Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier
 

KBO Actueel oktober 2015, week 40

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant, belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.

 
 

1 oktober Internationale Dag van de ouderen Verenigde Naties

Op 1 oktober werd Wilma Schrover, directeur van KBO-Brabant, geïnterviewd door Koen Wijn van Radio Omroep Brabant in het kader van de Internationale Dag voor de ouderen van de Verenigde Naties. Wilma: "Bij ons is het elke dag Dag van de Ouderen". Klik hier om deze uitzending van 10.00 uur terug te luisteren. Op 24 minuten en 23 seconden begint het item.

 
 

Nog plaats vrij voor themadag ‘De missie toen en nu’ donderdag 8 oktober in Teteringen

De werkgroep Identiteit & Zingeving van KBO-Brabant nodigt u uit voor de themadag ‘De missie toen en nu’. Deze dag vindt plaats in het voormalige missiehuis Zuiderhout in Teteringen. De werkgroep wil op een hedendaagse manier stil staan bij aloude katholieke principes als naastenliefde en barmhartigheid. Ook wordt aandacht gevraagd voor het project ‘Oud in Afrika’ waarmee KBO-Brabant senioren in Afrika steunt.
Lees verder>

 
 

Aanmelden introductiemiddag Kennis maken met KBO-Brabant

Voor nieuwe bestuurders van KBO-Afdelingen en -Kringen is er de mogelijkheid om op donderdag 22 oktober a.s. deel te nemen aan een introductiemiddag 'Kennis maken met de organisatie van KBO-Brabant'. De bijeenkomst begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Er wordt ingegaan op de activiteiten die KBO-Brabant onderneemt voor zowel leden als bestuursleden. Er is ruimschoots gelegenheid voor het bantwoorden van vragen van nieuwe bestuursleden. Aanmelden kan nog tot 15 oktober bij Chantal Bijnen, e-mail cbijnen@kbo-brabant.nl. Of bel met 073-6444066.
Overigens is het ook mogelijk om dezelfde introductie op Kringniveau te organiseren, op een door u te bepalen tijdstip en locatie. Neem daarvoor contact op met Marieke Hageman, e-mail: mhageman@kbo-brabant.nl.

 
 

Premieplan nieuwe ronde aanvragen voor 2016

Binnenkort wordt de mogelijkheid weer open gesteld om een Premieplan subsidie aan te vragen voor een activiteit van uw Afdeling, die u in 2016 wilt organiseren. Voorzitters, secretarissen en penningmeesters krijgen van KBO-Brabant mail daarover. Kent u Premieplan nog niet? Dan is het zeer de moeite waard een kijkje te nemen op de website van Premieplan. Als u zelf een geldinzamelingsactie organiseert om uw activiteit te bekostigen, verdubbelt Premieplan dat bedrag, tot een maximum van 2000 euro! Klik hier voor informatie over mogelijkheden en voorwaarden. En houd uw mailbox in de gaten!

 
  App als regelaar van digitale erfenis en geheugensteun voor wachtwoorden

Speciale aandacht voor uw gebit op Nationale Ouderendag

Themabijeenkomst over Eenzaamheid

PvdA krijgt er stevig van langs om 'leugens' mantelzorgboete

Pas op voor malafide slotenmakers!

  Week van de Toegankelijkheid

Comfortabel en slim blijven wonen? Bezoek liever thuis!

  Wegvallen ouderentoeslag heeft gevolgen voor de huurtoeslag

Belastingdienst maakt het niet makkelijker voor lage inkomens