4 mei 2020

Lintjesregen benoemingen

Benoemingen

Bij de jaarlijkse lintjesregen hebben drie leden van KBO Heesch een onderscheiding ontvangen.

Het bestuur van KBO Heesch feliciteert de leden van harte en wenst hun nog vele actieve jaren in goede gezondheid!

Mevrouw Mientje Gevers – de Veer uit Heesch is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In de jaren zestig was zij leidster van de Katholieke Verkenners in Heesch en daarna secretaris van Ziekenvereniging De Horizon. Ook richtte zij het gehandicaptenvervoer regio Heesch op. Decoranda is sinds 1995 een actieve vrijwilligster voor KBO afdeling Heesch. Als bestuurslid organiseerde zij in het verleden allerlei binnen- en buitenlandse reizen. De jaarlijkse reis naar Vledder organiseert zij tot op heden nog steeds. In april 2020 doet zij dit voor het laatst. Daarnaast is zij medeoprichter en organisator van de sjoelclub. Ook zette zij zich jarenlang in voor het Ouderenfonds. Dit fonds organiseert jaarlijks, op meerdere plaatsen in Nederland, een kerstdiner voor eenzame ouderen. Zo won zij informatie in van ouderen in haar omgeving die aan de gestelde criteria voldeden.

Mevrouw Truus van Oort – van Bergen uit Heesch is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decoranda zet zich zo’n 40 jaar belangeloos in voor de samenleving. Zo is zij actief voor Ziekenvereniging De Horizon in Heesch (handwerk, verkoop en chauffeur) en Stichting PEP Projecten. Daarnaast was zij in het verleden vele jaren actief voor Parochie De Goede Herder, BrabantZorg locatie Heelwijk en bezorgde zij vijftien jaar lang het ledenblad van KBO afdeling Heesch huis-aan-huis.

De heer Bert Wijnen uit Heesch is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vanaf 2000 is decorandus actief lid van de avondwakegroep Parochie ‘De Goede Herder’. Al jarenlang is hij kartrekker van de Nordic Walking groep van KBO afdeling Heesch en maakt hij foto’s bij diverse gebeurtenissen die geplaatst worden op de website of in het maandblad INFO. Daarnaast is hij ruim tien jaar voorzitter van volkstuinvereniging Het Akkerveldje te Heesch. Binnen ziekenvereniging Horizon Heesch is hij zo’n 10 jaar verantwoordelijk geweest voor de PR en binnen VluchtelingenWerk Zuid-Nederland afdeling Bernheze was hij anderhalf jaar actief in de rol van taalcoach.