26 juli 2020

Hasje op Safari

Toen ik goed en wel gepensioneerd waar, won ons vrouw en ikke wel is noar de wilde bisten in Afrika goan kijken. Op safari noemen zu da.

Wu gingen tu veld um tu informeren hoe da in zun werk ging. Mar toen ons vrouw ur aachter kwaam da gu dan tegen allerhande enge ziektus ingeend moes worren, waar durre zin in enne kier over. Ut is ur dan ok nie van gekommen.

Wellie zen toen mar unne dag noar de Beekse Bergen gewist. Ik moet zeigen, da is ok goed de moeite werd.

Op dun dag van vandaag hoefde as gu wilde bisten wilt bekijken,  al nie mer zo wijt te goan. As geluk hed, of pech, ut is mar hoe gu ut bekekt, kunde in ut durp zoe mar unne wolf tegen kommen. As gu erruggus un del doei schoapen ziet liggen, dan is da bist niet wijd uit de buurt.

Goadu gullie soms wellus fietsen  in de Maashorst. Dan heddu geheid kans da gu doar ok allerhande wilde bisten rond ziet loepen. Die hen ut wel nie gemund op schoapen, mar mi mensen hen zu nie zo veul op.

Un tedje gelejen zaat ik op un terras van ien van de caffees in ut durrup un lekker botterham tu verorburren, verscheen  doar innens unne giraf mi zunne lange nek,  die probeerde menne  bord leeg te eten. Efkus noaderhand zaat ik te genieten van un ijsje kwaam kwaam doar zou mar unne aap op men af, die probeerde  men ijsje te jatten. Ikke mar um mu heen sloan en roepen: sodemietert op lellik bist, blef van men grij af. Ons vrouw waar van men geschrik wakker geworren en ik kreeg unne flinke por tussen men ribben. Ik waar subiet wakker en kwaam ur aachter da ik  ut mar gedromd ha. Ik ben nog noit zo blij gewist da ik wakker waar.  Alles bijin waar ik ur toch nie zo gerust op mi al die gekke fratsen van tegenwoordig en he wijer dieje naacht toch mar onrustig gesloapen.

Houwdoe.

Hasje.