Kloosterdag Megen 23 augustus

‘Alles van waarde is weerloos’, schreef Lucebert in het gedicht ‘De zeer oude zingt’. Het is een dichtregel die vele betekenissen oproept, maar misschien vooral verwijst naar wat klein en kwetsbaar is, en hoe dat het meest waardevolle is wat er bestaat.

Dat sluit aan bij ons christelijke gedachtegoed. Daarom organiseert de werkgroep Identiteit & Zingeving van KBO-Brabant dit jaar de kloosterdag met als thema ‘de kracht van kwetsbaarheid’.

In het pittoreske Megen, onder de rook van Oss, staan twee kloosters die we beide gaan bezoeken en waar we meer gaan horen en met elkaar in gesprek gaan over ‘de kracht van kwetsbaarheid’.

Voor wie?
De zusters Clarissen en de franciscaner-broeders zijn gesteld op het leven dat zij leiden. Het is een bewuste keus van hen om de kloosters beperkt open te stellen voor publiek. Als werkgroep I&Z zijn we dan ook erg blij dat wij ook dit jaar een 40-tal KBO-leden mogen uitnodigen.

Andere jaren hadden wij meer aanmeldingen dan dat we plaats hadden. Dit jaar laten we leden die niet eerder met ons een kloosterdag in Megen hebben gevierd, voorgaan. Dus: was u bij eerdere edities net te laat? Meld u dan nu snel aan.

Deelname aan deze dag kost € 20,00 per persoon. Dat is inclusief lunch in restaurant ‘Op de Poort’ en alle koffie en thee.

Waar en wanneer?
Deelnemers worden op 23 augustus 2019 om 10.00 uur verwacht bij de kapel van Clarissen, Clarastraat 1, 5366 AK Megen

Bekijk hier het programma