Mis hem niet: extra voorstelling van ‘De weg naar vrijheid’

Wegens succes herhaald! Kom op 4 mei naar de extra voorstelling van ons toneelproject in het kader van Brabant Remembers in theater De Lievekamp in Oss. Deze voorstelling wordt gerealiseerd door de samenwerkende KBO’s van Herpen, Overlangel en Ravenstein, samen met jongeren. Jong en oud herdenken zo samen de 75-jarige bevrijding van Nederland.

Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden. Wees er snel bij!

Vast voorproeven?
Hieronder vindt u informatie over de voorstellingen die al zijn geweest. Met een foto-impressie per voorstelling. De meeste voorstellingen waren uitverkocht. Het project was een groot succes.

Afsluiting van toneelproject KBO-Brabant Remembers

In het kader van 75-jarige bevrijding van Brabant organiseerde KBO-Brabant in 2019 de productie en uitvoering van het toneelstuk ‘De weg naar vrijheid’. Een project waarbij oud en jong samenwerkten; de jongeren in het kader van hun Maatschappelijke DienstTijd (MDT). Het werd een geweldig succes getuige de volle zalen en de enthousiaste reacties van de deelnemers! Op negen locaties in Brabant werd het stuk opgevoerd.

Het project is gesubsidieerd door ZonMW in het kader van de MDT.

De cijfers
Niet zes, zoals in de projectaanvraag ingeschat, maar negen KBO-Afdelingen deden mee aan het toneelproject. ‘De weg naar de vrijheid’ is in totaal 29 keer opgevoerd en trok ruim 4800 toeschouwers. De opdracht van dit project was om jongeren te betrekken. Het aantal senioren dat als vrijwilliger betrokken is geweest, viel buiten de projectopdracht en is dus niet geteld. De inschatting is dat bij elke voorstelling tenminste 30 senioren als vrijwilliger betrokken zijn.

Bereik jongeren
In totaal hebben 169 jongeren meegewerkt aan de voorstellingen. Gemiddeld staken zij 47 uur per persoon van hun vrije tijd in het project. Náást deze 169 actieve deelnemers, zijn nog 174 jongeren één tot twee dagdelen, of alleen binnen school bij het project betrokken geweest. Ook zijn zeker 230 basisschoolkinderen als toeschouwers aanwezig geweest.

En het mooiste is nog wel dat deze jongeren (volgens onafhankelijk onderzoek) hun maatschappelijke diensttijd een rapportcijfer van 7,5 gaven! Deze mooie resultaten willen we natuurlijk graag voor u in beeld brengen. Daarom treft u op deze webpagina per Afdeling een verslag met foto’s.

De Afdelingen Asten-Heusden en Ravenstein maakten een video. Asten Heusden maakte daarnaast nog een fotoboek. Video’s en boek zijn te koop via de websites van de genoemde Afdelingen.

In Asten-Heusden én in Dongen zijn de ervaringen dermate positief dat alweer gedacht wordt over een nieuwe theaterproductie door oud en jong samen!

Benieuwd naar ervaringen van jongeren?
In elk verslag staan ervaringen en citaten van jongeren opgenomen. In Dongen hebben jongeren collages gemaakt. Hier links in de balk met foto’s ziet u één van deze reacties: het meisje bij de soldaat. Om alle Dongense reacties te zien, klik hier.

Producten
Voor dit project zijn een aantal ‘producten’ tot stand gekomen. Bijvoorbeeld publicaties, wervingsmaterialen, filmpjes en dergelijke. Lees hier meer.

Eindverslagen
Klik op de onderstaande regels om de eindverslagen in pdf te lezen; in de verslagen zijn ook foto’s en een lijst van publicaties verwerkt.

Foto’s KBO-Brabant Remembers Asten-Heusden

Voor het eindverslag: Eindverslag Asten-Heusden