Ruim 1 miljoen inwoners van Nederland leven in bestaansonzekerheid. Zij hebben gemiddeld €50,- tot €70,- per week te besteden. Deze mensen worstelen dagelijks met de vraag hoe zij hun rekeningen moeten betalen. Nu de gasprijzen door het plafond gaan neemt deze druk nog verder toe. Problematische schulden liggen op de loer. Mensen zijn radeloos. De nu ontstane situatie is een uitkomst van structurele problemen: lage inkomens, slecht geïsoleerde woningen, stijgende kosten voor basisvoorzieningen (zorg en voedsel) en weinig tot geen financiële buffers.

 

De gemeente Helmond vindt dit een zeer zorgelijke situatie. Energiearmoede staat daarom hoog op onze agenda.

Daarom nemen we verschillende maatregelen in de aanpak tegen energiearmoede:

  1. Energietoeslag voor lage inkomens

Het kabinet heeft op 7 juli jl. besloten om de energietoeslag voor huishoudens met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm te verhogen van € 800,-  naar € 1300,-.

Inwoners die voor 16 augustus al € 800,- hebben ontvangen, krijgen in de week van 29 augustus automatisch 500,- op hun rekening gestort. Zij hoeven hiervoor niets te doen.  Degenen die al een aanvraag hebben ingediend, maar voor 16 augustus nog geen besluit hebben gekregen en wel tot de doelgroep behoren, krijgen in één keer € 1300,-. Dit geldt natuurlijk ook voor de inwoners die nog geen aanvraag hebben ingediend.

  1. Advies inclusief energiebesparende voorzieningen

Huishoudens met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm kunnen een gratis adviesgesprek inclusief energiebesparende voorzieningen aanvragen. Inwoners die de energietoeslag ontvangen, krijgen bij hun beschikkingsbrief ook een voucher waarmee zij op één van de aangegeven locaties een gratis energietas kunnen ophalen.

  1. Basisisolatie voor ]
  2. ]koopwoningen

Huishoudens met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm die in een koopwoning wonen, bieden we een structurele oplossing voor de verduurzaming van hun woning

 

Voor meer informatie verwijzen we naar de bijgevoegde folder.>>>>>>>>>

k………………………….

Workshop Digitaal bankieren 

 In samenwerking met ING.

 

Veel mensen vinden bankzaken doen op de pc, tablet of mobiel best spannend. Logisch, het gaat tenslotte om je geld. Daarom organiseren wij in samenwerking met ING de workshop Digitaal Bankieren voor klanten van ING. Hier zul je zien dat je met de Mobiel Bankieren App steeds meer kunt en als klant alles zelf in de hand hebt.

 

We helpen je tijdens de workshop op weg, zodat je veilig alle mogelijkheden van de app en internetbankieren kunt ontdekken. Hoe je altijd en overal je saldo kunt checken, geld kunt overmaken en af- en bijschrijvingen kunt inzien. Thuis op bank, in de supermarkt en zelfs op vakantie.

 

Meenemen naar de workshop

Als je aan de workshop deelneemt, is het handig als je je tablet, smartphone of laptop meeneemt. Heb je de codes voor internetbankieren al aangevraagd en de app geïnstalleerd en geactiveerd? Dan kun je tijdens de workshops direct beginnen met oefenen. Is dat nog niet gelukt? Ook geen probleem. Dan helpen we je hiermee tijdens de workshop.

 

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop kan via de website van ING: https://www.ing-events.nl/bijeenkomsten/workshop-digitaal-bankieren

Klik op de knop ‘Registreren’ en kies bij ‘Workshop Digitaal Bankieren’ voor de workshop op 1 maart in Bibliotheek Helmond