrecht.
Na een rit van 2 uur met chauffeur Hans in een dubbeldekker kwamen we om 11 uur aan in het mooie authentieke plaatsje Haarzuilens.

Daar werden we ontvangen met koffie/thee en gebak in het mooie café-restaurant Het Wapen van Haarzuylens.

 

 


De eerste rit van de dag ging naar de Leidsche Rijn, de jongste en grootste VINEX-locatie in Nederland, die wordt gezien als een grote buitenwijk van de stad Utrecht.

De gids die ons begeleidde vertelde van alles over woongroepen, huizenstijlen, grote bedrijven die meermaals failliet gingen, maar ook over de mooie Vechtstreek in de buurt van Utrecht, waar de goedbemiddelde Nederlanders vroeger een optrekje van miljoenen waarde hadden.

Na deze tocht werden we verwacht voor de lunch wederom in Het Wapen van Haarzuylens. Deze was zoals bekend bij de reizen van Van Mook weer prima verzorgd, zodat niemand iets tekort kwam.

 

   

 

De namiddagtocht bracht ons dwars door het groene hart van Nederland naar een van de oudste steden van Nederland, Leiden.

De bus stopte op de Witte Singel en via een bruggetje over een van de vele grachten van Leiden ging het gezelschap naar de botanische tuin van de universiteit, de Hortus Botanicus. Daar werd de groep in twee delen gesplitst.

De eerste groep ging dwars door de tuin naar de aanlegsteiger bij de sterrenwacht, alwaar een boottocht begon met schipper Erik en zijn boot Titus van rederij Rembrandt, een hele lage excursieboot, die door de smalle grachten van Leiden en onder extreem lage bruggetjes door het centrum voer. De schipper vertelde ons over de historische plaatsen van Leiden, de diverse molens, de oude handelshuizen, de woonboten en zelfs de sterrenwacht.

Ondertussen bezochten de overige 45 KBO-ers de tuinen van de Hortus en sommigen nuttigden een drankje op het zonnige terras aldaar. Na een uur varen werd er gewisseld. Iedereen was enthousiast over dit bezoek aan Leiden.

 

     

 

De terugtocht werd, wat later dan gepland, begonnen richting Wagenberg. Daar mochten we genieten van een goed verzorgd diner in Zalencomplex De Ruif.

Op het einde van deze maaltijd werd er ook nog feestelijk gedeind aan tafel op de muziek van de eigenaar, die ons al tijdens de maaltijd met livemuziek had vergast.

 

 

Het was een schitterende uitstap met prachtig weer. De bedankreis van de firma Van Mook is gepland op woensdag 15 november naar het witte stadje Thorn.

We hopen dan weer een dubbeldekker te kunnen bestellen voor onze reislustigen.

Voor de driedaagse busreis naar Friesland in september zijn er ook nog enkele plaatsen beschikbaar (zie elders op deze site).

 

Van deze dagreis zijn nog meer mooie foto's gemaakt, klik hier om alle foto's te bekijken.

 

 

 

Jeu de Boules is weer gestart

 

 

Vanaf woensdagmiddag 3 mei wordt er weer gezellig Jeu de boules gespeeld op de banen achter verzorgingshuis Janshove in de Rector van de Broekstraat.

We hebben nu al twee keer gespeeld onder het genot van een fijn zonnetje. Het aantal deelnemers is echter nog gering.

We zouden het dan ook prettig vinden u daar als nieuwe speler te mogen begroeten.

 

 

Het spel kan eigenlijk door zo wat iedereen beoefend worden. Er wordt niet gespeeld om een rangschikking of tijdens een onderlinge competitie te scoren.

We spelen weliswaar om te willen ‘winnen’, maar gezelligheid en ontspanning staan voorop.

Na het werpen van twee rondes drinken we samen een consumptie. Na de pauze werpen we in gezamenlijk overleg nog een of twee rondes.

We hopen van ganser harte dat er nog meer mensen zich aansluiten bij deze ontspannende activiteit.

 

 

We beginnen telkens om 13.30 uur. Deze activiteit gaat nagenoeg altijd door, mits het weer het maar enigszins toelaat.

Deelname staat voor iedereen open. We hopen u te kunnen verwelkomen op woensdagmiddag.

 

 

Wilt u eerst meer info, kijk even op onze site www.kbobaarlenassau.nl

U kunt desgewenst ook bellen met de coördinator van deze activiteit, Fans Zirkzee. Zijn telefoonnummer is 06-400 00 322.

 

 

 

Huis-aan-huis brochure KBO Baarle valt in de smaak!

 

De huis-aan-huis brochure ‘KBO Baarle stelt zich aan u voor’ is inmiddels bij de inwoners van Baarle-Nassau en Castelre bezorgd. Hebt u onverhoopt de brochure nog niet ontvangen? Neem dan even contact op met André Moors, telefoon 06 521 80 388. Hij regelt dan dat bij u alsnog een exemplaar wordt thuis bezorgd.

De kleurenbrochure, prachtig opgemaakt en gedrukt door Koninklijke Drukkerij Em. de Jong, telt niet minder dan 60 pagina’s en 60 kleurenfoto’s. Er is alle reden voor onze vereniging om trots te zijn!

 

Dat blijkt ook uit de eerste lovende reacties die we hebben gekregen.

Op dinsdag 20 september jl. zijn de eerste exemplaren overhandigd aan burgemeester M. de Hoon-Veelenturf en wethouder J. Vermeer van de gemeente Baarle-Nassau (zie enkele foto’s bij dit artikel).

Voorzitter André Moors overhandigt aan burgemeester M. de Hoon-Veelenturf het eerste exemplaar van de brochure (Foto gemaakt door Hanne Dirven)

 

In de brochure staat o.a. beschreven wat de doelen zijn van onze vereniging en welke activiteiten er allemaal worden georganiseerd. Uiteraard is er ook aandacht voor enkele nieuwe activiteiten: Taiji/qi gong, Senioren in beweging (gymnastiek), de Hulp-en Klussendienst, Samen uit dineren en Meerdaagse busreizen. Via deze website, Ons Weekblad, Facebook, Lokale Omroep en via de maandelijkse informatieverstrekking, gevoegd als bijlage bij de ONS, houden wij u op de hoogte van ontwikkelingen op dit terrein.

Wethouder J. Vermeer neemt eveneens een exemplaar in ontvangst (Foto gemaakt door Hanne Dirven)

 

Erg leuk is dat naar aanleiding van de bezorging van de brochures de eerste nieuwe leden voor onze vereniging zich al hebben aangemeld.

Is uw interesse voor onze vereniging na het lezen van de brochure ook gewekt? Schroom niet, meld u aan. U bent van harte welkom!

In de brochure kunt u ook lezen dat we nog op zoek zijn naar meer vrijwilligers die handig zijn en die hun diensten willen aanbieden voor de Hulp- en Klussendienst. Ook daarvoor hebben zich al enkele mensen aangemeld. Geweldig toch!

V.l.n.r. penningmeester Joke Laurijssen, wethouder J. Vermeer, burgemeester M. de Hoon-Veelenturf, voorzitter André Moors en secretaris Cees Raats (Foto gemaakt door Hanne Dirven)

 

Via de link lees meer kunt u de brochure ook op uw computer bekijken.

 Voorzitter André Moors bladert met de nodige trots door de mooie brochure (Foto gemaakt door Hanne Dirven)

 

Alle nieuws artikelen
Onze klussers willen u graag helpen!
  Onze klussers willen u graag helpen!   Zit ......
Lees verder >
Meer nieuwsberichten...
KBO Baarle Nassau nieuwsarchief