Welkom op de website van KBO-Kring gemeente Steenbergen

Kring Steenbergen bestaat uit een 5-tal afdelingen uit de gemeente Steenbergen en vormt een ondersteunend en overkoepelend orgaan

Het belangrijkste doel van de KBO-Kring Steenbergen is het behartigen van de belangen van alle KBO-leden op het terrein van welzijn, wonen, zorg en vervoer. Daarnaast nemen de gezamenlijke Steenbergse KBO-afdelingen deel in de "GOOS" (Gemeentelijk Overleg Ouderenbonden Steenbergen).

Wat is een Kring

Een Kring is een zelfstandig orgaan tussen afdelingen en het hoofdbestuur van KBO-Brabant, om meer snelle en doelgerichte communicatie tussen beide te bevorderen. De Kring Steenbergen bestaat uit de afdelingen Dinteloord, Kruisland, Nieuw-Vossemeer, Steenbergen en de Welberg. De kringen bepalen mede het beleid van KBO-Brabant via de algemene ledenvergaderingen, waarbij de stemverhouding wordt bepaald naar rato van het aantal leden.

Opfriscursus verkeerskennis fietsers (VVN)

Fietsers opgelet! Gratis opfrissen van uw verkeerskennis?

Veilig Verkeer Nederland organiseert twee gratis fietsvoorlichtingen voor alle senioren inwoners in de gemeente Steenbergen. Deelname aan deze cursus is gratis.

Het aantal ouderen in onze samenleving stijgt snel. Zelfstandige mobiliteit is een belangrijke voorwaarde voor het behoud van eigen onafhankelijkheid. De fiets biedt voor veel ouderen een uitkomst. De laatste jaren is een stijgende trend te zien in het aantal ongevallen onder ouderen. Uw gemeente en Veilig Verkeer Nederland vinden het daarom belangrijk hier een gerichte voorlichting voor aan te bieden. De fietsvoorlichting voor ouderen richt zich op het veiliger deelnemen aan het verkeer met de fiets of e-bike.

Veilig Verkeer Nederland heeft deze voorlichting ontwikkeld, bestaande uit 2 uur theorieles voor fietsers. Hiermee wordt de kans geboden om uw kennis van de verkeersregels op te frissen. Doel van de voorlichting is dat de fietser veiliger en met meer plezier en zelfvertrouwen aan het verkeer deelneemt.

De voorlichtingen zijn op:

Maandag 18 december 2017 van 13.30 uur tot 15.30 uur in Steenbergen

Dinsdag 19 december 2017 van 13.30 uur tot 15.30 uur in Kruisland.

Is dit iets voor u?

U kunt zich tot 10 dagen voor aanvang van de voorlichting inschrijven op:

vvn.nl/opfrissteenbergen

U ontvangt ruim voor aanvang van de voorlichting de bevestiging met de locatiegegevens.