Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier
 

KBO Actueel augustus 2015, week 34

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant, belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.

 
 

Campagne Red de Zorg gaat door

KBO-Brabant steunt actief de volkspetitie/campagne Red de Zorg die FNV in samenwerking met CNV is gestart. Zoals u op dit filmpje kunt zien, waren we zichtbaar van de partij tijdens de manifestatie in Den Haag op 19 juni jl. Toen konden maar liefst 736.759 handtekeningen worden aangeboden aan staatssecretaris Van Rijn, die slechts in enkele weken konden worden verzameld. Een spectaculaire opbrengst, waaruit blijkt hoe groot onze zorg om goede zorg is.
Lees verder

 
 

SV-Rijen organiseert Loopbaanclub 50+

Voor de meeste leden is het een (mooie) herinnering, maar anderen hebben er nog dagelijks mee te maken: werk, loopbaan en soms werkloosheid. Veel mensen boven 50 jaar denken na over de laatste jaren van hun werkende leven. Zeker nu de pensioenleeftijd steeds hoger wordt. SV-Rijen behartigt de belangen van senioren in de gemeente. Van iedereen ouder dan 50. Daarom is het goed ook stil te staan bij de vraagstukken van jongere leden. Die kunnen immers anders zijn dan die van de gepensioneerden.
Lees verder
 

 
 

Nog plaats vrij voor themadag donderdag 8 oktober in Teteringen

De werkgroep Identiteit & Zingeving van KBO-Brabant nodigt u uit voor de themadag ‘De missie toen en nu’. Deze dag vindt plaats in het voormalige missiehuis Zuiderhout in Teteringen. De werkgroep wil op een hedendaagse manier stil staan bij aloude katholieke principes als naastenliefde en barmhartigheid. Ook wordt aandacht gevraagd voor het project ‘Oud in Afrika’ waarmee KBO-Brabant senioren in Afrika steunt.
Lees verder

 
 

Actie herstel koopkracht ouderen: De groeten aan Rutte

Door een stapeling van maatregelen, leveren ouderen al zeven jaar fors in aan koopkracht, sinds 2008 wel 15%. En met de plannen van het kabinet VVD-PvdA voor 2016 dreigt opnieuw een forse koopkrachtdaling voor ouderen. De oudere bevolkingsgroep heeft de afgelopen jaren wel onevenredig moeten bijdragen aan de bezuinigingen, maar mag nu niet profiteren van het economisch herstel. De maat is daarmee écht vol en daarom lanceerde de Unie KBO de actie “De groeten aan Rutte”. KBO-Brabant ondersteunt dit initiatief van harte.
Lees verder

 
  Staatssecretaris Van Rijn geeft Kamer antwoord op aantal vragen

Cliëntondersteuner vertrouwd gezicht op straat

Radboud onderzoekt Lowlandspubliek

In gesprek met de mantelzorger over zijn plaats aan de keukentafel

  ‘All-inclusive’ wonen met zorg, een nieuwe woonvorm voor ouderen

Eenvijfde senioren wil wel naar ‘bejaardenhuis’

Tien tips voor veilig fietsen

  Experimenten met bijstandsuitkeringen

Pieter Lakeman: Nederlandsche Bank dwingt pensioenfondsen met chantage tot een rampzalig beleid