OMMETJES EN BEWEEGROUTES

 

Helmondse Ommetjes

De buurtsportcoaches van Jibb+ hebben in totaal 16 Ommetjes uitgewerkt. Een Ommetje is een wandelroute van ongeveer 2,5 kilometer door een wijk in Helmond. Onderweg voer je een aantal beweegoefeningen uit, voor wat extra beweging en variatie. Het lopen van een Ommetje wordt extra leuk als je iemand met je mee vraagt. Zeker als je weet dat die persoon om een praatje verlegen zit en eens nodig de deur uit moet. Wij noemen dit het ‘om-met-je’. Geïnteresseerden kunnen de Ommetjes zelfstandig lopen. De Ommetjes liggen in de wijkhuizen maar zijn ook van de website van Jibb+ te downloaden.  

 

Beweegroutes

Wil je liever iets verder lopen? Loop dan eens een beweegroute via de gele pijlen op het wegdek. Dit zijn wandelroutes van zo’n vier kilometer lang. Elke pijl kun je gebruiken als startpunt, want het is een gesloten route. De 12 Beweegroutes zijn in 2018 uitgezet en zijn ontstaan door een samenwerking tussen de gemeente Helmond en de stichting Jibb+. De Beweegroutes zijn bewust in de wijken uitgezet om bewoners te stimuleren om meer te gaan bewegen en tegelijkertijd weer eens door de eigen wijk te lopen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om eens een rondje door een andere wijk te lopen.

 

Meer informatie

Alle routes zijn gratis te downloaden vanaf de website www.jibbplus.nl.

Wil je meer informatie over de Ommetjes of de Beweegroutes. Neem dan contact op met buurtsportcoach Kristian van den Nouwlant, kristianvandennouwlant@jibbplus.nl / 06-29046499

voor alle routes van Helmond

 

volg de pijlen

Leonardus route 1

 

Leonardus route 2

Helmond Oost route 1

Helmond Oost route 2

Helmond Noord route 1

Helmond Noord route 2