Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier
 

KBO Actueel oktober 2015, week 44

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant, belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.

 
 

Voorlichtingsochtend over Premieplan

Op dinsdag 10 november organiseren wij een voorlichting over het Premieplan. In het kort komt Premieplan erop neer dat u als Afdeling zelf geld inzamelt om een bepaalde activiteit van de Afdeling te bekostigen. Dit bedrag wordt dan door Premieplan verdubbeld, met een maximum van 2000 euro. De bijeenkomst vindt plaats op het KBO-Brabant kantoor in ’s-Hertogenbosch, om 10.00 uur en is bedoeld voor Afdelingsbestuurders. We gaan in op de mogelijkheden en nemen stap voor stap het proces door van aanmelding tot eindverantwoording.
Klik hier om u op te geven.

 
 

Doe mee aan de Koersbalcompetitie op de Senioren Expo in januari 2016

Nieuw op de Senioren Expo in 2016 is een Koersbaltoernooi in de Baroniezaal van het Koningshof in Veldhoven. Het is een singeltoernooi. Er worden vier matten uitgerold, waarop van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 januari kan worden gespeeld, in een ochtend- en een middagronde. Deze duren ongeveer anderhalf uur. Op elke mat spelen zes personen. Van elke mat gaat de beste naar de finalepoule, die op zaterdag 16 januari wordt gespeeld. Zaterdag zijn er dus 32 finalisten. Alle koersbalspelers van KBO-Afdelingen kunnen meedoen.
Lees verder

 
 

Terugblik geslaagde Kloosterdag Megen

De werkgroep Identiteit & Zingeving organiseerde op maandag 7 september de jaarlijkse Abdijdag, die dit jaar in de kloosters van Megen plaatsvond. Met een verwijzing naar de oorspronkelijke titel Abdijdag, werd het dit jaar de ‘Kloosterdag’. Doel van deze dag is immers om met leden en niet-leden in een inspirerende religieuze omgeving stil te staan bij een hedendaags thema gerelateerd aan zingeving.
Lees verder

 
 

Terugblik Bestuursdagen september 2015

Medio september vonden de jaarlijkse VBOB-Bestuursdagen plaats. Aan deze Bestuursdagen hebben in totaal 220 Afdelingsbestuurders deelgenomen. De vrijwilligers die betrokken zijn bij de organisatie zijn daarin niet meegerekend. Van de 66 gemeenten die Brabant telt, waren er uit maar liefst 56 één of meer lokale bestuurders aanwezig. Dat is een hele mooie spreiding waar de organisatie erg blij mee is.
Lees verder

 
 

Kerstconcerten KBO-Brabant 17 en 20 december

De werkgroep Identiteit & Zingeving van KBO-Brabant organiseert in december twee kerstconcerten. Juist de kerstperiode is voor gelovigen een heel bijzondere periode die bol staat van gewoonten en tradities. KBO-Brabant sluit daar met deze bijzondere kerstconcerten bij aan. Beide concerten zijn voor leden en niet-leden gratis toegankelijk. Wel wordt na afloop een donatie voor het betreffende koor verwacht.
Lees verder

 
  Onderzoek CPB en SCP naar veranderingen in de zorg

Zorgverzekeraars moeten korting pgb-houders ongedaan maken

Regels Zvw niet werkbaar, staan haaks op het principe van het pgb

Stichting Buurtzorg en Sint Jozefoord Beste Werkgevers van 2015

Symposium 'Age Included'

  Gouden Tip! Een praatje maken met de buurvrouw/man

Brabantfinale van de Wegwijs Verkeersquiz

Zorgen over toekomst opvang ouderen

Nieuwe Woningwet maakt verhuizen naar zorgwoning moeilijker