Senioren

Wij zijn een vereniging van en voor iedereen vanaf 50 jaar. we zijn ervoor de wijken Helmond Noord, Helmond Oost, Binnenstad Oost en Centrum van Helmond.

We hebben circa 380 leden.

Lidmaatschap

Als u lid bent van onze lokale vereniging bent u automatisch ook lid van een van onze provinciale seniorenverenigingen. Bij onze vereniging doet u samen aan ontspanning en sport, neemt u deel aan culturele en zingevingsactiviteiten en kunt u terecht voor individuele hulp en ondersteuning. Vooral de vrijwillige inzet van een grote groep actieve leden maakt dit alles mogelijk.

Belangenbehartiging

Helmond kent 4 KBO afdelingen, waarvan wij er een zijn.

We hebben nog

KBO St.Lucia voor Mierlo Hout, Brandevoort en Helmond West

KBO Brouwhuis Rijpelberg, voor Brouwhuis, Rijpelberg en Dierdonk

KBO Stiphout Warande die zijn er voor Stiphout en de Warande

samen hebben we ongeveer 3000 leden in Helmond en zijn we verenigd in de VBOH (vereniging bonden van ouderen in Helmond) samen met nog de PCOB, (christelijke ouderenorganisatie) de PVGE afdeling Helmond (van oorsprong een Philips pensioen vereniging)  en NOMB afdeling Helmond(netwerk ouderen migranten Brabant)

Vrijwilligers

Dankzij de inzet van onze circa 20 vrijwilligers zijn wij een bloeiende en actieve vereniging. Vrijwilligerswerk kan bij ons op allerlei manieren worden ingevuld, want ieder mens heeft zijn eigen talent. We willen niets liever dan dat de vrijwilligers bij ons een prettige, stimulerende en inspirerende omgeving vinden, zodat ze zich gewaardeerd weten en thuis voelen. Want onze vrijwilligers zijn het cement van de vereniging!

Activiteitencommissie: Gerrie van Liempt, Diny Claasen, Mieke Jacobs en Miny Verhoeven

Bezorgers van ONS en Journaal

Gerry van Liempt

Diny Claasen

Mieke van Leur

Ria de Waal

Beppie van den Crommenacker

Henri van Amersvoort

Toos Hollestelle

Rieky de Bruijn

Antoon Eemeren

Henk Arts

Cobi van der Els

Miny Verhoeven

Chris Koelemij

Hennie de Gooijer

Wilna van Breugel bezoekt onze jarigen als ze 90 worden met een kleine attentie, sinds 1 oktober.