Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier
 

KBO Actueel april 2018, week 16

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant, belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.

 
 

17 mei: bijeenkomst voor besturen die zich oriŽnteren op ANWB AutoMaatje

Speciaal voor de Kringen/Afdelingen die zich aan het oriënteren zijn op de mogelijkheden van ANWB AutoMaatje wordt een bijeenkomst georganiseerd op donderdag 17 mei van 13.30 tot uiterlijk 16.00 uur op het bureau van KBO-Brabant in ’s-Hertogenbosch. Gerard van den Bos, projectleider van ANWB AutoMaatje, kan tijdens de bijeenkomst al uw vragen beantwoorden. Er is ruimte voor ongeveer 25 personen. Heeft u belangstelling hiervoor, dan kunt u dit melden bij Edith Mostert, beleidsmedewerker Mobiliteit. E-mail: emostert@kbo-brabant.nl

 
 

Promotiemateriaal voor Afdelingen beschikbaar

KBO-Brabant heeft promotiematerialen ontwikkeld voor Afdelingen en Kringen. Het gaat om een basis lay-out voor folders, flyers en posters. Men kan zelf inhoud toevoegen. Als u bijvoorbeeld een bijeenkomst heeft kunt u daarvoor een poster op A4 of A3 formaat maken, of een A5 flyertje om rond te delen of om bij uw nieuwsblad te voegen. En dat in diverse kleurstellingen. Ook is er een lay-out voor een ledenwerffolder en een jaarprogramma/jaaroverzicht voor al uw activiteiten.
 

Wie een beetje handig is op de computer kan dit zelf doen. Voor wie nog advies en een demonstratie nodig heeft is er een inloopmiddag op woensdag 13 juni gepland. Aanvang 13.30 uur. 
 

Om de promotiematerialen te downloaden, klik hier. Daarvoor hebt u uw inlogcode voor de website van KBO-Brabant nodig. U kunt zich op die pagina ook aanmelden voor 13 juni.

 
 

In drie stappen meer mond-tot-mond-reclame voor uw Afdeling

Mond-tot-mondreclame is nog steeds een heel effectieve manier om in beeld te komen bij mensen die uw Afdeling nog niet goed kennen. En dus een eerste stap op weg naar meer leden. Wilt u weten hoe u ervoor zorgt dat enthousiaste leden en vrijwilligers hun enthousiasme ook uitdragen? Kom dan naar deze korte doe-cursus. Lees verder.

 
 

Facebookpagina opzetten voor uw Afdeling? KBO-Brabant biedt workshop aan

Social media hebben de manier van zakendoen en communiceren voorgoed veranderd. De schandalen rondom Facebook veranderen daar niets aan. Vorig jaar hadden 10,8 miljoen Nederlanders een Facebook-account en aan oproepen in de media om Facebook te boycotten is weinig gehoor gegeven. Zo’n 10.000 mensen zegden hun account op. Facebook blijft dus een belangrijk medium. Ook voor KBO-Brabant en de lokale Afdelingen. Immers: 69% van de 65-plussers heeft een Facebook-account en is via die weg goed bereikbaar. En dat geldt met name voor de jongere senioren.
Er zijn maar weinig communicatiekanalen zo effectief om contact te leggen met een doelgroep als Facebook. Ook Afdelingen kunnen dit medium inzetten. KBO-Brabant organiseert daarom ook dit jaar weer Facebook-cursussen. In twee sessies zet u een Facebook-bedrijfspagina voor uw eigen Afdeling(en) op. Klik hier voor meer informatie en klik hier om u aan te melden.

 
  Aanbod trainingen Academie Zorgbelang 2018

  Op 18 april waren bij Omroep Max babbeltrucs aan de orde

Oude en jongen Bosschenaren geven elkaar veiligheidstips

  Misschien hebt u recht op een AIO-aanvulling op uw AOW