Meldpunt leeftijdsdiscriminatie

 

KBO-Brabant opent een meldpunt leeftijdsdiscriminatie. Voelt u zich weleens gediscrimineerd vanwege uw leeftijd? Een aantal vormen van leeftijdsdiscriminatie zijn duidelijk.

  • Zo kunnen senioren bij sommige autoverhuurbedrijven niet zonder problemen een auto huren. Er geldt soms een maximumleeftijd; bij andere gaat het huren vanaf een bepaalde leeftijd gepaard met extra voorwaarden
  • De meeste zorgverzekeraars hanteren een leeftijdstoeslag op de premie van de aanvullende zorgverzekeringen
  • Ook kunnen AOW’ers geen aanvullende inkomensondersteuning bij hun gemeente aanvragen
  • Andere vormen van leeftijdsdiscriminatie zijn minder zichtbaar en kunnen bijvoorbeeld in de bejegening zitten

Graag willen wij weten wat uw ervaringen zijn met leeftijdsdiscriminatie. Wij maken er een rapport van en zullen er aandacht voor vragen in de Tweede Kamer.

Geen behandeling van klachten
Wij kunnen uw klacht echter niet in behandeling nemen of advies geven. Hiervoor zijn andere instanties zoals anti-discriminatiebureaus, klik hier. In Noord-Brabant wordt u doorverwezen naar RADAR Brabant-Noord, bureau voor gelijke behandeling en tegen discriminatie; telefoonnummer: 073-7440118; e-mail: info-denbosch@radar.nl; website: www.radar.nl.

Aanmelden van uw probleem bij KBO-Brabant
Hieronder volgt een formulier waarop u uw klacht kunt vermelden. Wij stellen het zeer op prijs als u ook uw persoonsgegevens bij ons achterlaat, voor het geval we iets met uw informatie willen doen. Dit is echter niet noodzakelijk, u mag deze velden ook leeg laten.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking!

Op onderstaand formulier kunt u uw klacht invullen
  • Bovenstaand tekstvak biedt maar beperkt ruimte, houd het kort!
  • Fijn dat u uw ervaringen met ons hebt gedeeld! Misschien willen wij naar aanleiding hiervan contact met u opnemen. We waarderen het daarom als u uw persoonlijke gegevens achterlaat. Wij verzekeren u dat wij hier uiterst zorgvuldig mee om zullen gaan. Het is niet verplicht om onderstaande velden in te vullen.