Wie zijn wij?

Wij zijn een bloeiende en actieve vereniging van en voor senioren vanaf 50 jaar. Met circa 130.000 leden zijn we een van de grootste landelijke seniorenverenigingen. We streven naar een volwaardige deelname van senioren aan de samenleving. Om dat te realiseren, behartigen we de materiële en immateriële belangen van onze leden en senioren in het algemeen.

Als u lid bent van KBO-Brabant bent u automatisch ook lid van een van onze lokale seniorenverenigingen, de Afdelingen. Deze zijn het hart van onze organisatie: daar ontmoet u andere leden, doet u samen aan ontspanning en sport, neemt u deel aan culturele, informatieve en zingevingsactiviteiten en kunt u terecht voor individuele hulp en ondersteuning. Vooral de vrijwillige inzet van een grote groep actieve leden maakt dit alles mogelijk!

Actueel: zorgverzekering exclusief voor leden bij VGZ

Als lid van onze vereniging krijgt u korting op uw zorgverzekering van VGZ. U heeft daarvoor uw lidmaatschapsnummer nodig (dat staat op uw ledenpas) en het collectiviteitsnummer: 87718266. Bent u nóg geen lid, dan kunt u toch van ons aanbod gebruik maken. Vergeet echter niet u dan alsnog aan te melden bij ons! Verderop deze pagina staat omschreven hoe. Op een later tijdstip wordt gecontroleerd of u lid geworden bent.

Meer informatie vindt u hier: Zorgverzekeringen en korting voor leden van KBO-Brabant in 2020

Op de website van VGZ kunt u uw eigen pakket samenstellen en zien welke premie er bij hoort. Een van de voordelen is ook, dat u de contributie voor KBO-Brabant tot 25 euro krijgt vergoed, bij het afsluiten van een aanvullende verzekering VGZ Zorgt, ieder jaar weer. Over het algemeen dekt dat ook het volledige contributiebedrag. Klik hier voor de website van VGZ.

Wat hoort er bij uw lidmaatschap?

• Behartiging van uw belangen op landelijk, provinciaal en lokaal niveau, in het bijzonder op het gebied van pensioenen, inkomen, wonen, zorg, mobiliteit en welzijn
  • Deelname aan gezellige, culturele, educatieve, sportieve, creatieve, informatieve en zingevende activiteiten bij u in de buurt, bij een van onze lokale Afdelingen
  • Collectiviteitskorting, bijvoorbeeld op zorgverzekeringen en energie
  • Elf keer per jaar het ledenmagazine Ons
  • Gratis juridisch advies van onze eigen juridische helpdesk
  • Gratis advies van onze vrijwillige ouderenadviseurs, cliëntondersteuners, belastinghulpen en thuisadministrateurs
  • Uitdagende en inspirerende mogelijkheden om vrijwilligerswerk te verrichten
  • Toegang tot onze datingsite Groet & Ontmoet, voor het vinden van een levens-, stap-, reis- of klusmaatje
  • Ledenpas, waarmee u ook korting krijgt bij tal van lokale bedrijven
  • Korting op uw medische keuring voor het rijbewijs
  • Actuele informatie over relevante ontwikkelingen via onze website of onze nieuwsbrief Ons Actueel

Aanmelden als lid

KBO-Brabant en lokale Afdelingen zijn aan elkaar verbonden. U wordt dus automatisch lid van beide verenigingen.

Aanmelden kan op twee manieren:

1. Bel of mail direct met de secretaris van een door u te kiezen lokale Afdeling. Wij hebben alle Afdelingen in Brabant op een rij gezet. Als u hier klikt kunt u zoeken naar de dichtstbijzijnde.
  2. Meld u aan via onze website, klik hier. De Afdeling neemt vervolgens contact met u op.

Meer informatie over wie we zijn en wat we doen

• Over onze lokale Afdelingen, klik hier
  • Over onze cliëntondersteuners, klik hier
  • Over onze ouderenadviseurs, klik hier
  • Over onze juridische helpdesk, klik hier
  • Over onze belastinghulpen, klik hier
  • Over onze thuisadministrateurs, klik hier

Verder kunt u informatie vinden op onze website onder de tabbladen ‘Dit zijn we’, ‘Dit doen we’ en ‘Hier staan we voor’.

Vragen?

U kunt altijd terecht voor vragen bij een van de medewerkers op het kantoor in ‘s-Hertogenbosch.
Ons telefoonnummer is (073) 644 40 66. Of mail ons op info@kbo-brabant.nl.