Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier
 

KBO Actueel november 2017, week 47

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant, belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.

 
 

Senioren met eigen huis en klein inkomen klem

KBO-Brabant was door de vaste commissie voor Financiën van de Tweede Kamer uitgenodigd voor een rondetafelgesprek op 16 november over de voorgenomen ‘uitfasering’ van de Wet Hillen. Samen met de PVGE leverde KBO-Brabant zijn bijdrage aan dit rondetafelgesprek. De inbreng van de twee belangenverenigingen van senioren is vooral gebaseerd op de kennis en ervaring met ruim 20.000 aangiften die zij in heel Brabant verzorgen via een gezamenlijke belastingservice voor ouderen met een laag inkomen.

Een persbericht hierover is op 16 november verstuurd aan de regionale pers in Brabant. Ook alle Afdelingen en Kringen van KBO-Brabant kregen bericht. Lees hier verder voor het volledig persbericht. Als u hier klikt kunt u het rondetafelgesprek terugzien.

Tweede Kamerleden waren onder de indruk van de uitleg van KBO-Brabant en PVGE en vroegen om door te rekenen wat dit betekent voor alleenstaande AOW’ers waarvan de eigen woning hypotheekvrij is. Lees hier verder.

 
 

Bijeenkomst over ledenwerving op 7 december

Dit hele jaar hebben 23 Afdelingen en 2 Kringen meegedaan aan een training ledenwerving. Belangrijk, want om een fitte, toekomstbestendige seniorenvereniging te blijven, zijn nieuwe leden nodig. Die leden werven is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Als lokale bestuurder weet u dat waarschijnlijk maar al te goed! Wij nodigen u dan ook graag uit voor de bijeenkomst over ledenwerving op donderdag 7 december. De nieuwe beoogde voorzitter van KBO-Brabant is ook aanwezig en verzorgt de terugblik op de middag. Voor u wellicht een aardige gelegenheid om onze nieuwe voorzitter in iets kleinere kring te ontmoeten! Lees verder voor het programma en meldt u aan.

 
 

Kerstconcerten KBO-Brabant op 14 en 16 december

De werkgroep Identiteit & Zingeving van KBO-Brabant organiseert zoals eerder vermeld in december 2017 twee kerstconcerten. Juist de kerstperiode is voor gelovigen een hele bijzondere periode die bol staat van gewoonten en tradities. KBO-Brabant sluit daar met deze bijzondere kerstconcerten bij aan. Beide concerten zijn voor leden en niet-leden gratis toegankelijk.
Het eerste kerstconcert wordt aangeboden op 14 december in Hoeven en het tweede Kerstconcert is op 16 december in Best. In Hoeven treedt o.a. het gemengd koor Vox Populi voor u op. Het kerstconcert in Best wordt verzorgd door het Donjo-koor.
Klik hier om u aan te melden.

 
 

Vreemde Gasten in Tilburg

Een mooie opwarmer voor de kerstgedachte. Kom op vrijdagmiddag 22 december naar Theaters Tilburg en geniet van de bijzondere, muzikale verhalenvoorstelling Vreemde Gasten. Talenten van hier en van ver - zowel jong als ouder - mixen verschillende muziekstijlen en vertellen hun verhaal over gastvrijheid. Nederlanders en vluchtelingen samen. Een Engelse song gaat moeiteloos over in een Syrische rap en een Nederlands lied wordt gekoppeld aan een Arabisch nummer. De voorstelling is geïnspireerdd op de Griekse mythe van het oude echtpaar Philémon en Baucis dat hun gastvrijheid beloond ziet door de goden Zeus en Hermes. Het gaat over hoop en de warmte van generaties om anderen te helpen in het creëren van een nieuw bestaan. Waar past deze gedachte beter dan in gastvrij Brabant? Vreemde Gasten in Tilburg is een samenwerking van Theaters Tilburg, KBO-Brabant en Music generations.

Locatie: Theaters Tilburg, Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg.
Datum: 22 december, 14.30 uur.
Entree: € 5,00 voor leden van KBO-Brabant op vertoon van hun ledenpas.

 
 

Kaarten vooraf te bestellen Senioren Expo 2018

Van 16 t/m 21 januari 2018 vindt alweer de 16e editie van de Senioren Expo plaats in het NH Conference Center Koningshof te Veldhoven. De Senioren Expo is alles voor de 50-plusser onder één dak, een complete huishoudbeurs met ruim 100 stands. U vindt er alles over sfeervol wonen en leven, reizen, gezondheid en beweging, hobby en creativiteit én er is het KBO-Brabant ontmoetingsplein. Ook kunt u genieten van optredens van senioren orkesten, koren en artiesten. Leden van KBO-Brabant betalen €6,- in plaats van €10,-. Geen zin om in de lange wachtrij aan te schuiven? Vanaf nu kunt u ook voordelig en snel uw ticket online kopen op www.seniorenexpo.nl/tickets

Data: dinsdag 16 t/m zondag 21 januari 2018. Dagelijks van 10:00 t/m 17:00 uur.
Locatie: NH Conference Center Koningshof Veldhoven, Locht 117, 5504 RM Veldhoven.

 
  Wijkverpleging uitgezonderd van toekomstige bezuinigingen

Boek over dagelijks leven met dementie

Studiekringen 50+: deelnemers leren van elkaar

  Vraag en aanbod lokaal vervoer ouderen bij elkaar

Einde contant betalen in de bus

Stagnatie woningmarkt senioren

Onderzoek stichting Zilver Wonen: ouderen wonen nog niet toekomstbestendig