Jazz in Duketown: dansmiddag voor senioren 8 juni

 

Elk jaar wordt tijdens het Pinksterweekend het vierdaagse festival Jazz in Duketown gehouden in de hoofdstad van onze provincie: ‘s-Hertogenbosch. Dit jaar organiseerde de stichting Jazz in Duketown samen met KBO-Brabant voor het eerst een speciale Jazz-dansmiddag voor senioren. Zaterdag 8 juni vond deze plaats in Pand 18 in de Sint Jozefstraat, hartje stad.

Daverend succes, volgend jaar weer!

Men kon dansen op de livemuziek van Trio Old Spice, bestaande uit Peter van Beijnum op fluit en cajon, Toon Segers op de contrabas en Huub Lammers op gitaar. Ook Lindy Hop Vereniging JazzOut was van de partij. ‘Lindy Hop’ is een energieke, vrolijke en sociale Swing dans uit de jaren dertig en veertig. De dansleraren van JazzOut gaven  les in het dansen hiervan.

De dansmiddag was een daverend succes. Wij mochten samen met de vrijwilligers van Jazz in Duketown vele enthousiaste KBO-leden, maar ook niet-leden ontvangen. De leeftijd van de aanwezigen varieerde van 60 tot zelfs 87 jaar.

Vanaf het moment dat de liveband begon te spelen en de leraren van Jazz Out de mensen verzochten op de vloer te komen is deze niet meer leeg geweest. Zelfs als de band níet speelde werd er zelfs doorgedanst op de muziek die gedraaid werd. Het viel op dat het niet uitmaakte of mensen alleen gekomen waren, of dat men met een partner of met een vriend(in) deelnam; iedereen maakte onderling contact met elkaar, zowel op de dansvloer als ernaast, wanneer men even op adem moest komen. Het was allemaal heel ongedwongen. Menig bezoeker nam afscheid met de woorden: “Volgend jaar weer, toch?”.  Daar gaan we voor!

Datum
8 juni 2019.

Tijd
Van 14.00 tot 16.30 uur.

Adres
Pand 18, Sint Josephstraat 18, 5211 NJ ’s-Hertogenbosch.