Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier
 

KBO Actueel december 2015, week 51

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant, belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.

 
 

Unieke samenwerking tussen KBO-Brabant en Match4Dinner

KBO-Brabant is een samenwerking aangegaan met Match4Dinner.nl, een organisatie met een jarenlange ervaring met social dining voor alleenstaanden. Doel van de samenwerking is om oudere alleenstaanden tijdens etentjes met elkaar in contact te brengen.
De samenwerking is tot stand gekomen na proefdiners in Breda en ‘s-Hertogenbosch. Een aantal leden van KBO-Brabant heeft zich met enthousiasme ingeschreven voor deze proefdiners. Het zijn bijzonder geslaagde avonden geworden. ‘Ik vond het erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar’, aldus Corry van 79.
lees verder

 
 

Afscheid Frans van Beerendonk en benoeming Noud van Vught

Tijdens de Algemene Vergadering van KBO-Brabant op 3 december jl. nam vice-voorzitter Frans van Beerendonk na negen jaar afscheid van KBO-Brabant. Bij onze dank aan hem past onze allerhoogste onderscheiding: de gouden KBO-speld met briljant. We zijn hem veel dank verschuldigd, in het jubileumnummer van Ons (verschijnt 4 januari) leest u een interview met Frans. Daarnaast is op 3 december jl. de heer Noud van Vught uit Rijkevoort benoemd als lid van het Algemeen Bestuur van KBO-Brabant.

 
 

KBO-Brabant en Omroep Brabant onderzoeken toestand ouderenzorg in Brabantse gemeenten

Op 30 november begon de Week van de Ouderenzorg bij Omroep Brabant. In samenwerking met KBO-Brabant onderzoekt de omroep wat er allemaal goed is geregeld in de ouderenzorg én wat er beter kan. Om zo eindelijk inzicht te krijgen in de stand van zaken bij Brabantse gemeenten: wat gaat er goed, wat kan er beter en wat kunnen gemeenten van elkaar leren? Daarvoor is ook de hulp van alle betrokkenen nodig. Via het ‘Poetsmeldpunt’ op de website van Omroep Brabant kan iedereen ervaringen kwijt met onder andere huishoudelijke hulp en andere zaken die door de gemeenten worden geregeld. Ook kunt u daar de situatie in uw eigen gemeente bekijken.
lees verder
 

 
 

Conclusie Week van de Ouderenzorg: situatie in Brabant zorgwekkend

Hulpbehoevende ouderen krijgen in veel Brabantse plaatsen minder hulp dan ze nodig hebben, maar moeten daar steeds meer voor betalen. Bovendien informeren lang niet alle gemeenten deze ouderen op tijd over de eigen bijdrage die ze dit jaar voor hun huishoudelijke hulp moeten betalen. Dat zijn de belangrijkste conclusies aan het eind van de Week van de Ouderenzorg bij Omroep Brabant. KBO-Brabant was bij deze week betrokken.
Klik hier voor het volledige artikel op de website van Omroep Brabant.

 
 

VVD, PvdA, D66 en CDA laten ouderen in de kou staan

KBO-Brabant stuurde op 9 december een persbericht aan landelijke, provinciale en lokale pers en aan Brabantse Eerste en Tweede Kamerleden over het Belastingplan 2016. KBO-Brabant is zwaar teleurgesteld in dit onevenwichtige plan. Ondanks vijf miljard euro lastenverlichting, pakt het Belastingplan 2016 van regeringspartijen VVD en PvdA slecht uit voor gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden, waaronder veel werkloos geraakte vijftigplussers.
lees verder voor de inhoud van het persbericht.

 

 
  Bemiddelaar nodig voor cliŽnt met hulpmiddelen

Gezocht: Ervaren Vrijwillige ouderenadviseurs

Voorkom identiteitsfraude

Onderzoek mantelzorg SCP

Rondetafelgesprek cliŽntondersteuning laat zien dat er nog veel moet gebeuren

  Afsluiting themajaar senioren van Nul Verkeersdoden Brabant

Stichting Energiebank

2016: Verhuizing naar zorgwoning moeilijker