Ons Gesprek: in gesprek over levensvragen

Met het ouder worden ontstaan er vaak levensvragen. U blikt terug op uw leven, op dingen die zijn gebeurd, op keuzes die u heeft gemaakt. In deze tijd van corona kunnen zich nog intensere levensvragen aandienen, bijvoorbeeld doordat u niet op een voor u passende manier afscheid heeft kunnen nemen van een geliefde. Dan kan het fijn zijn om daar met iemand over te praten. Speciaal daarvoor is het project Ons Gesprek opgezet.

Hoe het werkt

Heeft u behoefte aan een goed gesprek over uw leven? Neemt u dan via KBO-Brabant contact op met beleidsmedewerker Eva Geelen. U kunt met haar in het kort bespreken welke vragen u bezighouden, waarna Eva u in contact brengt met één van onze, speciaal daarvoor opgeleide, vrijwilligers.

• Tijdens corona alleen telefonisch
  • 6 à 8 gesprekken met onze vrijwilliger
  • Voor leden en niet-leden
  • Gratis

Wat het u oplevert

Allereerst is het helend om u te uiten, helend om te ervaren dat er (zonder oordeel) naar uw verhaal geluisterd wordt. De gesprekken met de vrijwilliger leveren u verder op dat u:

• Nieuwe inzichten krijgt
  • Voor een andere benadering kiest
  • Tot een oplossing komt
  • Leert een situatie te accepteren

Maak kennis met onze vrijwilligers

Maar liefst 11 vrijwilligers kijken er naar uit om met u in gesprek te gaan. Zij zijn allen goed opgeleid en de meesten van hen zijn werkzaam geweest in het sociale domein. Hun beroepsmatige achtergrond loopt uiteen van geestelijk verzorger, theoloog, tot maatschappelijk werker tot verpleegkundige psychiatrie en alles wat daartussen ligt.

Wij zijn er om te luisteren en te helpen waar we kunnen.

Wilt u in gesprek?

Wilt u met één van onze vrijwilligers in contact komen? Klik dan hier of op de tekstballon hiernaast om het contactformulier in te vullen en kruis aan: ‘ik wil een gesprek aanvragen.’ Bent u niet zo handig met internet? Bel dan naar het kantoor van KBO-Brabant via 073 – 644 40 66. Een van onze medewerkers zal namens u het formulier invullen. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Wilt u vrijwilliger worden?

Wilt u óók dit zinvolle en zingevende vrijwilligerswerk doen? U kunt hierover overleggen met Eva Geelen. Klik dan hier of op de tekstballon hiernaast om een contactformulier in te vullen en kruis aan: ‘Ik wil graag vrijwilliger worden.’ Eva neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Het project Ons Gesprek
in de media