7 mei 2020

Vijfde vragenuur Corona

Vijfde vragenuur corona 7 mei 19.00 uur

Donderdag 7 mei om 19.00 uur organiseren het Eindhovens Dagblad, BN/de Stem, Brabants Dagblad en KBO-Brabant wederom een vragenuurtje. Dit keer met deskundigen Judith Wilmer (klinisch geriater van het Catharina Ziekenhuis), Marius de Jong en Peter van Dongen (juristen, beiden van de juridische helpdesk van KBO-Brabant). Te gast is ook retaildeskundige Cor Molenaar, met wie de gevolgen van de coronacrisis voor de economie worden besproken.

Stel uw vragen via Whatsapp op 06-13813542.

De gevolgen van de coronacrisis zijn voor senioren ingrijpend. In deze tijd zijn er meer vragen over de waarde van het leven, over behandelwensen en het levenseinde. Judith Wilmer, klinisch geriater en expert ten aanzien van ouderdomsaandoeningen is inmiddels een vast gezicht bij het vragenuurtje. Zij geeft op duidelijke en nuchtere wijze duiding aan de informatiestroom. De oud-juristen van KBO-Brabant zullen uitleg geven over vragen zoals ‘Hoe leg ik mijn behandelwensen vast?’ of ‘Welke soorten wilsverklaringen bestaan er?’ De juridische aspecten rondom Wmo-zorg en ondersteuning kunnen hierbij ook aan de orde komen. Cor molenaar beantwoordt vragen als: ‘Hoe ziet de binnenstad er uit na corona?’ en ‘Welke bedrijven worden het hardst door de crisis geraakt?’

Voor de link naar de uitzending: KLIK HIER.