Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier
 

KBO Actueel november 2017, week 45

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant, belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.

 
 

Kerstconcerten KBO-Brabant in december

De werkgroep Identiteit & Zingeving van KBO-Brabant organiseert in december 2017 twee kerstconcerten. Juist de kerstperiode is voor gelovigen een heel bijzondere periode die bol staat van gewoonten en tradities. KBO-Brabant sluit daar met deze bijzondere kerstconcerten bij aan. Beide concerten zijn voor leden én niet-leden gratis toegankelijk en er zijn nog plaatsen vrij.
Het eerste kerstconcert wordt aangeboden op 14 december in Hoeven en het tweede Kerstconcert is op 16 december in Best. In Hoeven treedt o.a. het gemengd koor Vox Populi voor u op. Het kerstconcert in Best wordt verzorgd door het Donjo-koor. Lees verder.

 
 

Premieplan: aanvragen voor 2018 mogelijk!

Goed nieuws van het Premieplan; omdat er veel vraag is vanuit de Afdelingen van KBO-Brabant en er steeds meer beroep wordt gedaan op het Premieplan, is ons budget verhoogd; eerst naar 120.000 euro voor 2017 en nu onlangs naar 130.000 euro voor 2018. Daar zijn we uiteraard erg blij mee!

Aanvragen voor 2018 is alweer enige tijd mogelijk. Kent u Premieplan nog niet? In het kort komt het erop neer dat u met uw Afdeling zorgt voor een eigen geldinzamelingsactie; Premieplan verdubbelt dat bedrag, tot een maximum van 2.000 euro. Dat mag ook verspreid over meer aanvragen, voor meer doelen. U moet het geld bestemmen voor een sociale activiteit voor senioren. En u moet voor ieder doel een aparte geldinzameling doen. Veel Afdelingen hebben als doel een busreis of een paas- of kerstdiner. Soms worden ook materialen vergoed die het mogelijk maken een sociale activiteit te organiseren, zoals electrische duofietsen, koersbalmatten, biljart-toebehoren. Voor meer informatie, bezoek de website: www.premieplan.com. Daar kunt u ook een digitale aanvraag doen voor 2018. Ook voor Afdelingen die nog een aanvraag willen doen voor het lopende jaar, 2017, is er wat ruimte.

 
 

Filmreportages van KBO-activiteiten

Op 7 oktober vond in Reusel een gezondheidsmarkt plaats, georganiseerd door KBO-Kring Reusel-de Mierden. Nu is dat op zich niet zo heel bijzonder, op vele plaatsen in Brabant wordt iets dergelijks door KBO-Afdelingen en Kringen gedaan. Wel speciaal is dat het gefilmd is door mensen die via een cursus van KBO-Brabant zijn opgeleid om reportages te maken van activiteiten in KBO-verband. Jan Dirkx, van KBO Reusel, maakte dit filmpje. Het geeft een goede indruk van een zeer geslaagde dag. Ook ú kunt interessante Afdelings/Kring-activiteiten aanmelden om te filmen. Lees verder.

 
 

Leukste Opa en Oma van Brabant gezocht op liever thuis! beurs eind november

Tijdens de liever thuis! beurs in Eindhoven maakt u kennis met een gevarieerde groep aanbieders die laten zien wat er allemaal mogelijk is om comfortabel, veilig en met plezier thuis te blijven wonen. Kring Eindhoven is aanwezig met een grote stand. De eerste 25 bezoekers van die stand krijgen iets lekkers bij de koffie! Locatie: Beursgebouw, Lardinoisstraat 8, 5611 ZZ Eindhoven. Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. Leden van KBO-Brabant kunnen gratis naar binnen: kaarten zijn te bestellen op lieverthuis.info/tickets, met de kortingscode ‘exp55’.

De liever thuis! organisatie schrijft bovendien dit jaar een wedstrijd uit. Trotse kleinkinderen, hun ouders of buren kunnen een speciale opa of oma opgeven via de website. Lees hier verder.

 
 

PAS OP: NEP-mail die van KBO-Brabant afkomstig lijkt

De laatste weken krijgen wij berichten van bestuurders die mail ontvangen die afkomstig lijkt van KBO-Brabant. PAS OP! Als u de bijlage opent die hier bijzit kan er een virus vrijkomen. Onze mail is altijd voorzien van een logo van KBO-Brabant en een naam van een medewerker. Is dat niet het geval, of twijfelt u, gooi de mail dan weg en leeg vervolgens ook meteen uw 'prullenbak'. Stuur de mail niet aan ons of een ander door, want daarmee vergroot u de kans op verspreiding van het virus. U kunt eventueel wel telefonisch aan ons melden dat u zo'n NEP-mail hebt ontvangen.

De mail lijkt echt, doordat de afzender als 'KBO-Brabant' staat aangemerkt. Ook van andere organisaties of personen kunt u zo'n NEP-mail ontvangen. Het lijkt dan bijvoorbeeld afkomstig van uw voorzitter of secretaris. De adressen van organisaties en personen worden hiervoor misbruikt. Vaak heeft de bijlage zogenaamd iets te maken met een betaling die u moet doen.

In het algemeen geldt: mail die u niet vertrouwt weggooien. Als het écht belangrijk is en van een betrouwbare afzender, krijgt u wel een herinneringsmail.

 
  Lagere eigen bijdrage langdurige zorg per 1 januari 2018

Fototentoonstelling Mantel der Liefde in Breda over mantelzorg

liever thuis! beurs: op zoek naar de leukste opa of oma van Brabant

Klachten huishoudelijke hulp houden aandacht Omroep Max

Gemeenten helpen bij ondersteuning, maar nog niet voldoende