Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier
 

KBO Actueel december 2017, week 49

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant, belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.

 
 

Leo Bisschops nieuwe voorzitter KBO-Brabant

In de Algemene Vergadering van donderdag 30 november is de heer Leo Bisschops benoemd tot nieuwe voorzitter van KBO-Brabant. Gevraagd naar zijn motivatie voor het voorzitterschap van KBO-Brabant zegt Bisschops: “Wat voor mij de doorslag gaf, is enerzijds dat het mij gegeven is dat ik deze dingen nog kan doen en anderzijds dat ik het gevoel heb dat ik iets kan betekenen. Veel actuele maatschappelijke vraagstukken gaan over ouderen.' Lees hier verder.

 
 

KNVG wil ouderenvriendelijke samenleving

Ruim 20 samenwerkende (ouderen)organisaties, waaronder KNVG en zusterorganisatie NVOG hebben een coalitie gevormd voor een ouderenvriendelijke samenleving. Het actieplan is nu samengevat in een “Pleidooi voor een ouderenvriendelijke samenleving” dat op 20 november formeel aan minister Hugo de Jonge is aangeboden. Lees hier verder.

 
 

Nieuw op de website: Zoek & Boek

Zoek & Boek is een interactieve database waar KBO-Afdelingen onderling ervaringen kunnen uitwisselen over artiesten, sprekers, themabijeenkomsten en andere activiteiten. KBO-Brabant nodigt u van harte uit om uw ervaringen te delen! Organiseert uw Afdeling een themamiddag en zoekt u een interessante spreker? Misschien vindt u hem of haar wel bij Zoek & Boek. Of andersom: heeft een toneelgezelschap u een leuke middag bezorgd? Beveel ze aan op Zoek & Boek! Om aan te bevelen moet u als Kaderlid inloggen, als u alleen zoekt, hoeft dat niet. Lees hier verder

 
 

Met uw Afdeling naar BeleefPlus, beurs in West-Brabant?

In samenwerking met Bergse Actieve senioren (BAS, de KBO-Afdeling in Bergen op Zoom), organiseert RegioXpo op vrijdag 13 en zaterdag 14 april 2018 de eerste editie van BeleefPlus in Bergen op Zoom, een 50 Plus-beurs. Als Afdeling kunt u georganiseerd afreizen naar BeleefPlus. Er is keuze uit vier voordelige arrangementen. Busvervoer wordt voor u georganiseerd. Klik hier voor meer informatie, onder andere hoe u zich kunt aanmelden.

 
 

Aanbieding van Vayamundo voor Afdelingen

Van Vayamundo ontvingen wij een aanbieding voor een reis in groepsverband naar Roussillon, bij de Pyreneeën. Iets voor uw Afdeling volgend jaar? Met een Nederlandstalige gids ontdekt u de natuur, de gastronomie en de cultuur van de Katharen met als hoogtepunt Carcassonne. Na de uitstap is het genieten van een zwembad binnen en buiten en een wellnesscenter. De kok is een maître restaurateur en staat garant voor een heerlijke Mediterraanse keuken....
Lees hier verder.

 
  Meer kwetsbare mensen eenzamer

Hulp nodig van de gemeente, hoe gaat het ermee?

De allereerste Nationale Snertdag op vier locaties in Noord-Brabant!

Ophalen van persoonlijke verhalen rondom de Tweede Wereldoorlog in Noord-Brabant

  Nieuwe dienstregeling busvervoer Oost-Brabant

Jong en oud wonen samen in Brabants klooster