24 maart 2020

KBO dag 6 maart

Verslag van vrijdag 6 maart 2020 

Natuurlijk starten we, net als andere jaren, deze dag met een H. Mis in onze St. Petrus Banden kerk. Pastoor Ouwens leidt de dienst en het Caeciliakoor o.l.v. Kees de Leeuw zorgt voor de muzikale begeleiding.

Onze voorzitter, Piet Ceelen leest de namen op van de KBO-leden die in 2019 zijn overleden. Het is altijd weer een klus om al die namen te vinden want niet iedereen geeft een overlijden door aan de secretaris van de KBO. Na de Mis worden alle aanwezigen uitgenodigd voor een kopje koffie/thee.

Het middagprogramma start om 14.00 uur maar vanaf 13.30 uur is de zaal open en zoekt iedereen een plaatsje. Er zijn ongeveer 80 mensen aanwezig en er zijn nogal wat lege stoelen?!?!   Is de boosdoener soms het coronavirus? Durft men zich niet meer tussen de mensen te begeven?
Enfin, het programma gaat gewoon door en dat is maar goed ook want er staat ons heel wat muzikaals te wachten.

Piet Ceelen heet eenieder van ons hartelijk welkom en vertelt ons hoe het programma eruit ziet: Eerst gaan we kijken en luisteren naar Gruppo dal Segno, een groep uit Heeswijk Dinther e.o. bestaande uit 7 accordeonisten, dames, en een saxofonist. De dames zien er vrolijk uit met hun rode sjaal en rode haartoef. Allerlei bekende melodieen komen voorbij zoals: Ik heb je voor het eerst ontmoet daar aan de waterkant, O when the saints, Het kleine café aan de haven, Una paloma blanca en ook nog een medley van tango’s. Na dit optreden vertelt Jan Schuurmans ons dat alle KBO-leden van 85 jaar en ouder,  thuis een attentie overhandigd  hebben gekregen. Dank aan de bezorgers die deze taak op zich hebben genomen!

Zo, de koffie/thee met cake hebben we gehad en nu, in deze korte pauze, worden alle kopjes opgehaald, is er op het toneel een wisseling van groepen en worden de drankjes uitgedeeld.
Het is nu tijd voor ons eigen Con Amore met dirigent Tom Overtoom, accordeonist
Oenke de Boer die de juiste toonhoogte aangeeft, en het gemengde koor dat voor ons allerlei liedjes a capella gaat zingen en men begint met het mooie lied : Morning has broken, Adieu, mein kleiner Gardeoffizier, Ich weiss nicht, was soll es bedeuten, en ook Komt vrienden in ’t Ronde, Niet kniezen niet zeuren  en als afscheidslied het mooie, mij onbekende Now it’s time for leaving. Als de dirigent het aangeeft wordt er door de zaal meegezongen want ja, we kennen best nog wel veel van die mooie liederen. Terwijl we luisteren en genieten, worden er bitterballen rondgedeeld door de leden van het Evenementen Team dat de organisatie van deze middag op zich heeft genomen.
De twee fotografen, Theo Wingens en Peter Gommers schieten allerlei kiekjes die we thuis op onze website eens uitgebreid kunnen gaan bekijken. Altijd leuk om nog eens te zien.

Na deze tweede pauze volgt het derde en tevens laatste optreden. We gaan kijken en luisteren naar het Bernhezer Senioren Orkest o.l.v. dirigent Leo Boeijen. Dit keer zien we een orkest, alleen maar bestaande uit blazers. Weer eens heel wat anders. En terwijl er weer een borrelgarnituur langs komt, gaan we luisteren naar ook nu weer allerlei bekende muziek zoals Sweet Caroline, Tulpen uit Amsterdam, Wunderbar en wie wil zingt mee en je ziet ook wel dat de mensen meedeinen. Muziek verbindt en maakt mensen blij. Dirigent Tom Overtoom vertelde telkens iets over de muziek die we gingen horen en dat miste ik eigenlijk wel een beetje bij dit orkest. Normaal gesproken doet deze dirigent dat wel maar vandaag een keertje niet.
Als slotstuk zingt het hele orkest : al zijn we senioren, muziek houdt ons jong!  En dat klopt ook.
We hebben een heel muzikale middag gehad vandaag en tegen 17.00 uur dankt Jan Schuurmans iedereen voor zijn/haar aanwezigheid en natuurlijk ook een woord van dank aan het Evenementen Team.

Mardon

Een mooie fotoreportage

van Peter Gommers en Theo Wingens op de KBO dag op 6 maart