Mobiliteit

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen in eigen huis. Dat kan bijvoorbeeld door te zorgen dat senioren mobiel blijven. We willen dat allemaal, maar in de ene gemeente lukt dat beter dan in de andere. Met hulp van KBO-Brabant komen onze lokale bestuurders effectief op voor de belangen van senioren in hun eigen woonplaats. Daarnaast initiëren we en participeren we in een aantal overkoepelende projecten waarbij de mobiliteit van senioren voorop staat.

Op deze pagina worden de concrete projecten op het gebied van mobiliteit genoemd waarmee wij actief zijn. Of we geven handige tips.

Hulp bij verlengen rijbewijs

Wij houden een speciale pagina bij over de ontwikkelingen rond het verlengen van een rijbewijs en de problemen bij het CBR. Ook veel voorkomende vragen komen hier aan bod. Lees hier verder. U kunt zich daar ook aanmelden met een aanvraag voor hulp.

ANWB AutoMaatje

Wij zijn actief partner in ANWB AutoMaatje.  Lokale vrijwilligers vervoeren met hun eigen auto en tegen een bescheiden kilometervergoeding minder mobiele plaatsgenoten van deur tot deur. Wij ondersteunen dit project, onder meer door vrijwilligers te werven en gemeenten te stimuleren mee te doen. ANWB Automaatjes komen in heel Nederland van de grond, maar Brabant is koploper. Klik hier voor een overzicht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edith Mostert, emostert@kbo-brabant.nl,
073 – 644 40 66.

OV-Chipkaart

Samen met Reizigersoverleg Brabant geven we voorlichting over de OV-chipkaart. En dat gaat heel praktisch. We vragen samen met u de OV-chipkaart aan. Zodra u de kaart in huis heeft, gaan we die met een groep senioren uitproberen. Gewoon samen erop uit en ervaren hoe het werkt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edith Mostert, emostert@kbo-brabant.nl,
073 – 644 40 66.

Toegankelijkheid voor minder mobiele mensen

Voor bijzondere fietsen te koop en te huur, klik hier.
Voor rolstoeltoegankelijke stranden, klik hier.
Voor rolstoeltoegankelijke boten, klik hier.