De KBO Kring Helmond, gemeente Helmond, Bibliotheek Helmond-Peel en afdeling Zorg & Welzijn van het ROC Ter AA bedachten speciaal voor oudere inwoners, het project ‘Koffie met een Tablet, een digitale ervaring rijker’, waarbij mensen laagdrempelig meer te weten komen over digitale mogelijkheden.

Nu de bijeenkomsten niet fysiek kunnen plaatsvinden zijn ze op tv te volgen. Je kunt de uitzendingen ook bekijken via YouTube.

Lokale omroep DitisHelmond TV is te bekijken via:

• Ziggo kanaal 36
  • KPN kanaal 1429
  • Breedband Helmond kanaal 130
  • TriNed kanaal 503
  • Plinq IP tv zender 559
  • T-Mobile kanaal 768

Programma:

• Helmonds Goud Dagelijks maandag t/m zaterdag 10.00 uur / 14.00 uur / 18.00 uur / 19.00 uu
  • kijk hier

Koffie met een tablet whats app bellen

koffie met een tablet online boodschappen

koffie met een tablet foto's delen

Lidmaatschap

Als u lid bent van onze lokale vereniging bent u automatisch ook lid van een van onze provinciale seniorenverenigingen. Bij onze vereniging doet u samen aan ontspanning en sport, neemt u deel aan culturele en zingevingsactiviteiten en kunt u terecht voor individuele hulp en ondersteuning. Vooral de vrijwillige inzet van een grote groep actieve leden maakt dit alles mogelijk.

Wilt u zich aanmelden vul dan hier het formulier in contact

Om nog beter als belangenberhartiger op te kunnen treden, verzoeken wij u door te geven bij welk pensionfonds u bent aangesloten. Meer hoeven we niet te weten.

U kunt dit doorgeven aan onze ledenadministratie per mail leden@kbobernadette.nl

Belangenbehartiging

Helmond kent 4 KBO afdelingen, waarvan wij er een zijn.

We hebben nog

KBO St.Lucia voor Mierlo Hout, Brandevoort en Helmond West

KBO Brouwhuis Rijpelberg, voor Brouwhuis, Rijpelberg en Dierdonk

KBO Stiphout Warande die zijn er voor Stiphout en de Warande

samen hebben we ongeveer 3000 leden in Helmond en zijn we verenigd in de VBOH (vereniging bonden van ouderen in Helmond) samen met nog de PCOB, (christelijke ouderenorganisatie) de PVGE afdeling Helmond (van oorsprong een Philips pensioen vereniging)  en NOMB afdeling Helmond(netwerk ouderen migranten Brabant)

Vrijwilligers

Dankzij de inzet van onze circa 20 vrijwilligers zijn wij een bloeiende en actieve vereniging. Vrijwilligerswerk kan bij ons op allerlei manieren worden ingevuld, want ieder mens heeft zijn eigen talent. We willen niets liever dan dat de vrijwilligers bij ons een prettige, stimulerende en inspirerende omgeving vinden, zodat ze zich gewaardeerd weten en thuis voelen. Want onze vrijwilligers zijn het cement van de vereniging!

Activiteitencommissie: Gerrie van Liempt, Diny Claassen, Mieke Jacobs en Miny Verhoeven

Bezorgers van ONS en Journaal

Gerry van Liempt

Diny Claassen

Mieke van Leur

Ria de Waal

Beppie van den Crommenacker

Henri van Amersvoort

Toos Hollestelle

Rieky de Bruijn

Antoon Eemeren

Henk Arts

Cobi van der Els

Miny Verhoeven

Chris Koelemij

Hennie de Gooijer

Wilna van Breugel bezoekt onze jarigen als ze 90 worden met een kleine attentie, sinds 1 oktober.